” Bom dia!” Nicola Cafe – un loc al conspiratiei noastre acasa in Lisboa

de danizvernariu

Title:  Café NICOLA  Prça. Rossio Lisboa-home Lisboa : Rua do Carmo Photo &Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: Café NICOLA
Prça. Rossio Lisboa-home
Lisboa : Rua do Carmo
Photo &Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Café Nicola -unul din cele mai emblematice localuri din Lisboa situat in Praça ( citeste fonetic Prasa) Rossio deschis si frecventat inca din Sec . XVII secol in care a fost fondat de catre italianul: Nicola Breteiro.

Acest local a fost localul intelectualilor intre care Manuel Maria Barbarosa de Bocage (Link despre…Wikipedia) ,
Din nefericire o perioada lunga de timp, datorita frecventelor conflicte a intelectualitatii cu politia ,localul a fost inchis dar in anul 1929 un vechi functionar (angajat) a preluat acest local si l-a conservat pentru viitor.

Cum am spus mai sus,in acest local s-au intalnit cele mai ilustre figuri ale literaturii portuguese, un fel de spatiu al conspiratiei culturale … .
Azi, este remodelat si frecventat de marea majoritate a turistilor ce pun piciorul in Lisboa, prima sa a N oara; este imposibil sa nu iti doresti o cafea de dimineata sau seara aici sau o cina copioasa in atmosfera boehma si de buna calitate.
Tot aici au loc prezentari periodice de carte ca o traditionala continuitate a vechii cafenele.
Fatada exterioara a fost remodelata de catreArh. Norte Junior , designer ce a primit numeroase premii pentru aceasta splendida cafenea.
O alta particularitate consta in colectia de plicuri de zahar , fiecare din ele avand un mesaj original, precum :

” Um dia vou-me apaixionar pella pessoa certa.
Hoje e Dia!” Nicola Cafe , encontros.

trad. din L. Portuguesa:
” Intro zi o sa ma indragostesc de persoana certa.
Acea zi este azi!” Cafeneaua intalnirilor : Nicola Cafe

Title: After 6 o´clock Nicola Cafè -Rossio Lisboa -home Lisboa : Rua do Carmo Photo &Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Title: After 6 o´clock
Nicola Cafè -Rossio Lisboa -home
Lisboa : Rua do Carmo/ Doris Izvernariu
Photo &Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Nicola Café a fost pentru noi timp de 6 ani una din cele trei cafenele: Nicola, Swissa si Brown´s Cafe din zona Praça Rossio unde zilnic am avut ceva de cospirat si adaugat planului nostru din perspectiva evolutiei sociale. Acel salt de la o valenta la alta.
Aici am cunoscut si ne-am intalnit cu lume buna in mare parte intelectuali portuguesi, aici in aceasta cafenea am decis intrarea mea in masonerie si tot aici mi-am facut primele notite privind tot ceeace aveam sa fac in Photoshop ca stil si teme in lucrariile mele publice sau mai putin publice, private.

Ca emigrant este greu sa faci acel short cut de la extrema valenta a societatii pana la Top. Dar, nu acel Top Money ci top autentic cultural, intelectual, de foarte buna calitate. Pentru aceste lucruri este necesar in primul rand sa parasesti imediat „ghetoul” comunitatii (daca ai nimerit in ea) conationalilor tai si sa incepi sa te amesteci, sa iti faci cunostiinte, prieteni dintre localnici.
Un alt fact nu de neglijat este sa iti insusesti limba locala , sa adopti traditii si sa cunosti ceva din istoria locului intelegand astfel mai bine cu cine si in ce md ai de a face, …in timp devii unul de-ai lor.

Cand spun „Lisboa este casa mea” o spun fara fatarnicie chiar daca num-am nascut aici. Aici m-am format si maturizat, aici am schimbat complect si radical la 180º o viata traita timp de 33 de ani…asa cum a fost in Romania, Timisoara.

 

47342_122069207843807_100001221861066_147754_2712847_n

Title: Capa album „La Bohemia” NICOLA Cafe  2010 Photo &Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

 

Anunțuri