☀ A L B E N D O – The Light of Resurrection (Engl. /Rom) ☉

de danizvernariu

Title: Alchemist / Albendo Model: Dan Izvernariu  Photo by Doris Izvernariu Portugal 2011 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: Alchemist / Albendo
Model: Dan Izvernariu
Photo by Doris Izvernariu Portugal 2011
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

The term ALBENDO comes from the Latin albus, meaning “white” or “bright.” Things begin to feel lighter, “brighter” in this phase, compared to the previous misery of the nigredo.The work of this phase is to become aware of our “contrasexual side “ and make the acquaintance of our “inner partner.”

As we wrestle with our complexes and strive to domesticate them, we experience strong passions and bitter hostilities, within and without, in dealings with others (often those closest to us). The challenge is to balance the opposites and achieve an integration of the animus/anima. In the process of the sublimatio, we become more objective, able to rise above situations to see them from a transcendent perspective.[20] In developing a conscious relation to the inner man (for a woman) or woman (for a man), we redeem the body and matter,and come to experience what the great 13th century abbess, Hildegard of Bingen, called benedicta viriditas, the blessedness of being alive.

In the albedo phase we work to bring up from the unconscious (that is, we “redeem”) attitudes and feelings about ourselves, our bodies, our sexuality, the opposite sex and the host of feelings we have around embodiment itself. The purpose here? To come ultimately to a deeper level of wholeness and a greater appreciation of life on the physical plane.

In L. Romana – scurta oratorie

A L B E N D O

Cuvantul Albendo provine din Limba Latina si inseamna Inalbire ; cumva inteles contextual , a inalbi ceva ce initial a avut o alta culoare sau a fost murdar, proces al spalarii si al dizolvarii pigmentului, vezi procesul de inalbire al rufelor cu hipoclorit.

In alchimie ALBENDO face parte din cele 7 case (grade) ale procesului transformarii, transmutatiei sinelui din omul vechi in omul nou/ resuscitarea sau Invierea la Crestini ca fact religios.

Dupa procesul arderiilor (citeste stiintific, Procesul Constiintei) despre care fac referire in” Pilda Regelui ce a fost Resuscitat de Alexandrini” (Link) in blogpostul de mai jos intreaga constiinta este inegrita ca urmare a arderii de grad III. Dupa acest dur proces se trece la pisarea si filtrarea prin spalare a prafului ramas pana cand acesta se albeste. In acest proces de spalare constiinta face pace cu trecutul incercand sa inteleaga ce si cum a fost astfel incat prezentul si viitorul sa nu se mai inpiedice de uratul si trauma trecutului pentru a putea planifica sau proiecta un viitor. Iata acesta este si principiul progresului. Desigur multi idioti numesc aceasta gresit ca fiind “spalarea creierului” cu sens de indobitocire.

In fapt avem de a face cu trecerea care in ritualul masonic al slefuirii pietrei brute face obiectul Legendei Personale , De la Intuneric la Lumina, De la Vest la Est. Iata in alchimie de la negru la alb.

Albendo inseamna LUMINOS sau primele licariri ale Iluminarii (constiintei) , acel moment de respiro sa spunem cand dupa un lung proces dureros ca urmare a impactului cu Sinele (Eu-l) se resimte ca o ameliorare , ca si cum tocmai am scapat de o mare pacoste a constiintei si am spus: “Acum ma simt usurat” vazand prin alta prisma lucruri ce pana atunci idiotul din noi nu a permis acest lucru orbind si mentinand entitatea proprie in intuneric si mizerie.

Este si momentul contrasexual in care descoperim un fact penibil de evident ca existenta, acel partener sa spunem din interior mereu fidel insa cumva mort pana la aceasta etapa. As adauga spunand ca incep sa “Gandesc , deci exist!”.

Aceasta ,insa, este o scurat vacanta spuneam mai sus pentru ca din acest punt al existentei deduse incepe o alta lupta si mai acerba cu realitatea si cu acel gol ramas in constiinta ca urmare a demontarii, demolarii si distrugerii complecte a vechiului urat si inselator. Este ca si cum dupa ani grei de robie esti eliberat iar in aceasta libertate nu nuami ca nu sti cu ce sa incepi si ce sa faci dar mai esti incarcat si de o mare dilema pentru ca noul spatiu existential astfel revelat ca realitate te pune in obligatia de-a te reconstrui, de-a ridica noi valori, crezuri insa toate bazate pe justificare si nu pe poveste.

Aceasta este o provocare a luptei pentru a echilibra ceeace noi in alchimie denumim Animus (feminin) si Anima (masculin) cele doua polaritati pe care le continem ca fiinta umana din care toate isi au radacina , vezi Freud.

Este si momentul in care desfacem materialul de imaterial in care descoperim corpul cu functiuniile lui si acel “ceva” din interior care priveste din spatele ochiilor in afara. Pentru cei avansati, aici vorbesc despre dezvoltarea relatiei cu“Omul Interior “ .

In Secolele anterioare Ev Mediu acest act al resuscitarii se facea pe ascuns in manastiri uzand vinul ca mijloc de exaltare , ori in Orient extractul triplu distilat din orez ca solutie etilica a spiritului mult mai eficace decat fermentul Occidental vinul insa ambele cu acelas efect la final. Crestinismul vorbeste aici despre “rascumpararea trupului” , in acest sens .

Albendo aduce Lumina din Intuneric etapa in care avem atitudini și sentimente despre noi înșine , despre corpurile noastre ,  despre sexualitatea noastră ,despre  sexul opus și gazdă a sentimentelor le avem din exteriorul nostru, de realizare în sine . Scopul ? Pentru a veni în cele din urmă la un nivel mai profund de integritate și o apreciere mai mare a vieții pe planul fizic .

Anunțuri