Teste,probe de…culoare, nuanta, gandire

de danizvernariu

Intelege : VIATA doar iti da, nu iti ofera nimic! Asta e unica diferenta.

A fi fotograf de razboi inseamna a invata rapid ce inseamna live sa fi dauna colaterala in cel mai fericit caz si sa inchizi socotelile cu lumea mai repede decat poti imagina. Totusi esti foarte bine platit, desigur (i.e.) daca viata ta la Kabul are mai mult de 365 de seriale garantate, sic!

2013 studio NZL

2013 studio NZL

Ma pot lauda in fata multora cu oferta colorata a vietii. Multi vor crede:” tipul e nebun sau prost, eu daca as avea ocazia, nu as rata” .

Am senzatia ca actual cel mai greu este sa atingi dar sa si poti mentine media intre lucruri. In fapt inclin sa cred ca niciodata nu a fost simplu; nu a fost simplu pentru ca lumea in general este ignoranta si ades impertinenta . Lumea traieste in extrema , navigheaza in viata prin extreme, judeca in extrema (subiectivisme) si atunci clar ca , TU sa spunem, desi ai reusit sa faci o medie si sa tragi o concluzie despre “cum ar fi mai bine in viata” si chiar ai sti sa aplici si sa gestioneze o astfel de filosofie excelenta , tot degeaba ar fi pentru ca fie nu ai cu cine fie, mai rau, intalnesti opozitia.

In ultimii ani am avut parte doar de extreme chiar daca am avut un plan, proiect sau o viziune coerenta si rationala pentru o viata mai buna. Nimeni nu reuseste singur pentru ca nimeni nu traieste singur si atunci prin ceeeace faci implici terti de unde si discordia si in loc ca lucruriile sa mearga pe fagasul aratat , probat, dovedit…o i-au razana.

Este ca si cum ai fi un arhitect, ai un proiect cu o tema, il solutionezi, dimensionezi, il incluzi in ansamblu , il finisezi in design si la gata mai este si aprobat. La partea –executie- apar problemele: ca meseriasu`nu poate si gata, ca inginerul face opozitie, ca nu stiu mai cine tocmai s-a autosesizat…. De aici incepe tarasenia ce presupune lupta cu tine ca sa rezisti si cu terti ca sa iasa ad literam ideia in material. Dar paradoxal, este un proiect la care toti au aderat initial fara cracneala!

Am primit in ultimii ani doar “proeicte” ce au avut ca tema : Executa radicalul si extrema daca vrei sa mergi mai departe. La toti acesti dobitoci un sincer FUCK YOU!

Viata nu te intreaba,poti nu poti, vrei nu vrei, iti place nu iti place,…pur si simplu aceasta iti da ca sa nu te plangi ca nu primesti dar ceeeace primesti de regula pare imposibilul cerut si excentricul incredibil de executat.

Ai solutii o faci, nu ai solutii dar ai loc de “pas inapoi” te-ai scos, nu ai loc… esti mort obligatoriu! De regula aici, propunerea nu vine decat daca esti in buda!

workshop official logo

workshop official logo

Mai luniile trecute primesc un job posibil : “Colaborator fotograf de razboi” cu tot tacamul: cariera, contracte gata facute cu Times, CNN, Le Monde samd , puls o renumeratie corespunzatoare iar vaduva asigurata si fericita sa incaseze CEC-ul asigurarii mele.

Poti spune ca viata este zgarcita si ca nu iti ofera ipoteza? Poti spune ca nu ai ocazia sa devii celebru prin Share Link in FACEBOOK in ziua in care …a fost ultima ta zi cu toate acoperite si asigurate?

Faima se poate obtine rapid. Trebuie sa fi insa , or nebun genuine ,ori un pervers cu noroc mult sau sa ai o ocazie in care presa sa faca din tine subiectul nr. 1 pentru propria-i afacere din care nimeni nu va scoate un ban pe “copy right”- ul destinului tau banos.

Ma gandesc acum, fotograf pe front e mai rau ca a fi lunetist platit , lunetistul barem sta ascuns cat vrea  si te vaneaza si mai are o sansa, tu fotograf nu. Tu ai subiectul si unghiul+ momentul de exceptie. L-ai prins ..cool…nu, pá si asta daca cineva nu se distreaza facandu-ti tie “o poza” prin luneta.

Am exercitiul militar complect , am mai prins si o Revolutie in direct si live in 1989 pe strazi pe sub 7,62mm de asta ma si gandesc mai bine… e mai sanatos sa imi calc pe constiinta fotografiind un cocalar doi decat sa devin stea cu flash o secunda .

Sau?

banner Big Brother 2013 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

banner Big Brother 2013
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Anunțuri