Felicitari de Craciun :Luna Plina alla Van Gogh in 3 min PsCss 6

de danizvernariu

Spuneam ca azi in Photoshop este posibil aproape orice si spun aprope orice si nu tot pentru ca las o marja pentru ceeeace inca nu a fost inventat sau experimentat.

Mi-am propus sa ma joc azi in timpul liber asa ca am rasfoit putin Van Gogh, unul din pictorii mei preferati si am inceput sa ma gandesc cum ar fi daca as experimenta o lucrare in maniera lui dar in Photoshop.

Ibesc peisajul de iarna…imaginea creata de mine in Photoshop fara prea multa atentie la detaliu- este doar o schita experiment!- dovedeste ceece spuneam mai sus : orice este posibil!

Ma adresez acelora care au o anumita experienta in Photoshop

Pentru inceput, ai nevoie de Adobe Photoshop Ps.Cs 5.1 minim sau Css 6 / 2013.

Finalul este acesta:

Title : Winter Full Moon – tutorial PsCs 6ThemeVan Gogh stilePhoto by: danIzvernariu 2013Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014Blog: ☤322 The Storyteller

Title : Winter Full Moon – tutorial PsCs 6
ThemeVan Gogh stile
Photo by: danIzvernariu 2013
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014
Blog: ☤322 The Storyteller

Imagine intermediara intre original si final:

Title : Winter Full Moon – tutorial PsCs 6 ThemeVan Gogh stile  Photo by: danIzvernariu 2013 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 Blog: ☤322 The Storyteller

Title : Winter Full Moon – tutorial PsCs 6
ThemeVan Gogh stile
Photo by: danIzvernariu 2013
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014
Blog: ☤322 The Storyteller

RETINETI! ORICINE dar absolut ORICINE poate realiza ceva in Photoshop diferenta unica intre ceeace producem este data de talent, exercitiu, perseverenta, observatie si nu in ultimul rand o cultura .

  1. Alege un peisaj de regula in format mare  1000 x 2000 px min, (i.e.) :

landscapes-nature-winter-snow-power-1501436-1920x1200

2. Verifica claritatea , ideal este o imagine ca cea de mai sus (click in ea pentru a o vedea marita in fereastra noua separata)

3. Deschide imaginea cu PsCs 6 

4. Mergi in bara de utilitati la FILTER click in Filter si mai apoi in Liquify

5. In Liquify ai pe marginea laterala stga. optiunea : Twril Clockwise Tool (un vartej ca simbol) . ATENTIE daca nu apare in aceasta bara acest simbol atunci in partea stanga tot in Liquify gasesti optiunea  Advanced Mode . Tick in Advanced Mode si optiunea Twril Clockwise Tool va apare in lateral dreapta. Poti folosi in mod direct tasta „C” pentru Windows pentru a folosi aceasta optiune.

6. In functie de expunerea pe care o ai la CER alege diverse dimensiuni si presiune de tool si incepe cu rabdare sa faci in zona cerului diverse varteje mai mici, mai mari.

Click: (OK)

7. Dupa ce spatiul destinat cerului a devenit o dantela de vartejuri click OK si  treci la faza BRUSH TOOL (pensula)

8. BRUSH TOOL : alege varianta SPATTER 59 sau dimensiunea care crezi ca este proportionata pentru a desena stele pe cer in raport cu imaginea ce o ai . Atentie, recomand doua culori un brush tool mai mic cu un galben intens copt si dupa ce ai punctat staua la locul ei mareste SPATTERUL cu inca putin schimband culoarea spre un galben crem astfel incat sa oferi senzatia ca steaua cea mica arunca raze . Click Spater galben deschis peste steaua galben intens initiala si obtii acest efect de stea cu mijlocul intens si raze .

Orientativ tools pentru stele:

Captura de ecrã total 03-12-2013 005817.bmp

9 In acest moment trebuie sa ai in fata ta imaginea foto initiala asa cum este ea din aparatul de fotografiat si cerul modificat in Liquify (vartejuri) + Stele facute cu Brush Tool.

10. Mergi in bara de sus la FILTER si click in Oil Paint vezi mai jos:

Captura de ecrã total 03-12-2013 010214.bmpClick in Oil Paint si regleaza din cursoarele laterale dimensiunea, definitia samd a distorsiunii imagini ce va arata in final ca cea de mai sus. Senzatia de pensula si textura tipica lui Van Gogh isi gaseste secretul tocmai aici. recomand sa studiezi cat mai in detaliu inainte lucrariile lui pentru a cunoaste proportiile texturii.

In mod normal fotografia ta este transformata acum in pictura de ulei automat.

Stelele ce pana acum au parut doar niste pete de culoare sunt transformate si ele in textura de pictura in ulei.

Tot ce mai ai de facut la bunul simt este acum sa umblii la optiuniile de : Lumina, Contrast, Culoare balans, etc.
SAVE.jpg

Ultima faza:

Inainte sa salvezi ca jpeg sau dupa (in functie de aspectul final) poti sa mai intaresti textura folosind :
FILTER / Poster edge / reglaj lateral grosime si intensitate textura
Captura de ecrã total 03-12-2013 170632.bmp

PosterCaptura de ecrã total 03-12-2013 170438.bmp

Daca cineva are dubii poate sa imi scrie email in pagina de contact vezi LINK

Anunțuri