Nu are sens sa crezi ca…

de danizvernariu

TREI +1 lucruri ce se pot considera principii existentiale  NU vor putea fi alterate radical in favoarea schimbarii irevocabile a societatii respectiv a instinctului uman care in final dicteaza forma de organizare si convietuire.

Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme Title:  Te Kunenga ki Puurehuroa 2011/2012 trad maori : (the implantation to infinity) Esoteric design & more... © 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce

Photos,Paint and Photoshop by:
danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme
Title:
Te Kunenga ki Puurehuroa
2011/2012
trad maori : (the implantation to infinity)
Esoteric design & more…
© 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce

1.Necunoasterea,  incultura, ignoranta, domina inca marea masa a omenirii. In acest caz oricare Profet va aparea (i.e.) acesta nu va putea proba mai mult decat ca exista forme superioare de gandire si schimbare a mentalismului insa pe care masele le va percepe ca ceva mistic/divin si nu ca pe o realitate ce poate fi aplicata .Coruptia daca ancestral a servit Cunoasterii, aceasta a devenit in timp un mod prin care alteram tot in favoarea interesului personal si de moment.

2.Puterea a apartinut si va apartine celui mai puternic (egal: forta fizica si/sau intelectuala). Din acest motiv a existat si va exista scara valorica si “piramida” ; omul in esenta este comod si lipsit de vointa implicarii reale vorba/fapt facut prin urmare marea masa va alege intotdeauna un : conducator, responsabil si/sau mentor care va avea sarcina sa gaseasca solutii dovedind astfel :”magica putere” asupra tribului adormit.In aceasta schema exista un detaliu ce functioneaza ca un principiu: orice om de buna credinta odata ajuns la putere va comite un abuz.

3.Uratul : nu exista bazic ideia de urat sau frumos ci exista principial matematic armonios sau dizgratios ; atata timp cat ochiul fara simt si ratiune continua sa faca diferenta : frumos/urat avand doar jaloane orientative versatile (fashion) de moment , va exista lupta pentru “ a poseda” si pentru “ a ma promova “ vizual combinand aceasta cu acea coruptie alterata (vezi paragraf 2) a constiintei care in loc sa serveasca , deserveste intereselor comune.

+1 Moartea : Faptul ca omul are in fata existentei lui necunoscute indoieli si frici, fenomenul mortii va fi mereu ultima piesa jucata in defavoarea unui progres : acum/aici . Nimeni nu stie cat traieste si cand moare , prin urmare in fata fenomenului greu de acceptat al mortii suntem disponibili sa facem cele mai incrdibile schimbari in constiinta…ateul devine religios, religisul devine confuz. In acest sens s astfel pusa problema mortii, Moartea a devenit un mod de-a specula si alinia masele fie prin forta (amenintare) , fie prin gest controlat (violente) sau fie prin psihic , vezi religii, dogme samd.
Omenirea a evoluat foarte mult insa a evoluat cumva stiintific , natura ei fiind una speculativa si inovatoare a determinat descoperirea multor lucruri ce au modificat modul de viata insa nu esenta ei. Iata, spre exemplu computerul si internetul care acum 100 ani in urma nici nu putea fi imaginat insa care azi exista si …culmea, este utilizat de marea masa pentru a promova aceleasi idei si subiecte: barfa, prostia, violenta si misticul de calitate indoielnica, informatia de rea credinta s.a.m.d. Ce s-a schimbat? Doar timpul si accesul la informatie in rest sistemul functioneaza la fel nealterat.

Atata timp cat omul nu va gasi o solutie pentru a modifica mentalismul astfel incat aceasta solutie sa fie perceputa si aplicata de marea masa, in doua milenii nu se va schimba nimic de acum inainte iar zidul Piramidei va contine aceleasi valori cu aceleasi apucaturi si limitari de care cei mai avansati se vor bucura speculand o viata realmente mai buna ce paradoxal, este dorita de toti dar ignorata din prostie.

Ce este de facut? In opinia mea, nimic, mai important ca orice este sa constientizezi ca actualmente rasturnarea valoriilor doar de dragul “revolutiei” nu va aduce nimic bun pentru ca nimeni dar absolut nimeni nu spune concret la ora actuala despre ce va urma dupa sistemul democratic daca sistemele anterioare au dovedit ca au fost limitate si inechitabile.

Actualmente suntem in situatia de-a alege intre o revolutie mondiala ce vrea sa deie jos un sistem dar care nu are nici cel mai mic plan privind forma de organizare viitoare ce presupune : net superior democratiei (pentru ca sa numim revolutie si nu involutie)  …sau continuarea sistemului actual ce va impinge lumea catre anarhie si va restrange cercul din varful piramidei sociale astfel incat discrepanta intre cele doua clase va fi de cateva secole .
Gasesc firesc ca unii sa o duca mai bine, ca au avut sansa sa se nasca intrun sistem in care functioneaza lumea spalata, fina, adevarata pentru ca la ora actuala realmente se traieste cumva mult (comparativ cu trecutul), in ignoranta din prostie si prost ca o calitate derivata din primele doua.

NU CRED in revolutii mondiale altele decat sistemul le promoveaza. Sistemul este in fapt un gestionar al societatii , cu el e dur, fara el este anarhie si atunci? Care Revolutie?

Anunțuri