46

de danizvernariu

Me Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Me
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

In 46 ani am calatorit cu adevarat propriu/figurat in (neasteptata) Legenda Personala…de la Nord la Sud , catre Est.

In 46 ani am schimbat:
2 Emisfere

3 Continenete

3 limbi diferite

4 tari

17 case …

In toata aceasta lunga calatorie am cautat sa alung idiotul din mine, sa gasesc fericirea si sa cunosc lumea in care efemer traim incercand sa o cuprindem pentru a intelege…nimeni nu cred ca a reusit sa o cuprinda in intelegere dar cu totii dorim aceasta in definitiv .

Am trait schibari radicale cunoscand si traind in mijlocul culturilor, credintelor, obiceiurilor si magicul reflectat de oamenii ce i-am intalnit. Oriunde mergi pe acest pamant de la o emisfera la alta o sa constati ca oamenii vorbesc diferit ,au obiceiuri diferite insa in esenta toti fara exceptie suntem la fel , toti fara exceptie au valori similare , ganduri si dorinte identice.

Toti se tem de Moarte!

Toti fara exceptie existam, urmand acelas drum dar pe fiecare il urmeaza in ritmul si maniera proprie in acest  ocean haotic in care nu exista lucruri identice dar desigur, unice. Putini constientizeaza aceasta.

Am vazut constatand ca binele si raul in fapt nu exista dar exista lucruri pe care le facem si pe care nu le facem; iata aceasta este cheia intelegerii si perceptiei binelui si raului :ratiunea si negotul ca mediana intre cele doua.

Cred ca cel mai prost impresionat sunt in aceasta experienta de oamenii care vorbesc de lucruri despre care doar au auzit insa nu stiu mai nimic ca experienta si care din aceste impresii au creat legi, dogme, definitii si crezuri ce au constituit un prejudiciu adus tertilor. Prin acestia Raul a avut portal deschis pentru a patrunde in lumea noastra , in ratiunea noastra…in fapta noastra.

In drumul meu spre Middle of The Middle Eart (Aotearoa) New Zealand , la 11.000 m altitudine timp de 30 ore de zbor am reflectat la un lucru privind pe hublou … lumea si viata este atat de neimportanta privita de sus. Acolo sus in acea Lumina orbitoare a crepuscului Solar intelegi ca suntem nimic in comparatie cu spatiul imens in care ne aflam , ca de fapt acolo jos tot ce se petrece se petrece in mintile noastre parte ce o reflectam ca ideie in memoria universala, parte ce o reflectam in afara noastra prin fapta insa niciuna din ele in definitiv privit la scara universala nu inseamna nimic decat un avans sau un declin al ciudatei specii umane singura de pe acest pamant ce are posibilitatea de-a imagina si a decide.

Daca un singur moment marcant in constiinta omenirii ar sensibiliza constiinta rationand o clipa asupra adevarului exsitential privit ca : efemer, modestie si constructivism ar avea loc o Iluminare globala si o transmutatie radicala a omului in raport cu el insusi si cu aceasta viata.

Sunt doar un biet cavaler cruciat rebel dar fidel notiunii de frumos, echitabil, just si perfect , cavaler ce inca mai respecta traditia spadei si a mistriei, a “santierului” de aici, de acolo…in numele florii si a fructului pe care…il ofera.

Daca fiecare din noi am intelege ca suntem oameni liberi cu liber arbitru, cu proprie personalitate, ca putem face ce dorim fara oprelisti  dar sa fim in armonie prin fapta cu semenii si Natura, ca tot ce facem ne foloseste si construieste , nu la intamplare, viata noastra a tuturor s-ar schimba si acest Intuneric al constiintei s-ar lumina iar viata noastra ar fi aproape de ideal.

Dar cine sunt eu sa spun toate acestea observand ca viata este o poveste construita din iluzii, manipulare si jocuri meschine de interese.

Om bun, gol vii, gol te duci…tot ce faci, tot ce gandesti si memoriile raman.

Facbook 46 yo event banner

Facbook 46 yo event banner

Reclame