♛ ♥ VALANTINES ♥ ♚

de danizvernariu

Title: ♥ VALANTINES ♥ Model: various collage archive Illustration in Photoshop & post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: ♥ VALANTINES ♥
Model: various collage archive
Illustration in Photoshop & post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

„Tot ce detinem in aceasta viata ca un fisier de memorie temporar, este constiinta pe care o putem limita la cererea societatii sau o putem extinde imbogatind continutul ei. Constiinta se va trezi oricum candva …ori plina de gunoi ori pe o Cale a eliberarii absolute”

♛ ♥

 VALANTINES

 ♥ ♚

In viata, realitatea este diferita pentru ca prisma si gandirea individuala este diferita insa toti vorbim “vazut de sus si de departe” despre acelea-si lucruri.Divergentele aici apartin :orgolilor, inculturii, ignorantei si limitarii din neaccept.

Viata, ne spune Dr. Carl Gustav Jung este o linie unisens in care se petrece transformarea sinelui atat cat propria limitare o permite. Aceasta transformare dupa cum se pare este secventiala cumva despartita in decade sau mai plastic spus : anotimpuri ale varstei. O decada (sezon, anotimp) nu este identica cu cea din urma , seamana insa este diferita pentru ca optica de-a privi lucruriile se schimba, perspectiva poate fi alta iar opinia formata in baza experientei anterioare pune “cireasa pe coliva” la ceeace intampinam ce spuneam nu este nou dar diferit ca aspect.
Adevaruri stau in nunate si nu tocmai in culori, stau in penumbre si nu in lumina sau intuneric.

Astfel din perspectiva Amorului  avem ca de altfel in tot, in viata : evolutie, transformare, schimbare… totul bazat pe : experienta, concluzie, perceptie si limitare ca aspect a ceeace decidem, facem si alegem.

La adolescenta ochii vad insa judecata imaginii lipseste din lipsa experientei si prin urmare amorul la adolescenta este naiv si primitiv. Acesta imprumuta imaginea din realitate si o combina cu ramasitele imaginii maternului sau paternului ori mai grav , cu personajul din cartiile cu povesti in care platonicul si virtutea sunt arhietipuri bine conturate . In aceasta etapa nu exista atata dorinta sexuala pe cat acea scena teatrala a luptatorului si a printesei sau (i.e.) Tristan si Isolda.

Dupa 20 ani apar dorintele carnale bine definite, acele dorinte “orizontale” despre care Dr. S. Freud ne vorbeste in lucrariile si studiile lui. Cam pe la aceasta varsta incepe sa se stabileasca “teritoriul” si grupa din care faci parte alfa sau omega.

Intre 20-30 ani nu ai cum sa stii ce iti este “potrivit ca o manusa” pentru ca arhietipul mamei (sau al tatalui) este si greu de gasit si chiar nepotrivit in final dar acesta continua sa fie “ghid” de orientare atunci cand compari involuntar.
Aceasta este o perioada sa spunem anarhica in care se traieste in confuzie totala; sinele nu s-a intalnit cu el insusi si din acest motiv alegem gresit, prost, nepotrivit sau sub influente subiective. Practic ne stiind cine suntem nu stim nici ce vrem; avem doar o vaga impresie pe care o ridicam la rang de absolut .

Mai tarziu dupa 30 ani apar primele “modele” pentru ca observatia incepe sa se dezvolte. In opinia mea aceasta este perioada in care ochiul percepe, creierul analizeaza dar este incapabil sa decida pentru ca experienta anterioara ,iata mai sus , a fost una carnala si fara sa includa intelectul.

Pe la 40 ani incepe maturizarea complecta , cam pe la 33 incepe procesul de autocunoastere si se definitiveaza (in principiu spun!) cam pe la 45 cand se aseaza si devine personalitate clara ce pretinde , sorteaza si decide cumva corect pentru propriul sine.

Dr. Gustav Jung sustine ca adevarata viata incepe pe undeva pe la 40 ani.

Cam pe la aceasta varsta sexualitatea se combina cumva cu intelectul. Spuneam anterior ca experienta din legenda mea personala m-a dus pe calea in initierea tantrica inca de la 23 ani cu maestru si ritual , cu act si filosofie a actului; insa la acea varsta priveam toate acestea ca un fapt pur scolastic ca ceva din afara mea bine de stiut si invatat dar care nu s-a contopit cu propriul sine decat dupa 33 ani sau…10 ani mai tarziu.

La 40 ani perceptia se schimba (daca intelectul este unul upgrade si update) astfel sexualitatea devine un secund plan iar intelectul un prim plan. Pur si simplu juisarea se contopeste cu intelectul . Lipsa intelectului face plafonarea, limitarea si distruge orice speranta a existentei amorului. Doar o buna prestatie animalica sexuala nu este suficienta chiar daca este un adevarat extaz. Fara intelect (cultura) pur si simplu ajungi sa consumi si sa plictisesti.

O viata rationala nu te face dependent de nimic si cu atat mai mult nu pune in pericol tertii (frustrarea, dezamagirea samd) pentru ca o viata rationala va gasi bilateral mereu oportunitati si N variante de-a transforma un cuplu in adevarati prieteni , de-a transforma casnicia in prietenie fara reguli impuse astfel incat tradarea sau inselatoria nu va avea cum sa existe ; in aceasta situatie se instaureaza acea increderea absoluta in partener pentru ca aceasta incredere nu se bazeaza pe : putere, orgolii, posesivitate simt al proprietatii ci pe latura strict umana. Aici este momentul in care descoperi existenta “sufletelor pereche” a oamenilor care contribuie unii pentru altii la fericirea si siguranta la a oferii si la a primi ca o cauza/efect.

Sunt rarissíme aceste cazuri insa ele, iata , exista.

In teoriile lui Osho explicatia KARMEI sta in cateva vorbe, karma este rezultatul unei actiuni ce este exprimata in intelesul unui cuvant. Cuvant/Actiune ad literam = Karma.

AMORUL nu este nici dragoste platonica si nici iubire pura ci este un cuvant ce ar trebui sa desemneze un spirit ce este in perpeetua transformare ca sens, perceptite, combinatie … .

Orice se bazeaza in unio pe legea atractie si armoniei…cand acestea nu mai exista este pentru ca fieca ca noi am evoluat si partenerul a ramas limitat fie ca suntem limitati in fata evolutiei. Asa se explica ca de la o anumita varsta “ne pierdem mintiile” sau renuntam subit si fara sa putem explica dece am schimbat o veche relatie pe una noua total si radical opusa . In fapt nu cauta Noul ci Armonia cu contemporanul moment la care realizam aceasta .

In final ar ramane legea única liberala, “Fa ce vrei rau nimanui” incearca mereu sa te perfectionezi si sa te adaptezi , incearca sa arati ce crezi si cum ar fi mai bine proband cumva in realitate cele spuse pentru ca totul este o perpeetua schimbare  si nu uita sa faci mereu balanta de valori in care „margaritarele nu sunt pentru porci” iar „nuferii se hranesc din putregaiul helesteului”… in limita rationalului.

Anunțuri