∴Triangulatia de Asturia∴

de danizvernariu

 Title: Asturian Lodge Model: Symbol lodge Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress


Title: Asturian Lodge
Model: Symbol lodge
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Incet ,incet sunt pe cale de-a deschide o Triangulatie ce vizeza o noua loja ce va sta sub asupiciile une-i  R∴L∴Romane din Romania (detalii la momentul potrivit).

Pentru inceput am optat pentru aceasta prima forma ce va pune bazele unui atelier de maestrii dupa toata regula si legea masonica.

ASTURIA – este un Principat spaniol in Nordul Spaniei recunoascuta ca regat independent inca din anul 722 .

Teritoriul asturian are o lunga istorie a existentei ; zona fost locuita de homo erectus si neandertalieni si in cele din urma de omul modern fapt probat prin multitudinea de picturi lupestre apartinand paleoliticului.

In mezolitic s-a dezvoltat o cultura specifica zonei ce mai tarziu a fost imbogatita prin influente celte odata cu epoca fierului prin constructii diverse (tumuli si megaliti).
Numele de Asturia vine de la triburile celte Astures (Pesicos si Luggones); chiar si azi persista o serie de denumiri de rauri si locuri care sunt imprumutate de la celti.
In anul 29-19 b.C. odata cu cucerirea romana zona intra in analele istoriei. In Sec VI aceasta se va afala sub ocupatia gota si vizigota.

In Sec  VIII Asturia datorita reliefului muntos a fost scutita partial de invazia maura devenind un refugiu pentru nobili.

In Sec  X Regatul asturian s-a alaturat Regatului de Lion .
In Sec XIV Regatul de Asturia devine stabil si absolut independent datorita lui Henric al II lea de Castilia insa aceasta nu pentru mult timp pentru ca mai apoi acest reggat sa devina o parte componenta a Castiliei.
Dupa integrarea Asturiei in Regatul Spaniei multi nobili de rang inalt au adus o contributie semnificativa in colonizarea Americii.
In Sec  XVI  populatia a ajuns pentru prima oara la cifra de peste 100.000 locuitori.
In Sec  XVIII Asturia a fost unul din importantele centre ale Iluminismului Spaniol; remarcant fiind renumitul ganditor  Benito de FEIJÓO  stabilit in manastirea benedicta San Vicente de Oviedo. Un alt mare om de cultura care a sustinut iluminismul a fost poetul  Gaspar Melchor de Jovellanos- reformator si politician.

Revoluția industrială a venit la Asturias după 1830 odata cu descoperirea și exploatarea sistematică a minelor de cărbune și fabricile de fier la bazinele miniere de Nalón și Caudal , care a transformat Asturias ca o regiune industrială.
În același timp, a existat migrația semnificativă a Americii (în special Argentina , Uruguay , Puerto Rico , Cuba și Mexic ), cei care au reușit în străinătate de multe ori s-au întors în țara lor natală mult mai bogati. Acești întreprinzători  erau denumiti si cunoscuti colectiv ca „Indianos”, pentru că au vizitat și a făcut averile în Indiile de Vest și dincolo. Moștenirea acestor familii bogate pot fi văzute în Asturias de azi: mai multe vile mari „moderniste” sunt punctate în întreaga regiune, precum și instituții culturale, cum ar fi școli gratuite și biblioteci publice.
Razboiul Civil :
Asturias a jucat un rol important în evenimentele care au dus până la Războiul Civil spaniol . În octombrie 1934 minerii Asturias și alți lucrători au organizat o revoltă armată (a se vedea Revoluția din Asturia ), de a se opune la venirea la putere a dreapta CEDA partidul, care a obținut trei posturi ministeriale în guvernul centralizat al doilea Republicii Spaniole . Timp de o lună, un comitet Frontului Popular a exercitat un control în Asturias sud, în timp ce comitetele sindicale locale apărut în altă parte în regiune. Un comitet de război dominat de anarho-sindicaliste suporteri a preluat puterea în Oviedo. Trupele aflate sub comanda unui general, atunci necunoscut pe nume Francisco Franco Bahamonde au fost aduse de la spaniolă Maroc pentru a suprima revolta. Franco tactici rezervate în mod normal pentru coloniile de peste mări aplicat, cu ajutorul trupelor de spaniolă Legiunii și trupele marocane : opresiune feroce urmat.
Ca rezultat, Asturias rămas loiali guvernului republican democratic în timpul războiului civil spaniol , și a fost scena de o apărare extraordinară în teren extreme, Bătălia de la El Mazuco . Cu Franco câștigă în cele din urmă un control al tuturor Spania, Asturia – legate în mod tradițional pentru a Coroanei spaniole – a fost cunoscut doar ca „provincia Oviedo”, din 1939 până la moartea lui Franco în 1975. Numele provinciei a fost restaurat complet după întoarcerea democrației în Spania, în 1977. În anii ’50 și ’60 progresul industrial de Asturias a continuat cu constituirea de întreprinderi naționale, cum ar fi Ensidesa și Hunosa, dar anii ’80 a fost un deceniu de dramatic restructurare industrială

La data de 30 decembrie 1981, [ 1 ] Asturias a devenit o comunitate autonomă în cadrul structurii teritoriale descentralizate stabilit de Constituția din 1978. Rafael Luis Fernández Álvarez, care a servit anterior în calitate de președinte al Consiliului Regional din 1978, a devenit primul președinte al Principatului de Asturias , la adoptarea de autonomie. [ 1 ] Guvernul regional asturiană deține competențe complete în domenii importante, cum ar fi sănătate, educație și protecție a mediului. În mai 2011, președintele a Guvernului de Asturias este Francisco Álvarez-Cascos , de Foro Asturias (FAC), fiind înlocuit de Javier Fernández în 2012.

 

Reclame