La Bohemia : Caipirinha (tutorial)

de danizvernariu

caipirinha know how ,long drink

caipirinha know how ,long drink

In zilele fierbinti, in Peninsula Iberica exista o traditie imprumutata din Brasilia de-a bea pentru a te racorii un Long Drink dupa o zi de plaja.
Se numeste Caipirinhia (citeste fonetic din Limba Brasiliana: kaipirinhia). O combinatie intre zahar de trestie,menta, gheata , scortisoara si Cachaça 51 (citeste fonetic : kasasha).
Aceasta combinatie mai poate fi gasita in formula: capsuni, pepene verde, melão avand ca inlocuitor la Cachaça si/sau Vodka sau Rom alb.

 

Knowhow  original Long Drink

Tutorial

Ai nevoie sa faci un calcul intai/ nr. persoane . 1 Limão (citeste fonetic Limau) / pahar + ½ Limão decor.

Reteta / 1 pahar:
Alege un Limão. Cu cat mai verde cu atat mai bine!
Taie acest fruct in felii de cca. 0,5mm grosime apoi feliile taiate continua sa le tai in mici cubulete.
Utilizeaza un cutit de preferinta cu zimti pentru a evita accidentele.
Alege un pahar de regula inalt de cca. 150 gr. sau acele pahare cu deschidere mare pentru cognac.
Pune in pahar doua linguri de Trestie de zahar. Nu utiliza zahar alb pentru ca bautura devine grea si duce la dureri de cap.
Peste zaharul de trestie pune cuburiile de Limão taiate.

Utilizaeaza un pistil si piseaza direct in pahar compozitia Zahar/Limão pana ce aceasta devine cumva o pasta .
Adauga alte cateva bucatele de Limão taiate cub ramase pentru decor.
Adauga cateva petale de menta pentru decor.
Adauga un baton fie de vailie fie de scortisoara.
Adauga gheata pisata peste compozitie pana ce umplii la ras paharul cu compozitia:
zahar,limão,scortisoara baton, menta

Peste gheata toarna acum Cachaça (eventual, Vodka sau Rom alb dar de cea mai buna calitate rafinata!)
Alcoolul va fi turnat pana la buza paharului.
Utilizeaza doua paie pe dimensiunea paharului ales.
Inveleste acum paharul cu grija si atentie in servet alb.
Job done!
Pentru petreceri, reteta este similara iar daca vrei sa prepari ca la Disco Bar ai nevoie de un preparat anterior bazic de Limão si Zahar de trestie gata facute pasta (poti utiliza si un robot de bucatarie). Tine la rece si intuneric aceasta compozitie in caserola de plastic dar, doar 24 ore maxim.
Cand servesti, in functie de marimea paharului, la fiecare pahar se va pune cel putin o cantitate egala cu o lingura mare de compozitie.
Recomandat pentru:
Zile cu caldura mare. Se serveste dupa masa de pranz sau cina. Foarte bun revigorant natural al hipofizei.
Nu se recomanda ca bautura in cantitati mari. Efectul etilarii incepe lent si poate fi o surpriza de proportii daca este abuziv consumata.