La taclale cu Dr. Jung

de danizvernariu

Title : Dan izvernariu Photo by: doris Izvernariu Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Title : Dan Izvernariu

Photo by: doris Izvernariu
Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Am avut curiozitatea sa imi fac un test compus de Dr. Carl Gustav Jung privind dezvaluirea personalitatii.

Link test online   click in    T E S T  (apare in pagina noua separata!)

 

Rezultatele sunt „uluitor” de apropiate cu personalitatea mea.  Rezultatul il public mai jos:

ESTJ – Extravertit, senzorial, reflexiv, judecativ

• Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ESTJ este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.

• Senzorial si nu intuitiv: tipul ESTJ are o gandire mai mult concreta decat abstracta. Isi concentreaza atentia pe detalii decat pe imaginea de ansamblu, pe realitatea imediata decat pe viitoare posibilitati.

• Reflexiv fata de afectiv: pentru ESTJ argumentele obiective sunt mai valoroase decat preferintele personale. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie logicii decat consideratiilor sociale.

• Judecativ in loc de perceptiv: de obicei ESTJ isi planifica activitatile si ia decizii din timp. Faptul ca stiu dinainte ce urmeaza le confera un sentiment de control a situatiei.

Aproximativ 13% din populatie este tipul ESTJ. Acestia sunt foarte conectati la mediul exterior, au o viziune realista, sunt ordonati si iubesc traditia. Sunt parteneri si parinti responsabili, iar la locul de munca isi asuma deseori rolul de manageri de proiect, exceland la capitolele luarea deciziilor, stabilirea obiectivelor si organizarea resurselor. Oriunde se afla, tipurile ESTJ cauta persoane cu care se aseamana si simt nevoia de a apartine unui grup. Familia, traditiile si sarbatorile in cadrul familiei sunt deosebit de importante pentru acestia.

Temerea persoanelor de tip ESTJ este o natiune saracita care isi abandoneaza devotamentul pentru un standard prestabilit. La fel ca toti senzorialii reflexivi, tipurile ESTJ simt nevoia sa-si castige locul intr-o societate dreapta. Ei cred ca isi vor castiga acest loc prin fidelitate si responsabilitate, si se tem sa nu fie uitati sau alungati. Isi fac griji in legatura cu abandonarea indatoririlor si tradarea. Stresul rezultat ii poate face sa-si dubleze eforturile de a controla „dezordinea”. In efortul de a corecta neregulile, isi vor directiona furia si frustrarile spre cei pe care ii considera ca fiind iresponsabili. Ceilalti vor crede despre persoanele ESTJ ca trag concluzii pripite.

Daca stresul continua, tipurile ESTJ devin imobile si se simt bolnave fizic. Fiind incapabile, ele se tem sa nu fie parasite si se simt tot mai putin apreciate si uitate. In aparenta aceste persoane isi neglijeaza indatoririle in timp ce-i invinuiesc pe altii. Acestia la randul lor se simt indreptatiti sa protesteze.

.

 

Anunțuri