Entitati, puteri, proiecte…

de danizvernariu

555339_323902277677509_2115457601_n

In lumea noastra este imposibil sa nu ne recunoastem pe strada…vorbesc de cei care realmente sunt ceeace sunt.

***Title : Entity  

Photo by: danIzvernariu  2012 New Zealand Wellington

Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014New Zealand

Imi aduc aminte de filmul esoteric Constantine (2005) cu actorul Keanu Reeves (link video clip info) in care demonii si ingerii se recunosteau imediat, pe strada, prin localuri, in vise… .

Imagineaza un lucru cat se poate de eXoteric (palpabil) esti inginer si lucrezi intro fabrica in care fiind toata ziua in sectie este foarte posibil sa nu stii mai nimic despre viata subalternilor tai altceva decat pur tehnic. Orarul tau de lucru si activitatea ta realmente nu iti da timp sa observi  pe cei din alte valente aleatorii activitatii tale. Sau mai la obiect, este posibil sa nu iti cunosti vecinii pentru ca modul de viata este diferit din toate punctele de vedere fata de al tau si in fapt ce va desparte? Un perete?

Tot asa este si cu lumea noastra. Noi insa ne recunoastem pentru ca in anumite zile la anumite ore  ne  intersectam traiectoriile pe strada fiecare in directia lui insa …toti in “acelas sens”  si totusi in directii diferite.

Title : The Magician  Photo by: dorisIzvernariu  2012 New Zealand Wellington  Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014New Zealand

In plus suntem insotiti uneori de simboluri , un mic obiect spune ceva despre ceeace suntem, sau o anume asociere numerica de persoane in combinatie poate indica detalii despre care doar daca cunosti stii ce ai in fata.

Lumea aceasta este “invizibila” pentru tine profan. Lumea aceasta este asa pentru ca doar tu nu cunoasti si nu pentru ca noi ne straduim sa fie asa. Lumea aceasta este aparte pentru ca TU o omiti sau o ignori si nu pentru ca ea te rejecteaza. Ea exista discret, este deschisa pentru toti insa nu toti raman, nu toti rezista, nu toti sunt ce trebuie sa fie.

***Title : The Magician

Photo by: dorisIzvernariu  2012 New Zealand Wellington

Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014New Zealand

Aceasta lume nu este una tipica prin ceva ci este tipica prin diversitatea ei insa ordonata in final si rezumata la principii existentiale identice eventual altfel spuse sau puse in valoare. Cred ca pentru un poet autentic aceasta lume ar fi echivalentul metaforei , oricum ai spune comparand este acelas lucru.

Dr.J. Oliveira este o personalitate absolut fascinanta in lumea cartierelor vechi din Lisboa.

Locuim de cativa ani buni in unul din cele trei cartiere ce au fondat Lisboa , Alfama, Graça si Moraria. Daca locuiesti aici practic locuiesti in antica Lisboa.

Dr.J. Oliveira este un bohem , tinuta lui absolut esoterica chiar si in plina zi spune ceva despre , ocupatia ce o are spre deosebire de mine si sotia mea care doar in situatii speciale ne imbracam astfel. Il vedem mereu la costum de cea mai buna calitate, camasi albe scrobite intotdeauna insotite de o esarfa mov si bijuterie opulenta de aur dar cu un design ce poate numai la Roma se mai poate vedea.Title : The Magician  Photo by: dorisIzvernariu  2012 New Zealand Wellington  Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014New Zealand

Poarta simboluriile Rosacruciene aurul alb si rubinul iar inelul de pe deget imi indica o anume referire din perspectiva “pietrei negre”. Este mereu insotit de doua doamne , chiar si la cumparaturi, mereu in graba, mereu jovial … genul (cunoascatorii stiu) de personaj ce are barbuta si mustati atat de ravnit de mai toti bogatasii parveniti. Chiar are barba si mustati as vrea sa subliniez!

***Title : The Magician

Photo by: dorisIzvernariu  2012 New Zealand Wellington
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014New Zealand

De catva timp (2-3 ani) ne intersectam la acelea si ore urmand directii clare in tinute clare …nicodata altfel. Ajunsesem sa ne salutam. El insotit, eu insotit…

Noembrie

Strada din Graça unde locuim pare acum o scena din Jack the snipper , multa umiditate, piatra de pavaj lucitoare, spatii inguste si lungi, lumina slaba de la felinare si…pustiu.

Azi nu mergem la o seara romantica de fado la Coração de Alfama ci suntem invitati la o cina speciala in casa lui Dr. J. Oliveira. Locuieste in apropiere asa ca ne deplasam pe jos; ma gandesc cum pot insotitoarele mele invitate la cina sa paseasca pe tocuri de 11 pe piatra asta ca la munte. Multumesc in sinea mea ca nu sunt femeie din aceasta perspectiva.

De aceasta data la aparitia in salon dupa o lunga asteptare a lui J. Oliveira, ne ridicam ca la semnal in picioare pentru a face prezentariile abordand semnul de pace odata cu aparitia lui si a comitivelor.

Seara decurge exuberant , radem, povestim diverse, atacam subiecte scurte si interesante pentru a ne face cumva cunoascuti.

 Title : The Four Cavaliers  Photo by: danIzvernariu  2012 New Zealand Wellington  Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014New Zealand

***

 

Title : The Four Cavaliers

Photo by: danIzvernariu  2012 New Zealand Wellington
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014New Zealand

Ceva imi spune (dar nu stiu exact ce) ca un posibil contract asa cum domnia sa il sugereaza ar fi pe cat de interesant pe atat de periculos.

Ma intreaba:
“- Ciudat, suntem la fel si suntem cumva egali. Dece nu ai ajuns sa fi bogat pana la aceasta varsta cunoscand retetele dupa cum observ?”

Ii raspund ca orice nou univers poate fi deschis oricand insa in orice nou univers exista o plata pentru tot ceeace faci fie ca este in bine fie ca este in rau. Ma rezum astfel la a gestiona mediana din ceeace am deja asa cum deja am desi trebuie sa recunosc nu de putine ori as fi tentat sa plusez.

Exista un fapt in situatii de acest gen, un fapt care nu se spune dar care se tranzmite. In lumea noastra exista trei cai :mediana ca intelegere, atractia ca ideie si rejectarea ca mod de precautie. Aici nu exista conflict pentru ca trebuie sa fi nebun de legat sa il provoci.

Cumva morala ideii prezentate este, John personajul interpretat de Keanu Reeves in filmul Constantine (2005) este exact ideia despre care vorbesc iar daca ai vizionat filmul si ai inteles mesajul lui stii exact despre ce iti vorbesc aici .

Morala pentru profan ar fi, adevarat este ca poti sa te intinzi oricand mai mult decat patura iti permite de la natura insa nu este sigur ca acest lucru ramane “in picioare” mult timp si nu este sigur ca ceeace ai folosit nu te va folosi in final platind mult mai mult decat tocmai ai “produs”.

Reclame