Tantric vertical: Ne jucam povestind si ascultand

de danizvernariu

Imi amintesc de jurnalul lui Oana Pelea in care am gasit ceva ce m-a marcat ” Locuirea de sine”.

 


TOTUL sta in modul cum comunici, cum exprimi, cum regizezi tot ceeace expui…prin gesturi, vorbe, limbaj corporal.Totul se reflecta de aici pentru ca orice actiune are o cauza si un efect.

Doris Izvernariu Déjà Vú: Poppies

Title: Poppies Photo by : dorisIzvernariu NZ Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Cum altcumva am putea sti unii de altii daca nu am comunica? In general lumea se rezuma la a comunica partial, partial este si rezultatul de unde, ades, confuzia si acea lipsa de “sare si piper” in relatia intima a cuplului precum declinul relatiei in timp.

In marea majoritate a cazurilor , comunicarea, este aproximativ 20-30% verbal si corporal (citeste mai multe despre “Limbajul Corporal”- via browser  Net)  pentru ca restul de 80-70% sa fie doar in capul nostru. Cum poti sa comunici ceva ce partenerul poate… nu are dispozitia sa perceapa dincolo de …?

Facem parte din genul cupluriilor absolut deschise si out side box in care secretele sunt limitate doar la acele actiuni ce prespune o surpriza placuta facuta celuilalt; acea conspiratie ce vrea sa obtina un maxim de bucurie. Desigur, fiecare are spatiul sau garantat iar in acest caz solutia pe care am gasit pentru a evita confuzia sau indoiala ce poate rezulta din impresii , este un joc pe care noi il practicam de ani de zile numit : “Realitatea sau Poveste”  in care in functie de cele doua obtiuni divulgam chiar in profunditate subiecte ce apartin spatiului intim .

Alegerea din start a modului “cum expun”(realitate sau fictiune) de regula o facem cu un zar ; cifrele impare apartin realitatii cele pare celei metaforei insa atentie, niciodata nu exista minciuna.Parte decidem noi, parte decide Universul sau “destinul”.

O alta regula este: Niciodata nu intrebi de doua ori acelas lucru.

Practic acest joc este un joc al minti imaginative in care ne tranzmitem informatii in baza intrebariilor in asa mod in cat cel care doreste sa afle DESPRE … trebuie sa fie absolut conectat (prezent) discutiei pentru a percepe imaginand cele tranzmise de cel care informeaza. Ideia nu este sa “lasi in ceata” partenerul ci sa-l determini sa perceapa subtilitatea si chiar sa aibe posibilitatea sa reflecteze la ea.

 

Nimic nu se discuta subiectiv. Totul este obiectiv iar o alta regula ce o avem in aceasta situatie este “Daca nu intrebi, nu sunt obligat sa iti spun; dar daca ai intrebat trebuie sa spui tot”. Cu alte cuvinte ne raspundem doar la intrebari si…nu justificam nimic.

Cunoastem cazuri de cupluri care discuta in profunditate sau joaca acest joc la modul super intelectual la modul abstract insa consideram ca (de regula) seara la cina metafora si povestea au mai mult efect romantic la lumina pala a lumanrii decat  purul joc de-a soarecele si pisica prin … psihic. Oricare ar fi efectele sunt similare pentru ca in ambele situatii , increderea nu este o pura conventie ci un fapt care exista ca fundament.

Atata timp cat exista in cuplu  intrebari si sentimentul “m-am prins” exista si interes iar acest fact are ca efect mentinerea la cald a relatiei facand dovada ca suntem interesati unii de altii si ca subiectivismele, orgoliile, geloziile sau mai rau neancrederea nu fac obiectul uniunii ci al dezbinarii.

Care ar fi conditiile acestui joc pentru a fi practicat corect?

In primul rand trebuie sa ai stabilita o relatie open mind , liberala si absolut intelectuala in care exista spatii de respectat, exista norme ale autolimitarii privind spatiul si desigur…un cuplu adevarat.

La ce foloseste?

Acest joc al dialogului este un exercitiu bazic al autoeducatiei rabdarii, stimularii imaginatiei si a analizei ei ; asa vom invata relativ repede sa facem conexiunea intre limbajul metaforic si limbajul corporal , cele doua suprapuse prin observare face sa rezulte adevarul despre ceeace inca nu a fost spus sau a fost omis intentionat.

Un lucru nu de neglijat , alegerea unui partener si chiar a unei societati pe care o frecventam se face de regula in baza centrului de interese comune ( ocupatii, profesie, afaceri, hobby, optiuni) insa o alegere corecta si absolut sanatoasa cu rezultate absolut de calitate este acea alegere pentru acel lucru care motiveaza spiritul si sufletul, este acea alegere care confera confort,eleganta si siguranta in care interesele materiale sunt in plan secund sau tert.

Oamenii se aleg daca se plac,pentru ca aceasta simt ,pentru ca in fapt totul se rezuma la atractie sau respingere si totul se formeaza daca, alegerea a fost corecta.

Marea majoritate a oamenilor au cedat azi impulsului, nerabdarii, absenteismului momentului, posesivitatii, ironei, orgoliilor, adrenalinei bazate pe speculatii si lipsa de curaj pentru a exprima ceeace se gandeste , ceeace se simte. Din acest motiv insingurarea, nefericirea, bajbaiala prin “filmul” care…ades nu exista decat in imaginatia ta.

 

Anunțuri