Omulinconstientconsumatorprivindsurazandlapropriulcirc

de danizvernariu

Title : Omulinconstientconsumatorprivindsurazandlapropriucirc Inspired by : Dali / “Galacidalacidesoxyribonucleicacid” Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Title : Omulinconstientconsumatorprivindsurazandlapropriucirc

collage/cover

Inspired by : Dali / “Galacidalacidesoxyribonucleicacid”
Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Azi sunt inspirat de doua idei diferite insa ce au in interval comun si o sugestie a lui Dali ca imagine in obsesivul lui pentru Adolf Hitler si misticismul nuclear , “Galacidalacidesoxyribonucleicacid” .

Blog relationat : Portocala

Dictonul latin spune, “Paine si Circ” pentru linistea adminstratiei , dar, si Paine si Circ. Nu poate fi conceputa una fara alta pentru un sistem in echilibru.

Adolf Hitler in una din notele sale din Mein Kampf spune cam asa :” Doar cei invinsi trebuie sa gaseasca scuze …”

Mahatma Gandhi  spune asa: “Ce mai conteaza pentru cei morti, orfani si fara adapost daca tot a avut loc nebunia distrugerii in numele : totalitarismului sau in numele sfant al libertatii (democratiei)?”

Painea si circul dainuie din antichitate. Ar fi putut aceasta sa dainuie atat daca nu ar fi avut un rost si o logica legata de constiinta umana? Ar fi putut acest principiu sa functioneze azi perfect adaptat la noua viziune asupra vietii din perspectiva modernismului ? Acum intrebarea ultima aici ar fi, cine este vinovat , administratia care gestioneaza dorinta prostimii majoritare sau prostimea pentru ca nu are imaginatie?

Trebuie sa fie clar , societatea umana a functionat si va mai functiona mult timp bazata pe : concurenta, violenta, impuls si duritate. Asa explicam ca si azi avem acea arena romana in care gladiatorul esti chiar tu. Incearca sa nu te implici…te vor provoca, incearca sa ignori te vor omora…incearca sa participi si iti vei cunoaste norocul.

Trebuie toti sa recunoasteti ca functionam intr-un sistem in care compasiunea este de fatada sau cu interes si ca dreptatea apartine celui mai puternic .

Dreptatea lui Adolf? E simplu, daca Adolf Hitler ar fi castigat razboiul ar fi avut deplina dreptate urmand ca Stalin si Churcill sa deie explicatii , asa este invers si iata inca cateva decade bune dupa incheiere razboiului sistemul s-a bazat pe aceiasi violenta, pogrom si tortionari, atata doar ca nu a mai existat un Dachau ci a existat un imens Gulag. Dar despre acest lucru nu vorbeste nimeni pentru a se scuza…”doar” Adolf Hitler.

Gandhi observa bine ca ,iata, cei oropsiti de infrangere si chiar eroii victoriei nu beneficiaza de fructul scontat al telului fie el care o fi dictatorial sau liberal. Ceeace ce Gahandi a omis in acest citat este omului ii trebuie realmente painea si circul indiferent daca in arena este el sau propria lui mama. Cand acesta refuza se ajunge la …daune colaterale si atunci la ce ii foloseste sau cui?

As redenumi cumva ideia lui Dali “Galacidalacidesoxyribonucleicacid”  si as spune: “Omulinconstientconsumatorprivindsurazandlapropriucirc” .

Opinia mea finala este:

Oricat de pacifisti am fi sau cat de razboinici, oricat de filosofi sau de irationali am fi specia umana este o plaga ce se extinde, se multiplica, consuma si produce daune. Pe masura ce populatia planetei creste, creste consumul. Este necesar un backup radical inainte de-a nu incepe vanatoarea si un circ sangeros real ce poate dura zeci de ani.

Ar fi o problema extinctia speciei noastre la nivel universal? Eu cred ca nu.

Reclame