Dece nu …?

de danizvernariu

Title : When I was young…  She & Me long time ago Revision :Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Title : When I was young…  She & Me long time ago
Revision :  Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

.`.

Sunt intrebat prin email-uri frecvent de un fapt ce iata devine subiectul unui blog post din seria amintirilor mele din Legenda Personala, cand am de gand sa ridic un nou Atelier Alchimic dupa dissolvarea Five Blue Apples.

Profit de ocazie si voi face public.

Raspunsul meu, este NU STIU!

Am cateva motive intemeiate principial ca sa afirm acest lucru ce inclina spre pesimism.

In primul rand trebuie stiut ca Atelierul Alchimic al fructelor albastre a fost o exceptie de la orice fel de regula hermetica alchimica. Sansa ca acest ateleir sa se nasca in anul 1993 la Timisoara a tinut de Revolutia Romana din 1989 si deschiderea acelei Cutii a Pandorei din ce a urmat.

La acea vreme Masoneria Romana nu era activa public si prin urmare asa explic ca sunt initiat mason al Marelui Orient Portugues ; la acea vreme occultismul in Romania nu depasea ideia de persoane care se ocupau cu aceasta pseudo stiinta; la acea vreme lumea alerga , ca si azi, dupa cele lumesti si nu dupa cultura, filosofie, transformare a mentalismului s.a.m.d. …pacat!

Noi am avut sansa sa ne reunim sub un aspect “forum policulturalist” pentru a discuta despre religii si totul in cateva luni a luat calea occultului Caii Mainii Stangi, renuntand astfel la religii, traditii, mistic nejustificat. As putea spune, a fost prima forma de antroposofie din Romania, atelier care a si disparut ca nume incepand cu anii 2000 odata cu emigrarea in masa a romanilor in occident.

In al doilea rand, inainte de a fi mason(-i) sunt (-em) alchimisti iar alchimistul ca persoana este prin natura lui un autist , o persoana mereu singura , mereu in observare distant de gloata si chiar de cercuriile esoterice, unicul motiv fiind , a nu te expune infestarii  prin capcana manipularii.

Alchimia ce o practicam noi are la baza , am mai spus, Tao respectiv Tantra, dar se manifesta sub forma antroposofica asa cum stim ca acest curent apare incepand cu anii 1900 in care incercam sa explicam stiintific fenomene cu titlu occult.

Prin urmare la acest punct pot spune, este greu sa gasesti azi persoane cunoscatoare care sa adere la o astfel de platforma in care schimbul de idei este median, ne subiectiv si absolut open mind.

Nu suntem religiosi chiar daca alchimia apartine ideii de mistic religios ca fundal al expresiei (vezi Rosacrucianismul i.e.) suntem spirituali sau apartinem de curentul sicretismului (vezi Wikipedia) fact ce se oglindeste in miscarea mondiala pentru Noua Era .

In acest sens este greu sa gasesti azi, persoane atrase de ideia desoperirii Eu-lui, de ideia Divin = Cosmos, de politeism cu titlu cultural, de mistic experimental, de dorinta de-a focaliza corect si onest in priecte ce presupune daruire, acceptie, dare-cedare, … .

In al trei-lea rand, trebuie sa ai confortul psihic al partiilor, ori lumea azi alearga ca o nebuna dupa “vant” si din zi in zi este tot mai nemultumita, mai obosita, mai pesimista si mai dezorientata. Toti asteapta de la tine o solutie… paradox, o oferi…nimeni nu numai ca are rabdare sa te asculte pana la final dar in secunda doi uita ce au de facut .

Alchimia inseamna munca cu transformarea Eu-lui, transmutatia , este o munca grea si o lupta cu propria umbra plina de procese de constiinta, de alergatura prin “Labirintul Albastru” , de dezamagiri in ziua premierii , de aur si amar in aceals timp.

Este precum in Tantra, greu inveti sa respiri, sa te misti, sa fi chiar un bun orator sau poet, sa iti lasi liber simturilor, sa stii sa le stapanesti cand ajunge, sa oferi si sa ai rabdarea lui Confucius sa vina premiul , aici nimic nu are a a face cu o banala penetratie iar daca aceasta se petrece, atunci greaua sarcina este sa stii sa conchizi exact asupra actului in sine, cu toate concluziile filosofice si spirituale rezultate din efect.

Azi sunt putini oameni realmente umani, multi indivizi insa. Umanul are ratiunea treaza, individul este robotelul social care spune “ aaa…asta stiam si eu!” sau care mai rau este doar un platitor de taxe si impozite mereu grabit sa prinda un discount la shopping.

Toti vin cu dorinta de-a invata ceva…toti asteapta ca a doua zi sa vada ingerasi zburdand pe sus … putini insa sunt cei care vin si spun: vreau sa demolez  un templu subred si sa construiesc altul nou dupa un model de structura asa cum eu propriu il visez ca arhitectura. Templu = Ego.

Este greu… ca sa aduni azi oameni treji… ei exista, multi dintre ei stau in espectativa, in ascuns, sub masti …unii de frica fata de prostime, altii de lehamite si altii dece nu…putin egoisti spun: natura umana este egala dar diferita, asa ca prostii cu prostii…iluminatii sa straluceasca….

Ma repet, cumva las la voia sortii, poate va mai exista un astfel de atelier, poate nu… am sa ma bazez pe semne, nu invit pe nimeni, nu ma erijez in pastorul neoprotestant pentru ca nu sunt nici apostol ca sa oblig lumea la salvare si nici Bruce Willis sa ii salvez pe toti ca vor sau nu.

In 20 de ani si mai bine de la initiere am vazut multe, multi, rar cineva care sa imi atraga atentia, si mai rar ca cineva sa ma convinga astfel incat va intreb:
Cum pot eu face uniunea contrariilor cu cineva care nu a cunoscut din suflet aceasta? Mai mult, daca a cunoscut are o opinie absolut confuza despre ce s-a intamplat dar cu pretentia ca stie.

Final, totul merge dupa semne, dupa acel ping-pong ca joc social, dupa principii ale acceptarii in templul budist, dupa cum te recunosc si cum ma recunosti cand ne vedem, vorbim, atingem.

Anunțuri