Nu fac politica, vorbesc despre aceasta

de danizvernariu

(Me) 20.10.2014 Photo by : Doris Izvernariu Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

(Me) 12.10.2014
Photo by : Doris Izvernariu
Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Cred ca nu exista in fapt o „criza mondiala” , exista doar o trecere a schimbarii mentalismului. Nu banciile au vina ca azi scot afara din case pe cei imprumutati ci cei care s-au imprumutat poarta intreaga vina pentru actul anterior al imprumutului nefondat si mai ales prost gandit . Banca a oferit sansa de-a „ajuta” imprumutand, cei care s-au imprumutat au cheltuit iar cheltuiala nu a adus profit ci a fost un consum.

Consumismul in final isi vede repercusiunile , doua- trei masini, casa, casa de vacanta, fitze in general…toate pe un salariu ce nu justifica nici mai mult spatiu decat necesarul firesc si nici luxul ce ades este contrastant intre cum suntem si ce etalam.

Este ca si cum eu azi as imprumuta bani de la banca doar pentru a dezvolta ca spatiu atelierul meu insa nu as fi acoperit de contracte certe pe perioada imprumutului doar pentru a brava cumva in fata concurentei.

Aceasta „criza” a devenit in scurt timp de la aparitia ei un mod de sclavagism al persoanelor angajate. Angajatorul stie ca pe piata oferta de munca este tot mai restransa si mai nesigura astfel incat abuzul lui tinde sa devina litera de lege odata ce ai semnat contractul. Clauzele impuse intre parti si unanim acceptate ca vrem sau nu ca anagajati contin de regula ideia ” in serviciile firmei sau unde interesul acesteia o cere”, adica, la dispozitie 100% .

Sincer nu cred si nu mai cred azi ca din 2006 cineva din cei care administreaza societatea mai este interesat sa schimbe ceva. Promisiuniile politicieniilor sunt desarte mai ales in prag de alegeri, ei vor promite iesirea la lima din „criza” insa acest fapt nu se va petrece pentru simplul motiv ca politicienii ce nu factureaza nimic au nevoie de bani pentru a exista (si nu oricum!) ; acest bani provin de la sponzori, iar sponzorii sunt tocmai angajatorii ce in final au pretentii legislative avantajoase.
Game over!

Crizele economice au deschis in istoria omenirii usa razboaielor. Azi se cocheteaza cu aceasta ideie insa razboiul azi este considerat un alt fact consumist si cumva neinteresant pentru cei care in Europa si USA gestioneaza banii societatii stiind ca un mare pericol financiar se arata de la orient : China.
Anul trecut am vazut un proiect interesant WV automobile, visul lui Tesla sau freewirlles current , automobilul viitoruli ce leviteaza si nu are nevoie de roti sau combustibil fosil. Un fapt nu tocmai pe placul texanilor si a acelora care se bazeaza pe extractul fosil facand averi din acesta inimaginabile. Acest proiect va pune pe butuci vechiile concepte despre consum, extractii, poluare si chiar mod de gandire. Va intreb, cine se pune cu China sa spuna „asta nu!”?
Ei bine, din acest punct de plecare adio umea veche. Adio mecanisme invechite si adio mentalisme oxidate…dar, o noua era se apropie si in acesta noiile concepte nu vor fi altele decat aceleasi ca cele de pana acum , cu o piramida nealterata altfel decat alte nume si alte moduri de a sclaviza dar prin alte modalitati.

Nu intrevad sincer conflicte armate decat cele ce au devenit cumva „sport traditional” prin Gaza, Iran,Irak,Afganistan… pentru simplu fapt, repet, costuri si acea cutie a pandorei in care pe masura ce conflictul va fi mai de amploare China va cumpara mai mult si va detine controlul , un fapt nu tocmai indicat pentru strategiile americane, europene sau ruse.

Final, banca ar putea sterge cu buretele gresala anterioara de-a imprumuta mai mult decat se poate platii, ar putea revizuii sistemul corupt ce a imprumutat abuziv dar, nu cred ca are un interes de vreme ce prin presiune poate conduce mai optim decat prin ratiunea ce tocmai a esuat.

Reclame