AGNOSIA

de danizvernariu

Title: AGNOSIA Model: -collage- Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: AGNOSIA
Model: -collage-
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

“Candidate, mainly dealing with principles of morality, he is taken out of the

lodge room and made to walk aimlessly for a while before returning. This is a

symbolic journey representing his life in the profane world where, lacking the

Masonic light, he has no spiritual direction, but now he will enter a new stage

in his life where his steps will be straight and directed to the Orient, the

source of light and life.”

Scottish Rite 33º First Degree Ceremony

 

In viata profana din perspectiva cunoasterii intalnim „boli patologice” precum : daltonismul in care omul nu deosebeste NUANTELE (existentiale) sa spunem; pentru ca observam , viata are la baza un principiu clar insa care se aplica pe cat de versatil pe atat de variat ca forma. Nimic nu se repeta identic desi totul este la fel pentru ca totul este compus din forme, culoare, nunate, lumini, umbre samd.

AGNOSIA metaforic spus in acest caz al profanului este situatia in care curiozitatea este un impuls ce impinge catre cunoasterea Marilor Mistere insa care are o mare problema ce vine din limitarea Ego-ului (fie din natura, fie din lipsa de cultura si educatie, fie din viciu). In aceasta situatie profanul vine sa afle iar cand afla pentru ca oricum nu vede fie ca neaga (cel mai des) fie ce nu poate „sa duca” din limitare.

Imagineaza ca existenta ta este o schita data de punctele pe care le deduci ca exista si contribuie la faptul ca ai contur, imagine si realmente existi.

Exemplu de incapacitate a perceptiei a realitatii in totalitatea ei .

Exemplu de incapacitate a perceptiei a realitatii in totalitatea ei .

Viata este reprezentata simbolic de un desen. Existenta astfel este sa spunem acea „Piatra Cubica” sau „Piatra Lapis” ce se cere descoperita, extrasa din marea masa (Munte sau Stanca) , dimensionata si mai apoi finisata dupa toate regulile geometrice pe care se bazeaza tot in acest univers.
Acest desen , nu este altceva decat un CUB pentru ca suma punctelor ce determina existenta bazic nu depaseste cifra patru.
Iata simbolic spus existenta Ego-ului se compune din patru puncte deduse din care trei sunt imateriale si unul este material. (Spirit/Energie, Suflet/Ratiune, Duh/Inspiratie si Corp /materie)
Toate acestea „traiesc” intr-o dimensiune ce este o reprezentare 3D adica asa cum vedem acest lucru in realitate, asa cum este in fapt perceputa realitatea tridimensional.

Cand aceasta reprezentare este gata si a fost pe deplin inteles ai devenit Neofit. Dar aceasta reprezentare nu este altceva decat un fapt pe cat se poate de simplu pe atat de complicat despre care stii sau tocmai ai aflat insa cu care mai apoi…ce faci?

Omul este obisnuit sa intuiasca tridimensiunea existentei lui insa judeca limitat in bidimensiune „ori…ori” si atunci se plange ca viata este o mizerie pentru ca nu “vede” nuanta sau perspectiva iar daca o vede nu face nimic sa o materializeze cumva.

Acum dupa ce ai patratul reprezentat tridimensional, traseaza IMAGINAR ce nu se vede dar in mod cert se repeta in partea nevazuta a „realitatii” ; acel lucru este a patra dimensiune sau totunitarul tau (al meu, al nostru) .

Pana aici toti vor spune:
– Ah! Asta stiam!
Te intreb , daca stii cum se face ca nu aplici in existenta ta aceasta cunoastere? Din comoditate? Din incultura, lene sau ignoranta pura? Pentru ca iata ai batut la usa unui atelier de perfectionare si ramai cu „am fost si pe acolo” , le stii pe „toate” insa …recunoaste nu sti nimic!
Ce se reflecta in acest caz asupra ta? O incalceala in care daca religia a fost inapta sa o rezolve “magic”, filosofia a fost inapta sa iti probeze rational mai ramane sa consulti un psiholog sperand ca macar aici sa gasesti ce cauti…adica pe tine insuti.

Surpriza in initieri este ca neofitul ce a determinat ca nimic nu cade mura-n gura si ca totul este o munca cu Sinele si cu Viciul pentru care Sinele este orbit de Cunoastere, ratiunea este obstructionata de vointa iar existenta  este neanteleasa .
Esoterismul din perspectiva alchimica sau masonica iti arata tot insa nu te invata nimic pentru ca practic te inveti singur . Daca te-am invata noi te-am manipula sa crezi… ce credem noi ori interesul este sa crezi cum simti si rationezi pentru ca mai apoi sa ne spui ce vezi si ce crezi. Acesta este drumul avansului, progresului, perfectionarii.

O mare parte a neofitilor reprezinta corect bidimensiunea, tridimensiunea insa cand ajung la a patra dimensiune cedeaza si atunci surpriza , acestia vor reprezenta (CULMEA!) partea nevazuta si  partea de perspectiva insa paradoxal nu vor reprezenta partea cea mai clara cea frontala a bidimensiunii.
Cum am spune, patologic, omul arata si vorbeste despre ce nu stie si ignora o realitate care este valabila nu numai pentru el ci pentru noi toti chiar daca aceasta are nuante .

Incapacitatea de-a vedea o realitate macar ca principiu valabil pentru terti in acelas timp dar de-a observa lucruri ce „nu stim dar exista” este echivalenta cu AGNOSIA in stiinta medicinei.

 

 

Anunțuri