Daca omul este rau, natura devine rea

de danizvernariu

Observa, cei care gandesc sunt considerati periculosi si ades nesuferiti . Este ca si cum dormi visand roz si cineva te trezeste brusc intreband : „-Bah, cati au fost executati abuziv dupa Cel De-al Doilea Razboi Mondial?”

In alchimie fac un scop existential din „Faca-se voia Mea!” si nu „Faca-se voia Lui” pentru ca nu pot fi indiferent cu propriu sine sau cu cel al aproapelui meu.

Plecand de la acesta ideie ,afirm ca dogamtismul religios este periculos.
Lumea religioasa este mult mai periculoasa decat cea a necredintei.
Atata timp cat religia foloseste simboluri si referinte mistice exterioare , aceasta este un real pericol pentru psihic si pentru tot ceeeace rezulta ca efect al acestei cauze pentru terti.
Religia mistifica , ea arata polii in opozitie , vorbeste despre ei insa nu stie exact despre ce anume vorbeste mai precis.
In general persoanele slabe sunt dogmatice. Cand spun slab ma refer la lipsa de personalitate. Acestea niciodata nu reusesc sa se vada pe ele din afara lor in mod obiectiv ci vor invoca mereu ca inspiratia (vociile) le spune ce sa faca , cum sa faca aruncand vina pe : demoni, satanism sau sfinti dupa caz insa in nici un caz nu din vina sau participare proprie prin simplul fapt, spun mai sus, acestea practic nu stiu ca exista.
Religia a fost creata initial ca o poveste de referinta in care omul incerca sa isi explice in mod abstract si/sau metaforic fenomene si fapte provenite din natura sau viata.
Treptat aceasta modalitate a devenit mod de manipulare constrangere si chiar crima impotriva acelora care nu impartaseau opinii similare.
Dumnezeu a spus, Dumnezeu a facut, Diavolul te incearca, Diavolul te ispiteste, Dumnezeu te incearca, Dumnezeu te indruma…te intreb acum, unde esti tu entitatea care gandeste si face in aceasta ecuatie?
Nimeni in viata nu stie si nu va sti astfel incat va putea sa explice si sa se faca 100% inteles de terti despre ce imagineaza in propria lui sine privitor la ce exista dupa aceasta viata daca exista. Nimeni nu a inviat decat din moarte clinica dar din cea absoluta nimeni pana azi nu s-a intors. Explicatia este simpla, nimic in Univers nu este etern, static sau identic si prin urmare acea „Viata de apoi” nu are cum sa fie la fel daca aceasta viata exista de vreme ce…simplu, corpul cu senzori a disparut si nu mai poti avea trairi , altele decat o memorie incarcata cu experienta vietii traite, eventual.
Lumea spune „Este planul Lui”- mai ales atunci cand vrea sa se fofileze si sa se scape de responsabilitate. Dar acest „plan” despre care o mare majoritate vorbesc nu este cunoscut de nimeni si nu va fi cunoscut vreodata, atunci cum poti afirma ca exista un plan ce vizeaza exact persoana ta strict daca nu stii despre ce vorbesti?
Un exemplu superb auzit referitor la Dumnezeu ca proba a existentei Lui sta in urmatoarea afirmatie facuta de un pastor ” Imagineaza ca esti la nivelul Universal de marimea unei molecule iar Dumnezeu de marimea unui creapsky ai putea vedea tu mai mult decat ai simti prezenta Lui?”. Teoretic afirmatia este cat se poate de logica privind perspectiva si dimensiunea insa ramane o intrebare , la ce bun iti foloseste sa stii ceva ce nu intelegi in timp ce viata si practicul te obliga la solutii si fapte trecute prin constiinta data culmea… tot de Divin?
Un alt paradox privind ” a crede” consta in urmatoarea afirmatie : orice preot sau pastor sunt crezuti in descrierea experientei lor religioase, narcomanul insa nu.
Acest paradox dovedeste ca atat pastorul si preotul mediteaza si navigheaza cu mintea dimensiuni precum narcomanul in masura egala, diferenta insa consta in faptul ca narcomanul este mai putin interesat de limitare si dogma. Si atunci? Fiecare cu dimensiunea lui?
Narcomanul nu are credibilitate doar pentru simplul fapt ca acesta nu joaca cartea incadrarii in care marea majoritate se incred prosteste sau copilaresc in iluzii. Toti fara exceptie traiesc o manipulare a mintii navigand prin Rai, Infern, Abstract, Razboaie sau Bordeluri. Doar o parte din ei sunt insa acceptati cu titlu credibil. Dece?
Marea majoritate sun o turma in adevaratul sens al cuvantului . Turma nu gandeste ci urmeaza ca e bine sau rau aruncand vina mereu pe altcineva, pe terte entitati ce poate nici nu exista decat in lumea lor.
Pana acum doua trei secole in urma religia a dictat ce este bine si ce este rau. Acest fapt a fost preluat si de scoala pentru ca scoala a avut intersectie si interval comun cu religia din perspectiva moralei si a eticii insa nici una din acestea nu a prezentat morala si etica trecuta prin sine ci ca un fapt exterior de referinta mereu contrazis pelaspate tocmai de cei care il tocau in oratorii si prelegeri.
A fi spiritual-non religios inseamna a fi un treaz ce constientizeaza si rationeaza banuind ca toate si orice sunt posibile insa principala problema cu care se confrunta este viata, ratiunea si fapta dupa ratiune indiferent de care ar fi daca este „Planul Lui” pe care , iata, oricum noi nu il cunoastem!
In postul anterior (link)  „Chaos reigns- The Nature” am fost inspirat de sugestia tulburatorului film Antichrist , filmul 2009 si de experienta proprie a ultimilor 15 ani in care am conchis ca pericolul se ascunde in psihic , ca nebunul este religios, criminalul poate fi religios, iratonalul este o cale a inspiratiei dar si a distrugerii, ca natura este rea pentru ca omul este rau, ca raul se manifesta prin noi si chiar in numele binelui atunci cand ratiunea lipseste.
Cand raul isi face de cap, constiinta doarme, cand binele trimufa cumva este pentru ca tu ai decis judecand o clipa obiectiv si lipsit de impuls si obsesiv.
Atata timp cat nimeni nu poate proba aparitia noastra in aceasta dimensiune astfel incat sa nu mai existe comentarii sau dubii privind teoria creationista sau cea darwiniana , ar fi bine sa ne intoarcem la ratiune, bun simt, cultura si educatie astfel incat sa putem proba libertatea absoluta a unei vieti unice si scurte fara a dreanja si a fi subiectivi cand spunem
„Ma pregatesc pentru viata de apoi”(Sic!), daca in aceasta tot nu am inteles nimic din ce se petrece macar cu mine insumi atunci cum sa sar dela gradinita direct la doctorat?

Anunțuri