De la Intuneric la Lumina/ Calea din C:\ in …D:\

de danizvernariu

The whole- after original photo download Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER

The whole- after original photo download
Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu ©2014 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER

Cu mai bine de douazeci de ani, am citit undeva o descriere a unui calugar asupra meditatiei transcedentale la granita dintre Lumi.
Nu imi amintesc acum despre cine anume era vorba, poate chiar putin important ci imi amintesc de ceea ce sustinea privind : renasterea, karma si Calea.
Spunea despre cele doua Lumini ce apar in Intunericul deplin dupa ceasul mortii. Una din ele absolut stralucitiare ,orbitor si alta blanda si placuta. Sfatul era de-a urma Lumina Blanda (daca nu ma insel, Parintele Cleopa- imi cer scuze daca gresesc!).
Imaginand un astfel de scenariu , am putea crede ca cel care a meditat practic a rascolit banca de date ancestrala in care dupa cum se pare nu mai avem acces (acess denided) dupa nastere. Este ca si cum acest „folder” ce contine date este instalat cu acces limitat chiar daca esti „administrator” de sistem (sic!). Cum se face un astfel de Hack, doar initiatii o stiu …ca in orice meserie sa spunem.
Una din explicatiile plauzibile in baza : omul a construit PC -ul dupa propria ordonare de functiuni ale constiintei , ceeace inseamna ca PC -ul este o oglinda a ceeace suntem in principiu,prin urmare functionalitatea este similara C:\ – constiinta , D:\ subconstient …. I:\ inconstient (update !  ;)   ) , iar platforma …????
Oricare ar fi, ideia mea pe care o sustin ca PC-ul este oglinda a ceeace suntem este argumentata in diverse moduri in filmele ce ieri au fost fictiune si azi sunt chiar realitate. Matrix pare a fi tot mai real, vreau sa spun …sau observa , NASA declara mai ieri ca tot ce contine memorie este o noua forma de viata.

Revenim la ideia calugarului.
Daca exista un Purgatoriu ( = delete files sau format all) atunci despre Lumina Orbitoare poate fi vorba pentru ca in acest caz avem de-a face cu acel BURN prin energia universala.
In unele tratate esoterice se vorbeste mult despre cele doua perioade in care constiinta dupa deces sta in adormire si repaus in intuneric (iata din lipsa deconectarii de la senzorul visual : ochii) pentru ca mai apoi sa urmeze pana la consumare absoluta o lumina orecare  ….vezi in alchimie : sufletul ce urmareste spiritul cel Luminos (expresia).

Daca exista reancarnare si Karma, atunci a urmarii Lumina cea blanda ca iesire din „matrix” – am intelege ca expresie… a sti sa alegi acea cale (tunel) ce arela capat o lumina de joasa intensitate (vezi masoneria, ritual sau : excursia in gaura iepurelui- Alice in Wonderland)  explicatia unica si plauzibila cumva aici… lumina blanda este cea solara vazuta de pe pamant sau iesirea din uter, adica, renasterea sa spunem. Desigur nou nascutii nuvad insa percep lumina de vreme ce globul ocular este functional.

Ar putea fi acest fapt acel „Liber arbitru” de-a alege Calea? Sau in acest punct doar cei care stiu , stiu unde ajung?
Desigur tot ce spun mai sus este o speculatie , nimeni nu a putut proba concret existenta altor Lumi paralele insa cum totul este posibil si nimic nu se pierde ci se transforma, putem imagina orice.
La fel de posibil ca scenariu, pentru fiecare in parte fara exceptie sa trecem aceasta proba atunci cand timpul in aceasta dimensiune este consumat.