Eu, tu…androidul

de danizvernariu

Cele mai stranii mi se par orele de Dumunica dupaamiaza cand dupa ce ma trezesc si trag draperiile peretelui de sticla ce ma desparte de abisul exterior , in atata liniste inertia unei munci asidue de o saptamana ma doboara in contemplare si ades in pesimism.

 Title: Android (1) Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress


Title: Android (1)
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Privesc prin imensul perete de sticla in strada pe o lumina de apus de soare, in spatele meu Screen-ul cu emisiuni TV la care nu ma mai uit de 5 ani turuie in surdina la CNN News despre ce s-a mai intamplat in lume.

Este asa de pustiu, in casa si afara incat prezenta mea ma face sa cred ca am ramas ultimul om de pe planeta. Si daca ar fi asa? Ma intrebam odata…oh ar fi colosal de inspaimantator.

Nu sunt genul care sa umble dupa fictiunea si conspiratia extraterestra mult vehiculata pe Net pentru simplu fapt ca in conceptia mea “toate exista” nu vad dece m-as mira si as face caz de un asemenea aspect.

Imi fac o cafea continuand sa ma gandesc la programul saptamainii in curs . Cand spun program, imi indrept ochii spre ledul PC care palpaie in stand-by pe pultul barului de la bucatarie. Parca imi face cu ochiul spunand: “Hai , o ocheada in Facebook…” .

 Title: Android (2) Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress


Title: Android (2)
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Este foarte clar ca nu ma pot abtine.

Spatiul imens si minimalist in care locuiesc cere culoare si viata. Mai ieri detestam minimalismul spunand ca “ in minimalism au tot redus la minim pana ce nu au mai avut ce sa reduca si atunci au redus sufletul”.

Azi traiesc in modernul spatiu minimal high tech , ce paradox. Sau poate nimic paradoxal aici, lumea s-a schimbat si mai rapid si ca vreau sau nu am ajuns sa traiesc ultramodernul ca normalitate, neadaptatul  fiind doar eu… EU cel care gandeste si simte ca exista intro lume ce pare tot mai departe de uman si de acel “coagula” alchimic (a aduna , cu sens de) si nu “divide” cel religios catolic.

Undeva jos in strada o stewarddessa master crew al unui echipaj britanic imbracata perfect si fara cusur isi taraie valiza pe rotile. Imi vine in minte cuvintele lui Morrison “Rolll baybe roll/ All night long…” . Are o privire fixa si un zambet usor si stereotip probabil luat din oglinda de la baie de acasa . Femeia pleaca automat la job, poate in cateva ceasuri va fi in alt colt al lumii, cine stie poate este singura sau poate nu ar avea chef sa se inhame azi la job dar..ceva o obliga, ceva ii spune constintei ei “zambeste, azi ai un job, uita viata ta privata, fara job nu poti exista asa cum ai fost invatata sa existi”; ea se va supune docil si isi va urma cursul ignorand realitati privind propria ei persoana in favoarea job-ului chiar daca acesta in definitiv nu ii foloseste la nimic din ceeace se poate numi…fericirea si starea de confort in care ai posibilitatea sa te simti liber , traind liber facand ce doresti.

 Title: Android (3) Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress


Title: Android (3)
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Pe cand inca lucram in Aeronautica la comercial intro sedinta cu cravatati fulger si operativa ni s-a adus un argument absolut socant la care majoritatea au privit doar consternati fara sa ridice intrebari sau macar sa faca o grimasa… ni s-a spus “ fabrica si business-ul este mai important ca familia”. Actionarul majoritar se afla in divort si in urma unui scandal se voia spalarea unor impresii si cu aceasta ocazie au transformat “magic” imaginea in mintea oamenilor mutand seductia sexuala  pe eroismul din “campia muncii” urmand mai apoi aceasta propaganda stupida din care eu am inteles ca ar trebui sa ma mut in fabrica si sa imi aduc sotia ca ofranda stimulativa directoriei in speranta ca acestia vor castiga inspiratie pentru a semna noi contracte fiabile si vor gasi modalitatea prin care vor sti cum sa scoata fabrica din marele impas al falimentului la care eram sortiti.

Oamenii au devenit mult mai introvertiti pentru ca sistemul le impune sa taca , sa fie docili si sa execute rationand doar perspectiva intreselor afacerii si nu a propriei persoane. Omul la job daca ajunge sa se intrebe “eu ce dracu caut aici” si-a scris declinul in sistem.

Priveste la un fact. Azi lumea se ingramadeste sa munceasca pentru un spatiu modern, frumos si high tech asa cum noi il avem dar in care nu ne petrecem decat cel mult un sfert din zi. Lumea se ingramadeste sa cumpere telefoane mobile cu cat mai multe optiuni, aplicatii si “mufe USB”  dar pe care nici nu le stapanesc in folosire si nici nu ajung sa le foloseasca pentru simplu fapt ca…trebuie sa munceasca sau sunt prea obositi si au nevoie sa doarma.

Azi lumea se ingramadeste sa cumpere un automobil cat mai sofisticat si mai puternic ca motor desi pe autostrada limita de viteza este 120Km pe ora, azi lumea se ingramadeste sa cumpere ecrane cat mai plate si mai mari pentru a vedea in detaliu si viu colorat acelas rahat conspirativ ce ne este inoculat prin media.

Asa ca ai de ales intre cele doua extreme, intre a fi boschet liber sau functionar ocupat cu problemele unora care te prostesc ca muncesti pentru a fi fericit.

Stiti cam ce este fericirea?

Un android avansat ca program ar raspune ca echivalent la FERICIRE : spatiu, dragoste, protectie si siguranta zilei de maine.

Te intreb …la cate ai facut “tick” din cele patru?

 Title: Android (4) Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress


Title: Android (4)
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Anunțuri