Teme politice

de danizvernariu

Title : Test  PsCss  after tutorial
Theme: Chao/ Portrait Psychedelic Political Poster (study)
Photo by: danIzvernariu 2013
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

 

Title : Test drive PsCss  Theme: Chao/ Portrait Psychedelic Political Poster (study) Photo by: danIzvernariu 2013 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 Acum cateva zile in urma am primit o sugestie pentru un contract posibil in campania electorala pentru anul viitor a cuiva din Partidul Liberal.

Problema mea in cauza consta in faptul ca nu cunosteam la acea ora modul si expresia tipica de prezentare in fotografia propaganda politica.

Am inceput insa sa studiez incepand cu Leni Rifenstahl- parintele fotografiei moderne si fotograful lui Adolf Hitler, am trecut  mai apoi prin propaganda Sovietica si in final cea Nord Americana mai recenta incepand cu anii `70s.

Marturiesesc ca cea mai impresionanta a fost Leni pentru forta si expresia surprinsa. 

In Europa , azi, expresiile sunt cat se poate de standardt ; indiferent de tara prezentarea este similara si aproape ca nu fac diferenta intre portetul unui politician sau al unui economist bancher ce pozeaza pentru reclama propriei firme.

Asa am decis sa fac un mic exercitiu inspirat de fotografia campaniei lui Obama/ USA . Fotografia de mai sus in care m-am folosit ca model este executata in acelas mod dupa tutorial ca si cea originala a lui Obama diferenta poate fi doar de expresie.

Obama_Hope_Poster 

8466_10151516192013177_1408212127_n

Important este ca am descoperit cu aceasta ocazie cum se face tehnic aceasta imagine fara a copia layere ; in Ps Css 6 . 
Practic am pornit de la o fotografie oarecare color pe care am procesat in Ps. modificand lumina si expunerea in mod gradual, alterand culori. Digitalizarea a durat la prima incercare cam 45 min , la a doua incercare cca 20 include text logo si paginare.

 

 

Am cochetat cu ideia de PROPAGANDA PSYHEDELIC POLITIC , vezi genurile moderne a lui Russel Brand sau Fidel Castro spre exemplu.

… imaginea originala si imagine intemediara proces:

DanHOPE

Dan BWNu sunt un adept al politicii pentru ca ma consider o persoana independenta si un observator . In sinea mea sunt un ULTRA LIBERAL si greu de convins ca lumea are nevoie de politruci sau treapadusi care sa ne spuna ce si cum atata timp cat fiecare din noi se naste liber si are constiinta si drept de-a decide.

Cu toate acestea adeseori ma contrazic, observand ca omenirea nu este dispusa sa gandeasca in ciuda faptului ca avem posibilitatea si obligatia de a rationa.

Odata cineva mi-a spus: ” Mai , tu esti mereu oaia pierduta!” , eu insa am replicat ” Ba, pardon, sunt tapul indiferent!” 
Efectul de turma si oi este tipic marii majoritati covarsitoare. Acestia/-tea sunt dispuse sa urmeze in prapastie liderul…cu tapii si caprele este diferit, aceste animale au propria lor personalitate, inteligenta si sunt mereu active, curioase si curajoase…si foarte rar in turma.

 

 

Reclame