☉ Solstitiul de Vara 2014 ( 6014/6015) -schita, proiect oratoric

de danizvernariu

Solstitiul de Vara ☉ 3º  Photo by danIzvernariu Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014/6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Solstitiul de Vara ☉

Photo by danIzvernariu
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6014/6015
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

 

SACRED DAYS – Carole Carlton
“The festival of the summer solstice speaks of love and light, of freedom and generosity of spirit. It is a beautiful time of year where vibrant flowers whisper to us with scented breath, forests and woodlands hang heavy in the summer’s heat and our souls become enchanted with midsummer magic.”

∴☉∴

21. 06. 2014  (6014/6015)

Summer Solstice at 10:51 am UTC North Emisphere

∴☉∴

Title : Lughnasadh Photoshop CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Title : Lughnasadh Photoshop Photo by Dan Izvernariu Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Cunoasterea sa ne Lumineze!

Puterea sa ne insoteasca!
Frumusetea sa ne incununeze!

m∴b∴ dan izvernariu

M ∴ B ∴ Dan Izvernariu 6015 NZ

Azi este ziua cea mai lunga.

Azi Soarele ne lumineaza mai mult ca in tot restul anului, azi avem mai multa lumina …

O mare parte a vietii o traim in Intuneric… dormind , in necunoastere, in obscuritate, in acest Univers in care Lumina este absorbita de Intuneric precum Raul absoarbe si contamineaza Binele.
In fapt, demontez si spun…nu exista Bine si Rau , exista lucruri pe care le faci si pe care nu le faci; versatilitatea aici este si poate fi discutata doar in contextul in care iti faci sau faci ceva neplacut tie sau tertilor.

Nu exista Rau sau Bine! Exista convenient si inconvenient si acest fapt este relativ de la o persoana la alta, de la un context la altul.

Inca din cele mai vechi timpuri , sumerian, exista metafora si credinta cu privire la perteetua lupta intre bine si rau privita ca metafora intre intuneric si lumina ,intre fortele maleficului si cele ale beneficului …intre Osiris (Soarele) si Seth (Intunericul)…intre principiile vietii si cele ale mortii.

Mai tarziu a existat chiar un calendar al celor doua astre ce in afara scopului religios a mai avut un rol important in agricultura:popoarele celte (si numai!)spre exeplu detineau un calendar precis al fazelor Lunei ce a servit ca magic in vrajitorie si ca orientare in agricultura .
In alchimie noi privim aceste idei ca un simbol al uniunii contrarilor privita din perspectiva feminin/masculin , pasiv/activ, cald/rece… Soare/Luna .

Nu cred ca in Univers exista cantitati egale de lumina si intuneric.
Intunericul contine lumina.
Intunericul a fost primul (citeste “Facerea” Biblia) in el a fost rostit Cuvantul (citeste si/sau : zgomotul produs de impact) dupa care s-a facut lumina (citeste: explozie – intercurs materie/antimaterie).

Cine este capabil sa calculeze distanta de la Inima la Creier? De la Ratiune la Spririt? De la Dragoste la Logic?

Calea mainii Stangi este o sublima si profunda cautare a Luminii in Marele Intuneric; este o cale sinuasa bazata ades pe simturi dar mai ales pe ratiune din momentul  luarii la cunostiinta.
Inchide ochii si fie ca te rogi ca un religios fie ca meditezi ca un pur spiritual…in primele secunde totul este un intuneric deplin.

Oamenii se tem de intuneric.

Oamenii se tem de tot ceeace le este necunoascut, …oamenii se tem de lucruri inexplicabile insa paradoxal…nu se tem de propria obtuzitate sau prostie ce ii “ingoapa” si ii determina sa fie orbi si fara personalitate asemeni “mortiilor vii”.
Oamenii sunt asa pentru ca Lumea este privita ca un fapt din afara lor si nu ca un lucru ce este cuprins in ei insusi.

Atat in masonerie cat si in alchimie maestrul nu te invata nimic, el doar iti va arata …depinde de cat de mult esti focalizat, cat de mult vrei sa absorbi, cat de mult poti percepe atat cat propria limitare iti confera o rezolutie si o relevanta asupra aspectelor existentiale proprii sau cele cu referire la viata relationata cu Natura sau terti.
Depinde cat poti sa duci in propria ta limitare-
Este o Cale Lunga si absolut grea in care Iluminarea ta isi va face simtita prezenta prin micul pas in a dori sa cunosti curios fiind, in alt pas in care inerci sa percepi ce ti se arata si un pas si mai mare si mai greu in care vei lucra singur cu cei ai invatat si ce ai conchis ca este…just si perfect (perfectionat).

Lumea in general se asteapta ca totul sa vina mura-n gura de la o simpla lovitura de ciocan data de maestru. Posibil…uneori este posibil daca si numai daca conexiuniile datorate acumulariilor de informatie au fost bogate si ordonate cumva in constiinta.
Toti spera ca ritualul magic alchimic sau cel initiatic masonic sa faca ceva pentru a veni “din cer” bogatia materiala si mai ales puterea.
Va inselati!

Atat prelucrarea Pietrei Brute (Lapis) cat si transmutatia Sinelui (fie in principiul metalurgic sau cel al practicilor Orientale vezi Tantra) este nu numai o munca dura si complexa dar si grea pentru ca in fapt avem de a face cu transformarea Eu-lui , avem de a face cu declansarea folosintei constiintei , avem de a face cu acea persoana umana ce va deveni uman luminoasa prin perfectionarea Eu-lui interior ce tocmai a scapat facand vant idiotului ce a zacut in noi.
Asa vei descoperii treptat ce fel de Spirit esti , cat de nehotarat este Sufletul si ce batalie colosala se da intre cele doua entitati atunci cand spunem…NU sau DA.

“FA TOT CE DORESTI ,RAU NIMANUI!”((Aleister Crowley) este poate cea mai simpla si mai coplex -profunda exprimare privind importanta Constiintei atunci cand decidem .
Lumina si Dragostea sunt unul si acelas lucru.

Ambele se folosesc de energie, ambele sunt deschise si ofera, ambele confera starea de confort pshihic si siguranta, ambele se contopesc in Intuneric, ambele se consuma eliberand energie suficienta pentru a creea noi spatii, noi stele,…ambele sunt un scurt flash (strafulgerare) de care noi oamenii cu constiinta treaza trebuie sa ne bucuram si sa beneficiem pentru a da la randul nostru in Marea Opera a omenirii un putin mai bine si mai confortabil pentru noi toti.
Ambele sunt precum Soarele in Univers, ofera autoconsumandu se insa nu primesc nimic in schimb.

Incearca sa consumi ceeace ti se ofera fara a face risipa sau a traii ignorant momentul unic, incearca sa imiti oferind la randul tau si sa te bucuri ca poti oferii, iata aceasta este tantrica fericire. Aceasta este fericirea.

Lumina sa va insoteasca fara a va lasati orbiti de ea descoperind astfel puterea, incercand  sa devenim mai frumosi si luminosi in interior.

 

M ∴ B ∴ Dan Izvernariu
6015 NZ

Reclame