Seminte,pamant… emigratie

de danizvernariu

Title : The Tree of Life Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6013 Fiveblueapples publications © 1996

Title : The Tree of Life Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6013 Fiveblueapples publications © 1996

Mereu spun:
Nimic in aceasta viata, in acest Univers nu este identic nici din ceeace exista material si nici ce nu este material. Totul aparent seamana sau „face parte din familie” insa este diferit in sinea lui.Din acest motiv exista haos dar convergenta pentru ca exista destin si soarta.

Dupa 13 ani de la emigrare , experienta a ajutat sa pot concluziona ce inseamna acel dicton latin „Tara ta este acolo unde te simit acasa”; este una sa citesti aceasta, alta sa o auzi si cu totul diferit sa traiesti din plin ideia .

Ideia de acasa este cel mai frecvent o notiune preconceputa prin care „acasa” este locul unde te-ai nascut. Posibil , insa cum se face ca „acasa” nu te simti: bine, fericit, linistit si in siguranta?

Esoteric oul sau semintele spun ca ideie despre misterul creatiei, magia faptului in sine.

Urmareste, natura ofera cele mai bune exemple ale principiilor existentiale; din ea poti extrage cele mai nebanuite filosofii …daca ai timp sa observi si sa judeci. Natura ofera toate acestea pentru ca noi traim in natura si Natura exista in noi nu este nimic in fara noastra ci totul este in acelas timp in dimensiune comuna.

Imagineaza acum ca esti un bob de mazare. Esti de soi insa ori nu esti adaptat la pamantul in care ajungi ori pamantul nu este cel care trebuie in cazul soiului tau.

Acum in acest caz toti facem o gresala si mereu repetam aceasta gresala … de-a planta cu orice pret si indiferent de conditii samanta in pamant pentru ca mai tarziu sa avem pretentii mari privind: planta, floarea si fructul.

Putini insa sunt dispusi sa accepte ca fiecare soi isi are locul lui pentru conditiile lui si nu va fi posibil ca samanta de palmier sa deie roade la Polul Nord ori Cyparus in Sahara.Sau si mai putini accepta ca schimbariile climaterice (vezi si cazul social ca metafora) determina disparitia speciilor.

Uneori semintele sunt duse de vant, alteori aceste seminte le purtam chiar noi incercand sa le plantam in pamanturiile noastre …uneori rezulta, alteori nu.

Viata buna sau rea … nu exista bine sau rau, exista convenient sau inconvenient si atunci este foarte clar ca totul in viata  depinde de interiorul tau si mediu.

Ideia mea privita insa stiintific face apropos la ceeace Dr. S. Freud spunea -citat aproximativ din memorie- ” Inainte de-a te banui ca esti bolnav trebuie sa incerci sa observi daca cei care cred despre tine aceasta sunt sanatosi”. Prin urmare as crede ca daca ceva incepe sa nu mai fie ok in viata mea incep sa ma uit la ce mi se ofera, cu cine am de-a face si ce pot sa fac eu in conditiile date fara ajutor. Daca nu pot raspunde afirmativ la aceste conditii bazice, orice analiza nu va rezulta favorabil pentru simplu fapt ca Eu-l meu nu coerspunde mediului in care se afla.

Schimbarea mediului ( a locului, a tarii, a casei…) face tot magicul atunci cand lucruriile o i-au razna in viata ta si nimic parca nu se mai situeaza in armonie; atunci cand simptomele : „ce naiba am eu de nu este ok” tocmai de la mediul in care traiesti se trage.

Mediul dicteaza cum traiesti indiferent de cata cunoastere, educatie, stiinta ai avea.

In final, cand ceva nu merge in viata ta inseamna ca in tine a aparut o schimbare ce a atras un conflict interior extins in exterior insa acest conflict nu poate fi solutionat favorabil decat daca schimbi metalismul si mediul in acelas timp adaptandu-te acolo unde simti: siguranta, linistea, placerea de-a traii si de-a coexista cu altii.

 

 

Anunțuri