Transmutatia sinelui : Fluturele

de danizvernariu

 Original photo by: Jo Hurdubae -2013 Romania 2013 Model : Luana Ibaka Photoshop post prod.CS 6 by : M ∴ B ∴ danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress , Dan Izvernariu personal legend jorney


Original photo by: Jo Hurdubae -2013 Romania 2013
Model : Luana Ibaka
Photoshop post prod.CS 6 by : M ∴ B ∴ danIzvernariu ©2013 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress , Dan Izvernariu personal legend jorney

Primesc o comanda obisnuita din perspectiva formalitatii via Email.

Citesc emailul si descarc imaginile din att. le privesc si meditez , imi plac, le ador…prima intrebare ce imi trece prin cap este …”ce pot inventa”…apoi, ma dedic unui pahar de J&B imi pun muzica si …deschid o carte uitand chiar de …job .
In aceasta gasesc un pasaj ce spune tot despre CE si CUM trebuie sa interpretez tema data, citez, traducand din L. Engleza:

“Eu va spun povestind despre inimi, suflete si dansuri…despre fluturi si a doua sansa; despre legatura intre disperare si vise, despre o viata ce si-a cautat rostul in teren sterp, despre soarta pamateasca , durere, amar, ura agonie.
Toate acestea pot fi oprite , aici , acum…iertand, rupand obligatiile (facand pace cu trecutul) pentru a putea respira si traii si gasind in Divin bunatatea si oferta sansei pentru o schimbare cu o speranta ce are aripi in El , ce are odihna in El …iar vechiul din sine sa moara si astfel sa devina …un fluture”
Citat din Karen Kingsbury, “Oceans Apart”

In mai toate lucrariile clientilor mei cer permisiunea ca una din ele sa fie sau sa imi serveasca mesajului meu alchemic filosofic intro compozitie fantezista oarecare .

Daca si numai daca ma inspira!
Cazul inspiratiei in comanda actuala este indiscutabil!
De curand am avut o tema ca post productie dupa niste originale primite pentru corectie si imbunatatire in Photoshop, spuneam mai sus ; adiacent lucrarii in sine clientul a mai sugerat pentru cazul in care sunt inspirat de sesiunea fotográfica sa compun ceva cu libera tema construind o noua imagine cu un nou fundal si care sa exprime ceva cu mesaj.
Tema lucrarii oficiale a fost “Balerina” si am primit pentru corectii imagine , aleator balerina imi sugereaza ideia de fluture iar fluturele in alchimie nu este altceva decat simbolul procesului transmutatiei sinelui care in final se exprima in aur. Iata, Paunul este adevaratul simbol al ALCHIMIEI pentru ca penajul contine ideia de multitudine de culori exprimata in aur ; sau multitudinea de idei si nuante exprimate in valoare.

Fluturele este un simbol al unui proces indelungat si complex dar… fara echivoc si ciclic. Aproape a putea spune ca transmutatia existentiala a fluturelui vierme-cocon-fluture-cocon-vierme este o metáfora pura a vietii…. Dela intuneric la lumina sau de la ignoranta la iluminare.
Orice iluminare momentana este o bucurie momentana pentru ca in acel moment al iluminarii explodam in exaltare spunand (i.e.) EVRIKA, dar in acest EVRIKA se intalneste in secunda instanta cu o noua provocare despre care nici ca ma banuit pana atunci. Acest ciclu de schimbari ale propriei existente in baza ratiunii si a concluziei ei ca adevar individual tine cateva “secunde” timp in care realizam ca trebuie schimbat: mentalismul, valoriile, mediul si modul pentru ca (i.e.) doua minute mai tarziu sa realizam ca am aflat dar nu stiim cum sa punem in materializare noua perspectiva de viata- iata secunda FERICIRII!.
Multi se intreaba, “mai precis cu ce sa incep acum?”
Respunsul e simplu, cu o judecata profunda si mai ales sincera in care recunoastem própria infrangere si motivele ei pentru a nu repeta si pentru a observa ce ni se potriveste in fapt si de a continua viata cu o noua linie intro noua directie fara a face compromisuri cu trecutul.

Non commercial illustration:

Paint by: Dan Izvernariu  Original photo by: Jo Hurdubae -2013 Romania 2013 Model : Luana Ibaka Photoshop post prod.CS 6 by : M ∴ B ∴ danIzvernariu ©2013 ʘ 6014 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress , Dan Izvernariu personal legend jorney

Paint by: Dan Izvernariu 2014
Original photo by: Jo Hurdubae -2013 Romania 2013
Model : Luana Ibaka
Photoshop post prod.CS 6 by : M ∴ B ∴ danIzvernariu ©2013 ʘ 6014
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belong to ☤322 THE STORYTELLER WordPress , Dan Izvernariu personal legend jorney

Orice psiholog medic sau pseudo ghicitoare din aceasta lume ti-ar spune la fel… viata este o experienta la care trebuie sa ne adaptam si sa o percepem ca o infinitate de posibilitati, schimband eu-l schimbam tot (greu/usor) pentru ca mai apoi sa schimbam mediul ; mediul este factorul important si pivot in noul proiect ; cel mai important fapt ce ne afecteaza viata. Este indeajuns sa hotarasti CUM vrei sa traiesti pentru ca mai apoi sa decizi daca mediul tau permite sau nu acest proiect.
Suntem ancorati la exteriorul nostru prin senzori, emitem semnale din ceeace dorim si asteptam raspuns… acum in acest moment se ridica o intrebare simpla:
– Am primit raspuns satisfacator sau nu la ceeace ai nevoie?
Daca da atunci este o cale , daca nu atunci fara regrete trebuie sa schimbi mediul radical, fara echivic sau pardon.
Trebuie sa va reamintiti ca viata este scurta si nu merita traita prost ori fara noima!
Trebuie sa va reamintiti ca sunteti stapanii propriilor voatre vieti unde decide-ti in fiecare clipa daca jucati sau sunte-ti manipulati (i.e.).
Viata este o secventa activa …este ca o vacanta atata timp cat Moartea hotaraste ca aceasta sa fie…vacanta.
FERICIREA este un FLASH precum própria noastra existenta raportata la “timpul” universal – o scanteie- te nasti , te maturizezi si …dispari.
Intrebarea mea este:
– De unde atata nefericire in existenta noastra?
Raspunsul este simplu:
– Din faptul ca desi stim si gustam din adevar suntem putin disponibili sa il eradicam ori sa il aplicam. “Otrava” se instaleaza in viata noastra ca un cancer, incet, subtil si treptat…din acest motiv si din slabiciune in general nu luam masuri radicale.

Revin la fluture…
Imagineaza ca existenta lui este fragila si efémera- te intreb: ce cunosti tu in Univers ca fiind etern? Am spus cunosti si nu , sti…banui sau iti este implementat religios sub impresii?!
Ei bine, greu de spus ce a fost mai intai coconul sau fluturele insa mai cert este ca intermediar a fost viermele.
Viermele este un simbol abject, acesta poate fi atribuit ca metáfora relationata cu o viata in care te tarasti si tot ce ingurgitezi dejectezi doar cu un singur scop: existenta de care, oricum esti inconstient.
In abjectul lui insa impins de natura viermele isi incheie existenta precum noi in viata impinsi de situatii si ratiune sub impuls ades decidem Moartea trecutului “Asa nu se mai poate”.
In acest moment are loc inchiderea in sine pentru lungul proces al transformarii unui “ieri” plin de repulsie pentru un maine asa cum imaginam. Aceasta stare de insingurare ,retragere si meditatie nu este alta decat intalnirea cu Ego sau acel accident /impact cu sinele despre care Dr.C.G.Jung ne-a vorbit ades in Opere Complecte.
In aceasta etapa au loc confruntari cu sinele cu senzorii (vaz, auz, gust,táctil…) concluzii trase prin experienta si exemplu din afara si proiecte “cum ar fi mai bine”.
Iesirea din cocon, este vazuta in alchimie precum iesirea la liman in Dante– alchimie sau iesirea din Gaura Iepurelui in masonerie sau iesirea din Infern in religii.
In acea clipa are loc RE-NASTEREA ideii existentiale…grea, dureroasa si cu travaliu insa nu putin recompensata daca aceasta este aplicata correct si fara echivoc.
In TAROT aceasta stare este vazuta astfel:
– Arcana Turnului- accidentul si impactul cu Ego
– Arcana Spanzuratului- corespondenta coconului sau starea de retragere
– Arcana Moartea – corespondenta starii de “ciclu incheiat pentru un nou ciclu”
Cine a reusit sa inteleaga si sa aplice intelegerea sensului vietii va intalnii casa XXI sau Lumea , iesirea la liman si Iluminarea.
Este simplu daca esti hotarat, sincer cu tine si ai un model existential.
Din acest moment esti propriul tau arhitect.

Anunțuri