Schita : Gaura iepurelui.

de danizvernariu

 Title: The Unexpected Jorney /Alchemy- The whole of Rabbit Model: A.M. d Cms. 2013 Dec. Photo by : dan izvernariu 2013 Espahña  Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress


Title: The Unexpected Jorney /Alchemy- The whole of Rabbit
Model: A.M. d Cms. 2013 Dec.
Photo by : dan izvernariu 2013 Espahña
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Pe cat posíbil in fiecare an in marea sesiune a Solstitiului de Iarna in atelierele alchimice avem doua capitole importante ce le infatuim ritualic : Initiere in Legenda Personala si/sau Casatoria alchimica.
Initierea in lunga Calatorie Neasteptata in Legenda personala este asociata cu o incursiune pe un teren absolut necunoscut in care desigur are loc intalnirea cu Sinele.
Ades aceasta Calatorie este cunoscuta ca fiind “Pasajul prin gaura Iepurelui”. Pentru cine nu a stiut , filmele trilogia “Lord of The Rings”,“Vrajitorul din Oz”, “Oblio”, Imaginarium of Dr. Pharnassus”, “Polar Express” si chiar “Alice in Tara Minunilor” (+ multe aletele) au ca subiect acest aspect ritualic alchimic.

In masonerie in acest caz avem de a face cu Initierea in Prim grad care desigur are un rol, de-a adduce neofitul de la Intunericul ignorantei la Lumina Cunoasterii.
In alchimie acest aspect este mult mai complicat. Alchimia in prima instanta nu te duce la Lumina ci te invita la o incursiune in Infernul lui Dante in cautarea, desigur a Filonului, a valoriilor adanc scufundate in pamant (constiinta).
Daca in masonerie urmeaza inca doua grade de initiere de aceasta data cumva in Lumina, in alchimie urmeaza un lung proces de la negrito la incandescenta. Cumva in masonerie are loc un proces metaforic al transformarii si perfectionarii pietrei brute (Lapis) iar in alchimie are loc ceeace se cheama : metalurgia : cautarea filonului prin escavarea pamantului sterp( inutilului din constiinta) , drumul prim galerii anevoios si plin de tenebre (intalnirea cu própria umbra in Intuneric sau cu própria fiinta tenebroasa, raul din noi) pentru ca mai apoi “pepitele” sa fie extrase , “spalate” si topite in aliaj.
Iata ce frumoasa metáfora : pepite ce nu sunt altceva decat firavele elemnte de mare valoare c estau in umanul intoxicat de mizerie si educatie gresita.
Filonul este in fapt bogatia filosófica vezi Filon ! Odata gasita este prelucrata in cele nu mai putin de sapte grade (Septagramma- acea stea inversata pe care unii o numesc Baphomet iar altii o vad ca ceva diabolic).
Oricare ar fi acest drum este fara intoarcere , nu usor si nu putin periculos (psihic) !
In acest an 2013 (6014) de Solstiu de Iarna am avut o Casatorie Alchimica in Peninsula Iberica iar cei in cauza au solicitat construirea une-I imagini remember personalizata a evenimentului unic consumat plus o imagine a initierii in Legenda Personala.
Ceeace se vede in imagine este o schita. De regula este deja stiut, nu public imaginile clientiilor me ice au ca tema alchimia sau esoterismul in general , imagini ce depasesc intelegerea publica.
Totusi am publicat aceasta schita.
Trebuie stiut ca o traditie antica a ramas in Peninsula Iberica : CIRCUL ce se desfasoara imediat dupa An Nou. Circul sau Corida ; acest lucru aminteste de Arena Romana si tarditia ei in care animalicul , lupta si duritatea vietii este nu numai un fapt intro scena ci o realitate cruda.
In cazul nostru in imaginea de mai sus are loc initierea prin trecerea prin Gaura Iepurelui a neofitului ; imaginea de ansamblu este cea a circului pentru ca acesta (neofitul) va cunoaste in scurt timp Natura.
Clovnul reprezinta: Diavolul sau Dualul. Pasarea neagra este chiar sufletul iar Icoana Inaltarii la Cer de aceasta data deasupra trecerii (gaura) spune ceva despre : purificare, ressuscitare si pasul pe un nou taram total necunoscut si radical altfel decat am fost obisnuiti sa cunoastem .

Acesta este inceputul drumului in Transmutatia Sinelui si initierea in dimensiunea oculta pas inainte catre Illuminare .

Anunțuri