Nu exista nimic la intamplare

de danizvernariu

m.:b.: Dan Izvernariu 2013 (6014)

Ora: 3:33 a.m , deschid o sticla de J&B imi aprind o tigara si ma intreb…ma intreb mereu aceleasi lucruri precum in psihologie, clientul dezorientat se perinda in cerc vicios pe “cararile batatorite”.
Viata este un fact interesant ,unii stiu ca exista, altii intuiesc insa ignora, iar altii nu se preocupa cu aceasta problema …si poate, mai bine fac.

Nimeni nu a aflat pana azi dece exista, de unde vine si incotro se indreapta, daca a fost creeat sau a evoluat, daca mai exista ceva dupa ce nu mai existam.

Viata este un experiment dureros pentru cine a aflat ca exista, este un spectacol pentru cine banuie ca exista si un fapt subtil si sublim pentru ignoranti. Cei din urma mai pot spera ca tot ceeeace nu au realizat in aceasta realitate o vor intalni in dimensiunea “de

apoi”.

Ce este realitatea? Eu inca nu am aflat, precum nu inteleg nici acum de unde si pana unde tine normalitatea si de unde incepe nebunia, cine e nebun si cine este normal. Totul este o conventie cu un etalon, dar acest etalon este dat tot de oameni, acest etalon este un fact relativ, ce a fost mai ieri considerat nebunie azi tinde spre normalitate.

Exista o diferenta (totusi) ce face orientarea cat de cat… sunt principiile ca fact nealterabil … gravitatia spre exemplu si sunt :reguli, definitii, axiome , legi si curente de perceptie ce sunt

inventate de noi ce sunt alterabile si relativ versatile.

Omul a conchis ce este mai bine pentru el, a conchis cum ar fi mai bine pentru el si nu s-a multumit doar cu atat ci a continuat sa faca presiuni si sa influenteze astfel incat interesul lui a devenit un nou centru al universului in care totul pe cat posibil trebuie sa se invarta si sa graviteze in jurul problemei sau a interesului personal.

Intre BINE si RAU. Vise! Aiureli, filosofii ce iti promit miezul dar iti ofera coaja.

Nu exista BINE si RAU, exista lucruri pe care le faci sau nu le faci, exista lucruri ce produc placere sau produc durere… dar cum poti cataloga ce este bine si ce este rau pentru altcineva care (exemplu) obtine o placere din durere ?

Viata este o impresie, o iluzie pe care o creezi tu propriu sau pe care o ofera societatea. Ades traim iluzia in corpore pentru ca , observa, sunt altii ce gandesc pentru tine . Confortabil nu?(sic!)

Dan Izvernariu

Oamenii se entuziasmeaza dar tot ce percep  sunt doar emotii prin conexiune.Am dat mereu exemplul lui Rudolf Steiner ce demonstreaza ca totul este doar o impresie si o iluzie.

Te plimbi pe o pajiste cu flori de Nu-ma-uita. Esti entuziasmat de acest fapt , culoriile si perfectitudinea floriilor iti fac placere. Peste ani, se intampla sa revezi pajistea iar sentimentele tale sunt rascolite si traiesti incodata emotia primului an . Acum rationeaza… nimic din ce vezi nu este identic cu ce ai vazut ,dar tot ce vezi aminteste de… . Pajistea este cu alta iarba, cu alte flori si poate a modificat chiar geografia ,insa tu esti la fel de emotionat ca in prima zi cand ai calcat pe aceasta, insa retine, nu pe aceasta ca ideie ci pe o alta diferita insa asemanatoare prezentei.

Oamenii sunt proprii lor povestitori. Fiecare om are povestea lui  insa interesant (sic!) aceasta observata de terti nu este la fel cu cea a individului in cauza si nici identica in critica asa cum este vazuta din afara.

NU ochiul este organul care ne formeaza o ideie asupra realitatiilor ci tocmai memoria, capacitatea ei de conexiune si limita. Ochiul este un aspect, un senzor insa oricat ar fi el de fin imaginea “despre” este data doar de memorie in conditiile in care aceasta se afla.

Nu exista memorie fara energie si prin urmare tot ce exista este energie, tot ce consuma este consumat la randul lui exceptand Soarele .

Si daca toate acestea sunt adevarate, pentru ce ne-am pierde vremea cu fleacuri ?

Mai cert este un fact, aceste intrebari nu au raspuns posibil pentru perceptia noastra si mereu va exista acel +UNU (dilema) ce se adauga in sirul dualului existential intre doua polaritati ce se atrag sau se resping.

Viata este o succesiune de secvente comparabile cu nano picro secunda si in combinatie de N luate cate k variante ce odata deschise nasc noi universe la care nici nu am visat.

Anunțuri