♠ Sarbatoarea neagra ♠

de danizvernariu

Alchemic Workshop  (FIVEBLUEAPPLES The Lodge of Blue Fruits and Freedom )

 93

„Do what thou wilt shall be the whole of the Law” and remember: „Love is the law, love under will.” 

Aleister Crownley

 ♠

CHAOS

Title : AUTUMN- Samhain /Halloween from

Fallen Roses Goth private collections New Zealand 

n.m.a. and mb dan izvernariu 2013

Model: h.m.p. and m∴b∴ Doris Izvernariu

Photo by: – A.S.J. & Dan Izvernariu

Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 NZL

♠This post are IN MEMORIAM of our Grand Master H.M.P. and Sovereign 1993-2011 of FIVEBLUEAPPLES The Alchemic Lodge Of Blue Fruits and Freedom V.R.S. (Lady in purple), today in The Great Orient.

♠♠♠

(in Romanian Language)

Lisboa 2010 ( 6011 )
Miroase a lemn si carti vechi combinat cu parfum dulce de trandafir alb si “incese stikers” de cirese negre. Peninsula Iberica este o splendoare in lumina toamnei, in lumina de aur cu temperaturi blande ce te indeamna la visare, studiu si euforie.

Fructele si florile aici coexista precum coexista leandrul alb si roz cu pinul si palmierul in acelas loc , in acelas timp…

De data aceasta ornarea templului si tot ce tine de protocol a cazut in sarcina mea. Am mers pe zeci de trandafiri uscati sau infloriti si  in acelas timp impreuna si am asociat doua arome floral si de fruct .

Fructele oferite simbolic pentru cunoastere sunt: Strugurii mov si ciresele negre.

Nu lipsesc  smochinele , stafidele si curmalele, migdalele sarate, nucile si alunele de padure …toate dar absolut toate intro singura ideie… viata si moarte …inainte si dupa…transforamrea irevocabila, stariile prin care aceste fructe trec de la copt la uscat. Ceva aminteste aici de ceeace in fapt se petrece cu noi toti. Nenastem si extragem seva pamantului, crestem, devenim maturi, lasam seminte si mai apoi incepem sa ne uscam pana la disparitie.

Zamos, sec, dulce, sarat, dur, moale, proaspat,uscat… parfumat, aromat…

Este seara de Samhain, noi o cerebram aceasta data  ca act astronomic si non religios dar relationat cu filosofia spirituala; in fapt metaforic, reducerea lumini solare, intrarea in Iarna si “intrarea in Labirintul Albastru” (alchimie). Negrito.

☥☥☥  Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b. Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

☥☥☥ Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b. Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

In aceasta seara predomina trei culori ca tinuta: alb, negru si rosu (sau mov) , nu exista o persoana care sa fie imbracata altfel, nu a existat an in care sa fie altcumva sau omis.In general decorul este pe nuante de mustar, mov, crem , maro sange, culoarea cadaverica ce aminteste de Moarte sau Arcana Majora Moartea  XIII. Azi insa nu va fi asa, azi va fi in culoriile alchimiei specifice filosofiei arderii de la rosu/purple, la incandescent alb si ca ultima faza negru , acel C3 – cabune.

 

Spre deosebire de sesiunile masonice in care tinuta este stricta alb/negru , ca alchimisti ne permitem simbologia culoriilor, adeseori spunem ca uniunea culoriilor intrunita in Aur (valoare) este reprezentata de Paun care in lumina reflecta din penaj nu numai culoarea dar si aurul precum am intelege: totalitatea lucruriilor ce exista in viata exprimate in unu ca valoare. In unele sesiuni aceste culori variaza de la persoana la persoana si astfel templul apare ca o explozie de culori intense asemeni templelor hindu. Fiecare are personalitatea lui si este exprimata cumva, este important sa fi TU.

In “lantul uniunii” tema ridicata la cer este : Sufletele pereche eterne… identic cu tematica oratorica din aceasta noapte.

Luminile palpaie pe coloane , o lumanare sfaraie si atrage atentia tuturor in linistea densa din nava templului.

Maestra spune dupa un timp privind in podea cu pauze lungi intre cuvinte si fara sa clipeasca:

(extras din oratorie)

♠♠Adevaratele  uniuni sunt acelea care nu pot fi explicate in cuvinte, acelea care nu au o justificare logica , acelea care atunci cand acei ce se intalnesc si se ciocnesc, o fac fara a tine cont de nimic…de reguli, regularizari, mentalisme…cele doua entitati pur si simplu se atrag atat de puternic incat nimic nu le mai poate oprii sau nimic nu se mai poate opune. Aceasta face parte din legea universului privind polaritatiile, atractia lor sau respingerea.

In viata intalnim persoane ce ne plac, persoane ce ne fascineaza sau ne stimuleaza sexual la disperare insa nu despre acest fapt vulgar (obisnuit!) este vorba ci de atractia inexplicabila ce se produce intre doua entitati (suflete) dincolo de aparente si de instincte . Acest lucru este un fapt foarte subtil , el se manifesta ca un sentiment vibrant , arazator in zona pectorala (plexul solar) , este acea senzatie in care nu stii ce iti doresti pentru ca atractia este dincolo de sexualitate, dincolo de obsesii sau de concepte.

Intalnirea sufletelor pereche este rara, dar nu pentru ca rar este acest act ca din „lipsa” sufletelor pereche ci pentru ca aceste suflete stau in umbra ratiunii sau a obsesivului  ce domina si orbeste; asa se face ca rar avem uniuni perfecte.

In templul nostru invatam sa devenim disponibili , deschisi si mereu dispusi sa oferim cu umilinta, modestie si multa discretie. Acest lucru il invatam inca din primele grade iar una din lectiile ce le primim consta in a conserva un sentiment, un moment, o secventa… a o conserva in memorie si a o pastra vie pana la disparitia noastra fizica.

☥☥☥  Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b. Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

☥☥☥ Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b. Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

Adevaratele relatii si atractii raman pe vecie neschimbate; daca azi ne despartim pentru ca asa a vrut viata sau asa s-a intamplat sa fie cauza a vremuriilor ce le traim … peste ani, zeci de ani in ziua in care ne revedem va fi ca in ultima clipa in care ne-am despartit… daca am fost certati suntem certati, daca ne-am iubit ne vom iubi incontinuare, daca am ras vom rade sau vom plange daca am plans… este ca un ciclu ce incepe si se incheie in acelas punct, in acelas moment chair dupa zeci de ani. Cine poate sa faca acest exercitiu in mod natural este un om ce a curmat notiunea de timp pentru ca el (entitate) a ramas in interiorul carcasei ce a imbatranit acelas, nealterat… Iata, acesta este modelul de om neschimbat, un om greu de alterat, el va ramane o entitate stabila si de mare incredere pentru semeni.

Poti sa schimbi educatia, comportamentul, modul de viata insa daca esti evoluat nu poti schimba fara motiv sau pe motivul ca au trecut anii …relatia ta cu aproapele tau.

Se spune popular ca “ochii care nu se vad se uita”… voi spune daca vezi doar ochi in viata ta nu o sa tii minte mai nimic, dar daca vezi entitatea ce se ascunde in spatele lor nu vei uita nimic niciodata.

Imi amintesc ca odata cu multi ani dupa initierea mea , maestrul meu a disparut o vreme din viata mea, din viata templului.Se zvonea ca a fugit in Occident, altii spuneau ca a plecat in Tibet, cea mai pesimista parere a fost ca , l-au arestat.

Neasteptat dupa un timp a reaparut si cand a intrat pe usa salutand templul ne-a lasat uimiti de naturaletea si normalitatea cu care se comporta vis a vis de noi , ca si cum saptamana trecuta ne-a despartit la ultima sesiune. Trecusera 5 ani , cinci ani de dureri, frustrari, cinci ani de penitenciar pentru practica de religie libera in Peninsula; aceasta a fost in timpul Dictaturi Comuniste de la Bucuresti. Niciodata nu a povestit nimic despre timpul „disparitiei” lui, despre ce s-a petrecut…pentru ca practic pentru el nu s-a petrecut nimic.

Sa fixam acum, aceasta imagine a noastra asa cum este azi, acum, aici la acest moment, la aceasta data istorica universala, la aceasta vechime a noastra, asa cum aratam, asa cum ne iubim, asa cum pentru un timp vom petrece aceasta viata impreuna…pentru eternitate

/…/

 

Reclame