NEO : Timpurile sunt pe aproape (1)

de danizvernariu

Title: NEO Model: collage Photo : collage Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: S O P H I A  
Model: collage
Photo : collage
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

 

S O P H I A

Intelepciunea este constuita din gandire, ratiune si proba practica.

Trezirea cosntiintei prin confruntarea cu Sinele si cu exteriorul lui a facut ca azi sa traim cele mai teribile experiente si confuzii datorita avansului abrupt al stiintei.

Acest exemplu pare a fi un caz similar al unui bec caru-ia ii spargem sfera de sticla, fara a deterioara filamentul, astfel incat odata conectat la sursa si fara vid filamentul va ajunge in fractiuni de secunda la incandescenta pentru ca mai apoi sa se stinga definitiv… ars.
Exemplul spune ceva despre : iesire din adormire (vid), sarcina la care suntem conectati fara scut si acea…sclipire (pe care unii o numesc Iluminare) ce odata ajunsa la incandescenta (limite foarte inalte ale cunoasterii) va apune arzand intro fractiune (ani, decade) de secunda. Acest lucru este un principiu valabil in toate de la micro la macro univers.

Triburiile Hopi au un crez ciudat, anume ca , au mai existat pe aceasta planeta inca 4 civilizatii care au apus in varful (incandescenta) progresului si a cunoasterii urmand mai apoi, extinctia.

Despre una din civilizatii stiim ca ar putea fi cea sumeriana ; despre ascensiunea si decaderea altor civilizatii , imperii stim din istorie cumva recent. Toate acestea au decazut in TOPUL cunoasterii. Cum este posibil acest lucru destul de greu de spus insa putem lua un exemplu ce tinde sa devina principiu valabil pentru ascendenta si extinctie a unei civilizatii.

Insula Pastelui (i.e.)

Recent cativa cercetatori au stabilit ca misticul tragediei ce s-a petrecut in Insula Pastelui pentru care a disparut fara urma o civilizatie are o explicatie cat se poate de plauzibila .
Se pare ca un trib a venit pe mare si a descoperit o insula ce (din relicve arheologice) avea o butaforie vegetala si o multime de animale. Acest trib s-a asezat pe acest teren fertil , a inceput sa il exploateze , sa construiasca si sa se inmulteasca.
Constructiile din piatra si cultul religios au presupus (pentru inaltarea statuilor ce privesc la cer) exploatarea lemnului; odata cu exploatarea paduriilor s-a restrans vanatul iar agricultura nu a fost tocmai pe terenul ei propice iar in aceasta situatie a intervenit: foametea, bolile si conflictul .

Din excavatii si descoperiri ale unor caverne reiese ca in ultima perioada (pe straturi de pamant) oamenii de pe insula s-au hranit pana si cu sobolani pentru ca mai apoi sa treaca la canibalism.

Asa se face ca azi avem o insula pustie cu statui ciudate ce privesc la cer.

Concluzia stiintifica ma duce cu gandul la “principiu existential” legat de natalitatea populatiei, consum, consumism resurse restranse, poluare si risc.
Exista un numar ciudat ce spune RASCRUCE , in orice. Cifra 4 este o cifra absolut profunda esoteric pentru ca aceasta desemneaza cicluri de evenimente. In esoterism stiim ca Cei Patru Cavaleri atunci cand se intalnesc un moment istoric epic va avea sa se intample in imediata , iminenta data istorica ce se leaga cu revolte, revolutii, rascoale, razboaie, cataclisme.

Acesti Patru Cavaleri nu sunt altceva decat (eXoteric spus) suma tuturor conditiilor necesare si suficiente pentru ca prin convergenta de forte sa duca la o schimbare radicala si fara echivoc.

Patru sunt stariile Lunei,anotimpurile,  este ciclul existential al femeii, sunt Punctele Cardinale, sunt elementele ce deseneaza existenta spirituala (spirit, suflet, duh si corp) s.a.m.d.

Azi cunoastem urmatoarele posibile pericole ce ar ajuta la extinctia civilizatiei noatre:
– Accidentul natural produs de schimbari naturale sau de poluare

  • Accidentul social produs de crize si posibila anarhie

  • Accidentul politic ce presupune razboaie

  • Accidentul natural relationat cu sistemul cosmic in care exista planeta noastra.

Cel mai interesant pare , accidentul social.

Acest lucru poate surveni oricand ca urmare a unui esec tehnic sa spunem ce ar paraliza comunicarea, vigilenta, autoritatea. “Accidentul tehnic” poate surveni fie din cauze naturale fie din cauze teroriste. In 72 de ore , stabilit stiintific, nimic dar absolut nimic din viata pe care ai trait pana atunci nu va mai fi la fel iar in acest rastimp poti sa te astepti la tot ce poate fi mai rau: jungla sociala ca joc real pe viata si moarte, apusul regulilor si anarhia in sine…”scapa cine poate”.
Lumea nu vrea sa inteleaga ca existenta noastra nu este firava doar din perspectiva echilibrului (si asa subred si alarmat !) al ecologiei planetei noastre (vezi schimbarea climaterica) dar si di perspectiva a speciei noastre prin modul irational cum foloseste aceasta existenta, cum consuma si cum se inmulteste…oricand si mai precis in orice clipa azi poate izbucni anarhia : foametea este in crestere, pericolul bolilor este in crestere, resursele sunt tot mai limitate iar poluarea  tot mai mare.
Revin la Insula Pastelui, va este acum clar ca “istoria se repeta”? La o alta scara , la o alta forma insa pe principiu similar?

In data de 01-01-2014 primul meu post a fost KIRIBATI si tragedia care se petrece cu aceste insule ca urmare a cresterii cotelor apelor datorita topirii calotei glaciare a Polului Nord.
Lumea… doarme si adora sa vada la stiri “wow!!!” …KIRIBATI se scufunda/ Calota glaciara de Polul Nord nu mai exista/ Ninge in Egipt/ Pasariile cad din cer/ Pasariile de zi canta noaptea/ Polul N si Sud este deplasat/ Uragane lovesc tari in care in istoria lor nu au cunoascut acest fenomen/ Catarina / …si multe , multe altele…toate par a fi un spectacol show oferit de televiziune, internet insa nimeni nu reactioneaza .

Toata lumea a vazut filmul “Day after Tomorrow “ – chiar nimeni nu vede ce se intampla azi?

Sophia este Zeita ratiunii, poate va trebui sa o readucem in constiinta noastra , acum , azi, cand cunoastem istorie, facem conexiuni, insa continuam sa distrugem, sa consumam si sa ne innmultim ca o pesta, desi stiim ca nimic nu ramane fara efect.

Azi cam tarziu oricum!

Anunțuri