☤ Din lectia lui Hermes

de danizvernariu

In Scoala de Valori invatam sa gestionam. Aici nimeni nu va invata sa fie „SEF” ci „LIDER”. Oricine care studiaza comparat Aristotel si Platon , stoicismul si religiile comparate cu istoria nu poate sa nu realizeze ca viata se desfasoara in versatilism si ca ceeace omoara este ceeace este refuzat ca inteles .
Cine mai este si alchimist si a inteles cum functioneaza viata, ce este ea si care este scopul acela a intels TOT pe deasupra este si fericit ca stie cum sa transforme o situatie nepotrivita in una convenabila.
Nimic nu este magic pentru ca totul are o ratiune ce se bazeaza la infinit pe cauza si efect.

Aristotel ne spune ca OMUL trebuie judecat (si iata este judecat) dupa ce face si nu dupa cum sau in ce mod gandeste.

Photo by: self portrait
Photoshop post prod.CS 6 by : M ∴ B ∴ danIzvernariu ©2013 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Acest lucru ma duce cu gandul ca nu conteaza cum aduni , scazi, imaprti sau inmultesti, important este ca acest lucru sa serveasca si atentie SA MULTUMEASCA TERTI. Degeaba stii matematica bine daca momentul cand divizi e eronat.
Exemplul tribului.
Imagineaza un trib (o familie mare) ce traieste in jungla in care vaneaza si este vanata.(E viata) .Acum imagineaza ca acest “trib” o duce pe cat de bine pe atat de prosper.
Totusi, viata si progresul atata imaginatia , interesele si orgoliile fapt ce va pune membrii tribului in confuzie, divergenta si opozitie. Este inevitabil acest lucru tinand cont de progress in viata!
Vine un timp in care (sic!) un alt trib sau o alta situatie naturala pune in pericol existenta tribului despre care va vorbeam mai sus .
In aceasta ipoteza avem: un trib ce se confrunta cu fierberi interne , deci SLABIT si un altul care atata si pretinde expansiunea si supravietuirea rasei.

In acest caz exista doar doua posibilitati , ori tribul vizat pentru a fi cucerit dispare pentru ca este prost organizat si firav din acest motiv ,ori va da o riposta dura atacatorului.
In prima varianta, extinctia tribului, nu mai este necesar sa amintim care sunt motivele ce au dus la destramare, vulnerabilitate si disparitie. In al doilea caz se va intampla rational urmatoarea situatie, daca si numai daca “seful tribului” este un iluminat maestru… , astfel:
Imagineaza ca Seful Tribului acum , este in situatia de-a fi MORT pentru luptele interne iesite din orgolii sau sa va TRAII pentru ca observand situatia va gasii un plan.
PLANUL este unul: ORI stergem definitiv din constiinta orgoliile trecute ori murim toti.
In acest caz daca Seful Tribului va lamurii aplanand ORGOLIILE in tribul sau va obtine o forta focalizata in fata raului , in fata a ceeace nu convine, in fata umilintelor si a mortii.
Aceasta este GESTIUNEA SCOLII DE VALORI, iata cine cine in tribul vizat nu va reusi sa treaca peste orgolii va fi impotriva iar cine va uita si va ierta trecutul pentru un scop comun prezent (defensa) este loial. Cine ste loial are sanse sa supravietuiasca iar daca moar mai bine sa moara.

In viata nu exista BINE sau RAU din perspectiva filosofica sau psihologica  , exista doar ceeace convine sau nu convine (i.e.) cu mine insumi sau relationat cu terti.Daca ai bunul simt spui ce gandesti fara sa inseli incercand in oratoria ta sa te faci inteles, aducand astfel noul sau schimbarea, solutia. Contrar, se numeste „fetis contra fetiser” si nu serveste decat intereselor meschine sau…nimanui.

In aceste situatii se sterg rational vorbind valoriile sau…tot ceeace a fost ieri in crez nu mai exista azi pentru interesul comun.
Cine tine cont de aceasta ratiune probata practic supravietuieste , cine nu este “anatema” (sic!)
Acesta este unul din adevaruriile despre viata, existenta, relatie, … armonia sau disconfortul ce provine din experienta, gandire si aplicatie.

 

Anunțuri