New Age : Melancolia

de danizvernariu

 

 

Title : VENUS Photo by: danIzvernariu    Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Title : VENUS

Photo by: danIzvernariu  

Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Melancolia

 

Sunt inspirat de un film vazut anii trecuti “Melancholia” 2011 apartinand lui Lars von Trier.

Am creat si eu o imagine , o cobinatie de camp spaniol si Palneta Venus ca un apropo la acest film de exceptie ce merita vazut in liniste si cu rabdare.

In opinia mea este unul din cele mai complexe filme cu tematica New Age pe care il recomand cu toata placerea tuturor amatorilor de film S.F. si adepti ai ideii de sfarsit al inceputului in conceptul Noului Pamant sau Noua Era.

Ochiul cunoscator va sesiza multe detalii subtile privind magicul, puterea subtila a naturii exprimata prin om si inevitabilul sau “destinul” ce se petrece sub Soare.

Tot ca opinie celle doua parti ale fimlului : Justine (partea I-a)/ Casatoria si Claire(Partea aII-a)/Revelatia fac obiectul reprezentarii starii in care omenirea se afla in prezent. In partea I-a mai putem crede ca avem de a face cu nebunia si anarhia unora care pur si simplu refuza penibila ideie falsa despre morala si etica ce azi, iata in societate mai toata lumea o cunoaste si foarte putini o practica. Am spus “penibila” nu pentru ca filosofia eticii si a moralei ar fi asa ci tocmai pentru ca acest fapt nefiind practicat sau corect aplicat a cazut cumva in hilar pe la colturi dar obligatoriu de fatada.

Tot in prima parte catre sfarsit Justine se retrage –iata simbolicul situatiei- in “livada cu meri loc unde are loc si primul “pacat” un act sexual cu o conotatie ritualica in care chiar din acea clipa Justine isi inseala in noapte nuntii sotul, deliberat si motivat de frustrari anterioare acumulate ca un fapt : rebel si …anarhic.

In partea a II-a Claire, avem revelatia faptului ca Justine prezentata in prima parte ca un personaj schizofrenic , anarhic si razvratit devine un fel de “prooroc” al Sfarsitului; desi nimeni nu o crede pentru ceeace ea simte vis a vis de raul ce va avea sa urmeze , acesta continua sa observe si sa se pregateasca in sinea ei pentru Apocalipsa.

Filmul face mai multe referiri indirecte la conceptul modern privind apropierea Planetei X (sau NIBIRUS) atat de disputat pe internet intre occultisti .

Finalul este dur, daca ai reusit sa te transpui si sa traiesti secventele din film , finalul este atat de apasator si profund incat poti sa iti simti propriul sfarsit.

Recomand acest film pentru calitatea ireprosabila a imaginilor nu de putine ori Art, a calitatii dialogului si a subiectului tratat.

 

Link catre film subtitrat online 

 

Reclame