Alchimisti …confuzii …idioti

de danizvernariu

Title: The Neophyte Model: D.I. Photo by  Doris Izvernariu Illustration &Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: The Neophyte
Model: D.I.
Photo by Doris Izvernariu
Illustration &Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Ma uimeste un fapt, suntem in Sec XXI in care tehnologia si comunicarea tind sa rupa tot mai mult necunoasterea  inca mai dainuie ideia de mistic de cea mai proasta calitate.

Asa se face ca citind prin diverse bloguri sau websiteuri fie ele din Romania sau chiar US si NZL sau Peninsula Iberica (i.e.) , constat ca ALCHIMIA este confundata cu misticul ce tine de magia inferioara: samanism, vrajitorie, divese speculatii occulte de joasa speta.
In primul rand trebuie stiut ca alchimia este o pseudo stiinta pentru ca parte este inspiratie si parte este gandire si logica : Inspiratia este considerata “fantana” din care extragem ideia pe care mai apoi o prelucram pentru a intelege ce este, cum este si la ce foloseste . Asa s-a ajuns la H2O formula a ideii in sine. (i.e.).
Cine se declara ALCHIMIST dar nu a citit macar Paulo Coleho ca sa nu mai spun: nu a inteles mai nimic din scrieriile lui Maria Prophetissa, Isus, Ibn Umail, Aggripa,Paracelsus,Basilius, Isac Newton, Maier, Demeterius, Flamel, da Vinci,Fulcaneli, Osho si multi, foarte multi altii…. nu a inteles nici ce este alchimia, nici care ii este scopul in viata si nici la ce foloseste aceasta altceva decat o fantezie ce sta in opozitie cu Sf. Scriptura, eventual,  sau ca o rebeliune de dragul de a fi interesant si nimic mai mult pentru…gura casca.
Sa fie clar , alchimia daca este vrajitorie inseamna ca avem de-a face cu tampiti, redusi si inculti …din acest motiv se spune “magia inferioara” pentru ca pur si simplu a face ceva repetand mai apoi ca ritual dar fara sa intelegi ce faci si DECE, produci un lucru care este o frectie in calea progresului si a dezvoltarii , ntelectului.
Alchimia este o „magie” superioara; aceasta apartine imaginatiei si ratiunii deopotriva.

Samanul (i.e.) este un om ce produce “miracolul” pentru ca a descoperit intamplator ca un sistem functioneaza intr un anume mod insa nu stie dece si cu atat mai mult care este reteta stiintifc probata.

Samanul ar fi in acest caz echivalentul unui popa care contiunua sa creada ca misterele sunt asa si punct, ca ele sunt un Taboo si ca acestea servesc sau functioneaza doar daca crezi. Iata, nu s-au implinit (iti spune popa) …”nu ai crezut indeajuns” si mai “trebuie” sa faci 200 de matanii si tot atatea ofrande in masluri pentru salvarea sufletului tau limitat, incult si idiot. Cat despre RATIUNE, CONEXIUNE,IMAGINATIE si MATERIALIZARE …NIMIC!
Te intreb:
Daca ai ratiune data de la Dumnezeu, pentru ce o ignori sau intentionat nu o folosesti? Cam care ar fi  PACTUL aici?

De la Mayer si Demeterius stiim ca nu oricine poate practica aceasta stiinta; ca oamenii cu dificienta mentala si probleme fizice sunt exclusi din schema pentru simplu fapt ca nu pot deduce din cauza frustrarii…realitati. O fi fost Demeterius nazist sa rational cand a afirmat aceasta?
Este adevarat ca in laboratorul alchimic, amestecul de plante a generat in cateva milenii stiinta farmaceutica dar…in Sec XXI nu vom crede ca “este magica” ca matraguna iti arata demoni daca tot stiim ca matraguna este in fapt o toxina ce altereaza o realitate. Apropos de samanism este ca si cum ai umbla prin intermediul programului Java si ai altera websiteuri facand astfel un hack pe care SURPRIZA, doar tu il vezi in PC ul tau si nimeni altcineva pe internet, dar iata „ce mare chestie ai facut!”.

Un alt exemplu ar fi tantra (educatia Tao) , dar tantricul este un mod ce “dissolve et coagula” pentru ca reuneste doua forte distincte si contrare in UNU. Iata din sexologie vom putea sa tragem concluzii la final : cum a fost posibil sa ne atragem, ce a detereminat uniunea si la ce s-a ajuns- schema valabila ca un principiu in tot si in toate. Ce este magic aici? Romanticul.

Magicul este tot ceeace nu am stiut pana atunci CUM FUNCTIONEAZA, dece, in care conditii s.a.m.d. .
Adevarat este ca mai toti alchimistii au plecat de la antica dorinta de-a produce aur din orice insa adevaratii alchimisti care sunt autentici au descoperit ca si daVinci (i.e.) care sunt “uneletele magice – vezi fizica) pentru care omul poate sa zboare.

Oricand as putea deveni un Scamator care va uimi targul de ignoranti cu magia lui…nu uitati un aspect insa, scamatorul iti arata ce vrea el ca tu sa vezi si nu ce vrei tu sa vezi. In al doilea rand un adevarat MAG stie ca stiinta exacta, chimia , anatomia si cultura in general servesc principiilor existentiale pentru ca acestea sunt extrase din natura …acestea nu sunt cum vor sa fie Zeii (sic!) ci cum sunt aplicate daca se cunosc principii de functionare.

Exemplul cel mai elocvent ce poate fi inteles de crestin realtionat cu alchimia este ca Isus ti-a vorbit metaforic si a transformat chimic si nu a facut hocus-pocus cum ades, pervers, este lasat sa se inteleaga in dogma crestina. Iata putin se vorbeste despre tantricul dintre Isus si Maria Magdalena …acum in Sec XXI unii inca mai cred in celibatul lui Isus ce sa mai vorbim de faptul ca intreaga tarasenie religioasa este intentionat controversata.

Alchimia a pus bazele stiintei prin faptul ca a adus cu mii de ani in urma ceva nou in constiinta, sistematizarea gandirii, deductia si experimentul intentionat pentru a constata ce si cum. Aici nimic nu este “shamanic” totul este experimentat, gandit, inspirat si metaforizat ca un mod fie de protectie impotriva dogmei religioase ce se temaea si se teme de adevaruri stiintic probate fie ca o protectie know how pentru ca nu cumva descoperirea sa fie rau utilizata de terti sau putere deservind astfel speciei noastre sau naturii, iata va vorbesc si despre hermetism.

Alchimistul este un solitar (ades autist) este un observator si filosof in primul rand. Cand se roaga se roaga ritualic sau prin modul (oricare ar fi!) pentru a fi inspirat de o imagine sau ideie pentru a avea sansa sa mearga mai departe in descoperirea propusa. Exista si excese aici insa niciodata un alchimist nu va spune “asta este interzis” sau ca Dumnezeu a prohibit ceva ci dimpotriva!

La sfarsit va intreb incercand sa va contrariez pentru a va raspunde mai apoi singuri:
– Cum se face ca daVinci era un eretic (sic!) dar el a fost cel care a descoperit si probat fizic cum se face zborul cu un obiect si nu a facut acest lucru Duhul Sfant sau Isus?
Daca nu stii sa raspunzi la aceasta intrebare atunci poate stii sa spui:
– Care a fost motivul pentru care (sic!) Dumnezeu a invatat sa zboare un eretic si nu pe Sf Petru?

Dar daca nu stii sa raspunzi la nici una si te simti, acum , jicnit de propria ta limitare , atunci pune mana pe cultura, stiinta si educatie si lasa shamanismul ca …de toxicomani ce nu folosesc la nimic e plina lumea precum de gura casca la missa de Duminica si de penibili ce iti probeaza cat de magic lucreaza , sic!

Anunțuri