21 Decembrie – Conferinta iberica a alchimistilor

de danizvernariu

” LUMINA, a fost inghitita de INTUNERIC. Unul din motivele pentru care noi traim in intuneric este pentru ca sfera in care ne nastem este intunecata iar farama de lumina ce intra in ea este dissolvata. Iesind din aceasta sfera (out-of-box) prin deschiderea mintii implicit a sufletului, prin renuntarea la egoism , egocentrism, misticism, …ajungem sa atingem iluminarea, transformarea sinelui si iluminarea. Am spune , conexiunea cu Divinul consta in propria eliberae de vicii, intoxicare , mentalisme si lene.”

-H.M.P. & V∴G∴M∴ Nina Russell – 2013 Summer Solstice 

1394375_640179089366147_73724545_n

Data de 21 Decembrie este un eveniment astral important. Este noaptea in care “Steaua” straluceste cel mai puternic  , Sirius.
21 Decembrie este ziua Solstitiului de Iarna si sarbatoarea celta Yule. In aceasta noapte profunda o sarbatorim pe Venus in toata splendoarea si frumusetea ei.

Viata nu merita sa fie traita in ignoranta, prostie si mizerie precum u merita sa ne supunem acestor idei ducand o viata de compromis.

Imprumutat din ritualul celt , obisnuim sa aprindem trunchiul de copac pentru a lumina Intunericul si a reuni “tribul”. Practic nimic religios ci totul simbolic cu referinat la uman, viata, natura si uniune.

Partea recenta a ritualului (de cateva secole) aduce ceva nou mai ales in atelierele sau reuniuniile cu tematica alchimica , Balul Mastilor , bal care este reluat in luna Februarie in conformitate cu traditia venetiana si cea brasiliana.(Masquerade)

Este o noapte a Zeiilor, a misticului ce face leagtura intre ideia de : uniune, dragoste, putere, frumusete …o noapte in care Zeii devin egali muritoriilor ,noapte in care totul este permis .

Acest eveniment este consumat fie in comunitati fie in  conferinte, reuniuni sau chiar in spatii publice (discoteci, piete, s.a.m.d.) .

Este poate cea mai eleganta si mai sofisticata sarbatoare ce se organizeaza in comunitati cu specific esoteric .Un eveniment ce combina arta, filosofia, liberalismul si construcivismul.

Realtionat cu proiectele noastre in sesiunea de oratorie la partea prezentarii de proiecte a organizatorului, anul acesta vom prezenta “Proiectul Arcadia “ .

Reamintim astfel ca la aceasta data acest proiect este inca in faza de studiu la care recent am obtinut colaborarea si participarea spaniola.

Arcadia logo transparent site

Arcadia Project este o ideie ce vizeza un backup al viziunii individului despre viata, social si comunitate considerand ca la ora actuala omenirea in marea ei masa este orientata gresit, pe un drum ce duce la decadenta si pericolul instaurarii anarhiei si a extinctiei civilizatiei noastre.

Numim astfel punctual urmatoarele pericole ce conform statisticilor pot pune sub semnul intrebarii continuitatea speciei:
– natalitatea – aglomerarea planetei
– consumismul – resurse restranse
– intriga politicii – conflicte, regres
– ecologia – poluarea, uzul combustibililor fosili
– echilibrul fragil al existentei planetei

– istoricul faptic al omenirii : orice civilizatie umana a incetat sa mai existe in apogeul civilizatiei.

G21

G21V1Pe considerentul ca inca mai exista multa ignoranta, adormire si delasare in societatea noastra indiferent de nivel , relationat cu noiile tendinte sociale “divide et impera” adica tendinta catre individualism si egocentrism (fapt atipic fiintei umane “nimeni nu este facut sa traiasca singur si egoist”)  , am hotarat ca in cadrul proiectului sa infiintam o societate ce va pune bazele in Peninsula Iberica in urmatorii ani a unei comunitati de oameni interesati si realmente preocupati de stiinta, filosofie, arte liberale (alchimie, parctici orientale etc)  . G21.

Comunitatea.

ARCADIA COMMUNITYComunitatea este un fact cat se poate de real si nu virtual asa cum se crede

.Acesta ideie pune in valoare cumva (inspirat) din Proeictul Venus , o tendinta cat se poate de rationala si de actulitate a lui Jaques Fresco in care ideia de comunitate cu circuit inchis si auto sustentabila pare a fi o tendinta de viitor absolut clara pentru ca oamenii care au ramas umani si cu o constiinta treaza continua sa se caute si sa doreasca ca impreuna sa creeze un  spatiu ( localitate) in care sa viata sa fie bazata pe dorinta de studiu, munca si recompensa bazata pe alte principii mult mai umane si mai sanatoase decat : concurenta, sefia si legea celui mai puternic.Vezi proiectele guvernamentale derevitalizare si repopulare.

La ora actuala , deja, exista astfel de “sanctuare” care functioneaza autonom si cu circuit inchis fiind capabile ca in orice moment in care societatea intampina mari probleme cu ordinea si bunul mers sa isi inchida portile s sa functioneze independent.

Cele mai frecvente astfel de proiecte au fost relizate deja in Peninsula Iberica in interiorul Spaniei si Portugaliei relativ departe de civilizatie dar nu rupta de acesta; departe de tarm si cu toata doatrea energetica si alimentare proprie cu apa potabila.

Foarte multe persoane rationale , azi, se retrag discret din viata sociala. Acest semn este acel al “sobolaniilor” care parasesc discret corabia ce se scufunda ; am spune nu un semn de neglijat.

Departe de alarmisme , atragem atentia ca in inconstientul colectiv exista la ora actuala teama pentru dezastre sociale fapt sugerat in diverse discursuri a oamenilor de stiinta, filme documentare, filme de fictiune (iata, acm toate aceste filme de fictiune de acum 20 ani azi sunt o realitate aproape in totalitatea prezentarii lor , ami ieri “poveste”) , statistici si vizibilele tendinte ale politicii in lume.
Ceva este in rapida schimbare , “orice evolutie umana a avut loc in spatele unei masti urate …” Nietzsche.

Reantoarcerea la natura, la valoriile umane, la conservarea culturii  , la revizuirea spiritualului , la o privire mai atenta asupra celui de langa tine , la viata in sine sunt obiectivele ce vizeaza acest intreg proiect prin persoane indiferent de religie, sex, nationalitate, … open  mind, rationale, liberale si umaniste.

 

Anunțuri