Judecand in „laborator”

de danizvernariu

Title : Self portrait  Photo: danIzvernariu 2011 Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Title : Self portrait

Photo: danIzvernariu 2011
Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Ma gandeam la cuvintele profund alchimice a lui Jung:

“Intalnirea a doua persoane este ca si contactul a doua substante chimice…”

Tot ce exista in univers se bazeaza in primul rand pe electricitate si magnetism. Doar fiintele au la baza alte principii de functionare…chimicul-reactia .

Mereu spun si ades sunt inteles gresit, pentru ca iata de secole alchimistii se ciorovaiesc in opinii insa toti vorbesc in diferite moduri despre lucruri similare, ca  omul este constituit ca fiinta din principii similare universului si prin urmaredaca tot ce exista in univers este dual, omul in sinea lui este dual.

Daca religia a filosofat aratand ca fiinta este compusa din trei stari diferite, atunci vom conchide ca totalitatea e este dubla si prin urmare din sase aspecte diferite dar asemanatoare.

Spuneam despre suflet ca este dual si ca acesta este asociat in alchimie cu Mercur ce nu este nici metal si nici lichid (argintul viu) acea entitate mereu nehotarata si oscilanta , iata vorbim de substanta. Spiritul este in opinia mea energie negativa sau pozitiva acesta este fix si nu se schimba asa cum de la natura este dat. Cu Duhul (sau demonul ce inspira ) este insa mai complicat!

Cand spunem intalnirea a doua persoane naste o reactie intelegem ca doua suflete (fluide) fie ca se contopesc fie ca se separa in functie de natura lor. Adevarat este, viata o demonstreaza, ca sub un anume aspect al agitatiei cele doua substante se mai pot combina temporar insa natura lor le va desparti dupa un timp.

Un alt fapt interesant este ca persoanele in principiu schimba fluide pentru a putea schimba mai apoi energii. Acest lucru il intalnim in intercurs, sarut si chiar miros tranzmis in gust prin saliva. Toti acesti stimuli antreneaza sau nu uniunea ce va urma. Adrenalina, este un alt exemplu ce face sa functioneze un sistem in forma protectiei sau a stimularii.. .

Aici este vizibil un alt aspect ce tine de paradox aparent. Persoanele gay care desi sunt de acelas sex prin natura lor asemantoare sunt diferiti interior pentru ca fluidele lor sunt diferite si nu asemenea in ciuda constructiei similare.

Nu exista nimic demonic aici sensul de contra natura ar avea echivalenta doar ca inteles de impotriva asocierii prin natura proprie si prin urmare oricepoate fi permis daca “cade in armonie”.

Iata cateva repere metaforice privind o orientare principiala a lucruriilor ce au determinat ca lumea sa apara:
Primul a fost FOCUL ce prin ardere si interactiune cu AERUL a determinat aparitia sulfului (alb galbui si/sau rosu) pe care oamenii l-au denumit : SPIRIT; mai apoi a fost apa ce in contact cu aerul a determinat aparitia Mercurului sau a sufletului, dar cand apa a interactionat cu pamantul a rezultat Sal (sarea) si iata acea energie sau sursa a ei ce determina inspiratia (iod) si o cunoastem ca fiind demonul sau sufletul ca legatura a necunoscutului taram al inconstientului.

In final, apa se amesteca cu apa iata doua suflete; apa se amesteca cu alcool iara suflet si spirit, apa cu uleiul se respinge …dar temporar pot fi cumva amestecate.

Daca alcoolul este Spirit (eteric, tripludistilat) si apa Suflet … am putea crede acum ca uleiul ar reprezenta extrasul vietii pentru ca observa… spiritul si sufletul sunt impreuna pana la volatilizare insa daca acestea doua sunt amestecate cu ulei vor fi o perioada impreuna pentru ca mai apoi sa apara separarea si… volatilizarea (moartea).

Anunțuri