Cele doua ateliere

de danizvernariu

Sunt mereu intrebat in mesaje private in reteaua de socializare FACEBOOK sau prin intemediul eMail despre cele doua ateliere, Fiveblueapples Lodge si   danIzvernariu digital Art Photography & Post Production…amandoua au in comun cuvantul “ workshop “. Din mesaje reiese ca lumea confunda publicatiia respective ex loja alchimica a fructelor albastre cu atelierul foto.
Intradevar, confirm astfel ca sunt unul din membrii fondatori din anul 1993 al Anticului Atelier Alchimic al Fructelor Albastre (cunoscut pe internet ca FIVEBLUEAPPLES ) – loja pseudomasonica agnostica in care timp de 19 ani am indeplinit functia de North Master Arhitect ; a nu se confunda cu masoneria Scottish Rite din care fac parte(M ∴ B ∴ ) si care este un aspect total diferit .
Atelierul denumit simplu “danIzvernariu” este atelierul fotografic si montaj video pe care il detin ca freelancer.

Cele doua ateliere nu au nici o legatura unul cu altul chiar daca in cele doua ma regasec ca nume.

Atelierul Antic Alchimic al Fructelor Albastre (FIVEBLUEAPPLES) este un spatiu (templu daca se doreste) ce reuneste atat gnosticul cat si agnosticul (exo, esoteric) adica intre stiinta si spriritual. As putea spune, este scola de initiere in artele libere si in drumul filosofic al transformarii sinelui (transmutatia sinelui) bazat pe principiile si simbologia esoterica / hermetic alchimica cat si pe psihoanaliza feudiana si jungiana. Acesta cuprinde doar trei grade si sapte etape ale transformarii interioare. Foarte mult asemanator cu masoneria Scottish Rite insa nu este o obedienta (craft, altul decat propria lucrare) ; este mai mult antroposofia si studiul occult decat Makey, chiar daca in trecut unele ritualuri se asemanau cu cele din Scottish Rite ca ceremonie sau tinuta.

La ora actuala acest atelier nu mai exista . Acum doi ani in urma a fost decis “Dissolvatio” sau abaterea stalpilor ca urmare a trecerii la Orient al H.M.P. suverane .

Posibila reconstructie a atelierului este prevazuta intrun proiect recent ce priveste in special diaspora romana si va fi executat in urmatorii ani in Peninsula Iberica Spania sau Portugal.

danIzvernariu workshop official logo

<Logo-ul oficial inregistrat al atelierului fotografic.>

Atelierul fotografic est mult mai recent. A fost fondat si inregistrat ca nume cu drept de copyright in New Zealand  incepand cu anul 2012.

Aceasta este unica diferenta ce nu suporta amestec de idei precum nu are legatura .

Reclame