Incognito : 33 min photos – ∴ Doris

de danizvernariu

O dupaamniaza oarecare cu bohem brittish 100% in Wellington , New Zealand cu ceai, cafea carti si filme.
Spuneam anterior ca am experimentat foarte des fotografierea incognito a subiectului de la distanta prin telezoom astfel incat subiectul sa nu imi simta prezenta , sa aibe spatiu si sa fie dezinvolt.
Ma jucam cu camera foto in timp ce Doris a revazut filmul „Lista lui Schindler”.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New Zealand

Este extraordinar sa iei putin timp in viata ta sa observi.

Incearca sa iti observi partenerul din alta perspectiva decat o faci de regula , daca o faci.
Incearca sa il observi ca vietate pur si simplu imagineaza ca esti transparent sau invizibil si veghezi cumva asupra partenerului tau fara ca el sa stie acest lucru sau sa se simta deranjat cumva de prezenta ta, fara ca acesta sa iti deie atentie …un fel de voayerism dar in scopul determinarii unui fact cat se poate de penibil de evident… „vietatea” pe care o urmaresti exista asa cum tu existi si ca aceasta existenta este efemera…gestul de acum o secunda nu va mai fi repetat identic sau in stare similara.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandOamenii schimba expresia mai des decat se crede, cred ca in fiecare secunda este o alta expresie pe fata, o alta lumina , o alta stare desi, persoana in cauza nu a facut nimic sau nu este angrenata in discutii, este pur si simplu retrasa in sinea ei. Acel moment de a „te locui pe tine insuti” (Oana Pelea) ; daca surprinzi sau te prinzi in acest joc al observatiei nu se poate sa nu simti altceva pentru partenerul tau decat ceeace in general simti…in bine sau in rau.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandIn general astfel de experiente te duc la poarta autocunoasterii tale…ca fiinta vie, ca „vietate”, la momentul ciocnirii cu sinele acel mic pas in autocunoasterea ta atat de importanta pentru transmutatie si progres al Ego-ului… „respiri, deci existi” . Asa vei deduce ca tu si exteriorul tau sunteti pasageri ai momentului scurs si ca acest drum este cu sens unic si se petrece rapid.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New Zealand

Nu se poate sa fii ignorant.

Pana si un animal deduce existenta ta ca entitate…acesta pur si simplu te simte…omul insa nu face acest lucru intotdeauna si acest fapt este inca un aspect negativ ce il duce la pierderea notiunii de valori, la insingurare si egoism.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandDaca nu ai sti ca Doris urmareste un film si ai vedea aceste imagini pur si simplu ai putea crede ca ea trece o mare depresie sau un necaz; filmul insa ii induce acesata stare iar pentru tine, vizitatorul blogului meu aceste imagini sunt o iluzie mai ales daca nu urmaresti ceeace spune despre… . In fapt aceasta este ceeace se cheama iluzia vietii sau…totul este o iluzie pentru ca noi in general sau 99% din activitatea vietii o traim foarte „pe scurt” …. cum nu citim toate literele dintrun cuvant ci doar anticipam cuvantul dupa primele trei litere tot asa este si cu secventa din viata..anticipam si ne facem o imagine (ades subiectiva) despre sau vedem ceeace noi vrem sa fie nu ceeace realmente este  si cu atat mai mult…din care motiv.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New Zealand

In jumatate de ora de fotografie ,plus inca o ora aproximativ de activitate separata ne-a pus in starea de separatie temporara. Fiecare cu ganduriile lui. Ma intreb privind la imaginea de mai sus : „- Oare ce o fi in capul vietatii mele Doris?” Gasesc firesc sa iti pui o astfel de intrebare pentru ca intreband aceasta nu ii ignori existenta si inveti sa pierzi din viciul egoismului. La acest moment nu stii ce ganduri se ascund insa poti sa simti privind limbajul corporal, o perceptie atat de simpla si de primara (animalica) si ea ades eviatata (ca o pierdere de timp, sic!) de multi . asa se explica insensibilitatea ce exista intre noi.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandPractic omul nu a pierdut notiunea de sensibilitate , pur si simplu a reprimat acest sentiment pentru ca omul contemporan este putin dispus contemplarii reale si idiot sau schizofrenic atunci cand ar vrea sa exprime intro fraza compacta ce il face fericit.

Unii numesc acest lucru rationalism.

Rationalul este un lucru foarte bun si o virtute a speciei noastre insa prea mult rational si prea aplicat in toate duce la robotizare iar aceasta robotizare va ajunge odata in conflict cu sufletul …inevitabil se va petrece acest lucru si atunci … mariile depresii, marile disperari, mariile confuzii practic se petrece un fenomen paradoxal… de atata ratiune ajungem pe un taram al ratiunii exacte (ca schema de viata) care…in realitate nu exista in forma pe care o vedem si de aici un conflict puternic cu propriul Ego si cu exteriorul nostru.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandUn fapt banal usor de experimentat pentru oricine… fa acest lucru si ai sa te confrunti cu un sentiment adanc ingropat in constiinta ta de om modern: compasiunea.

Daca reusesti viata ta o sa se schimbe chiar radical. Conditia e sa vrei si sa te lasi cuprins in profunditate de propriul tau experiment bazat pe teoriile lui Rudolf Steiner privind: impresiile si trairea lor.

Odata Ea a deschis unul din geamuri in timp ce eu urmaream acest lucru meditand . Privirea mi-a ramas atintita pe cadrul geam si maner continuand sa meditez. Ea a plecat 5 min. mai traziu in oras iar in incapere s.a lasat o liniste grea.

Am imagint un fact cat se poate de abstract pentru moment (nu insa imposibil, atentie!) ca Ea nu se va mai reantoarce niciodata pentru ca a disparut complect din aceasta dimensiune… Tot ce a mai ramas acum legat de amintirea ei este acea penibila inchizatoare a geamului pe care a atins-o cand l-a deschis si acel gest …nimic altceva. Prin urmare tot ce mai poate atesta existenta ei legata de sentimentele mele se rezuma la o penibila cercevea si inchizatoare de geam. Cred ca este greu sa traiesti cu amintirea cuiva astfel, este frustrant pentru ca daca pana atunci nu ai avut timp sau nu ai acordat timp suficient observarii aproapelui tau ,pentru a intra si a te intercala in ritm si traire cu el , dupa, amintirea lui este dureroasa, seaca si frustranta.

Pierderea este o frustrare oricum, spuneam anterior intrun alt post ca este greu , foarte greu sa creezi cultivand armonia de cuplu dar cel mai frustrant este atunci cand aceasta tinde sa atinga perfectiunea si… intro fractiune de secunda se va naruii totul.

Nu putem fi ignoranti,precum nu putem fi egoisti… acest lucru este exersat mereu in tantra, sa stii sa te faci iubit si sa ii iubesti pe toti la fel …sa inveti si sa practici dragostea.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandSi eu si Doris exersam din cand in cand aceasta…observatie discreta, de la distanta pentru ca ea reamprospateaza acel sentiment de „suflet pereche” cu toate bunele si toate relele la un singur loc.

Sexualitatea nu este inclusa aici pentru ca aceasta este doar un act, daca acest act este filosofic o numesc tantric si prin urmare nu mai conteaza cine este entitatea.

Parintii adevarati isi urmaresc copii surprinzand scene din viata lor. Este acelas lucru insa aplicat celor dragi. Un moment de contemplare asupra eului si asupra exteriorului nostru este echivalentul cu a traii acel ADEVAR universal despre care prea curand nu vom afla mai nimic oroce am face dar despre care stiim simtind ca exista-

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandIn general si din nefericire insa omul contemporan, omul modern nu are timp pentru aceste mici si „neainsemnate” lucruri; oamenii se preocupa mai mult cu natura pe care nu o cunoaste, cu universul pe care nu il va explora niciodata pana la capatul lui, cu pisica sau catelul care in fapt au si ei viata lor ca specie intercalata cu a noastra insa cu alta karma …si atat de putin cu semenii si mai ales cu propriul interior .
Oamenii nu vor sa vada o realitate, ca totul depinde de noi insine si de relatia pe care o avem cu terti..acea relatie mereu : neglijata, amanata, alterata, doar interesata, ades meschina si fara nici o corespondenta in realitate din pricina sugrumarii spiritului si a sufletului ce stau inchise in : dogme, dileme existentiale, metalisme intoxicate si lipsa de personalitate educata si rafinata.

Cat timp occidentul va mai considera ca meditatia este o pierdere de timp si nu va invata ca acest lucru este un exercitiu de-a lucra cu Sinele in progresul catre uman perfectionat, omul se va transforma in masina si va fi tot mai nefericit.

NIMENI, atentie, NIMENI nu va scapa de procesul constiintei oricat de rational ar fi si oricat de needucat; exista un moment in viata care ne va atinge atat de tare incat acest accident ce se petrece prin coliziunea cu Eu-l interior este dureros si periculos daca nu esti pregatit sa il intampini.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New ZealandDoris anul trecut a urmarit un film despre: schimbare, radical, oroare, cinism, despre individul crud si idiot, despre supravietuire si adaptare , despre timpuri cenusii, speranta, frica,ura, teama…despre tot ceeace in fapt specia umana face sa fie si sa existe.

In paralel eu am stat la distanta sa observ si sa surprind scene unice din viata lui Do, din existenta ei palpabila si efemera ca in fapt aceasta viata ce nu merita traita in singuratate, prost si fara noima.

Title : 33 min photos Doris portrait Theme: Incognito & Hidden cam study Photo by: danIzvernariu 2012 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New Zealand

Title : 33 min photos Doris portrait
Theme: Incognito & Hidden cam study
Photo by: danIzvernariu 2012
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New Zealand

Reclame