Renaissance – ESTEFANÍA

de danizvernariu

Title: Renaissance Model: ESTEFANÍA M. G. España Photo by dan Izvernariu  Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: Renaissance
Model: ESTEFANÍA M. G. España
Photo by dan Izvernariu
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Modelul trebuie sa inteleaga rolul pe care il joaca.
Ca sa inteleaga trebuie sa traiasca acel rol iar ca sa traiasca acel rol, are nevoie de a fi introdus cat se poate de natural in esenta lui pentru a putea interpreta cat mai natural.

In sesiuniile mele foto, indiferent daca fotograful sunt eu sau eu doar regizez intreaga sesiune , obisnuiesc sa obisnuiesc modelele cu tema in care vor avea de interpretat. Astfel o sesiune pe care eu o consider serioasa niciodata nu va incepa fara a fi lasat afara de atelier acel… “zilnic” . De multe ori s-a intamplat sa nu pot face acel declick in starea psihica a celor ce imi servesc ca modele sau imi sunt clienti.
In aceste situatii am anulat sedinta pentru o alta zi.
In cazul de fata am avut ca tema comandata de client , nudul; paralel insa mi s-a cerut si o imagine mai putin intima ce poate fi publicata pe orice website fara acel “parental advisory”.
Secunda obiectie a clientului a fost la tema , “ceva deosebit”.
Sunt inspirat de trasaturiile ei si gasesc ca cel mai apropiat subiect ce poate fi abordat este Renasterea (Renaissance) mimand cumva modelul de portret/culoare a timpurilor respective.

Toti in viata interpretam un rol ades imitand un model ; acel model ce la maturizare ni s-a parut cel mai potrivit si mai impresionant fie din familie (vezi Dr. Freud) fie din exteriorul ei. Pur, 100% nu este nimeni.

In imaginea de fata am lucrat cu culori nobile renascentine (ador rosul cardinal, vermillon…culoarea oxidata si patinata); rochia si coafura este renascentina iar expresia este antica , personajul mimeaza Venus.