Complexul Mesia

de danizvernariu

SONY DSC

This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Nimeni nu poate sa afirme sau sa conteste 100% existenta Divina.

Poate si din motivul ca notiunea de Divininca nu esteclar .
Are acesta barba, turban, este un spirit sau este mort de mult asa cum Nietzsche a afirmat?!
Viata este compusa din perechi opuse de idei contrarii , din acel DA sau NU. Acestea sunt extreme.
Viata adevarata este traita prin mediana intre cele doua ; cumva inteles, a petrece o viata in echilibru si nu prin bine sau rau, alb sau negru…s.a.m.d. .
Abuzul religios prin indoctrinare a adus in istorie distrugeri mari, tragedii. In numele Dragostei au fost comise cele mai mari atrocitati, cele mai mari abuzuri impotriva fintei umane si a progresului ei.
In numele rationalului extrem (vezi fascismul si sau comunismul) au fost selectati…cine moare si cine traieste , dar selectia chiar daca s-a vrut una rationala bazata pe anumite principii tot la abuz si atrocitati a ajuns.
Iata, oricum privesti cele doua extreme sunt odioase, cinice si inumane.

Omul a transformat crezul individual in patima; in patima politica, religioasa, etnica, patima in care in numele unor principii morale recunoscute doar de un grup a comis cel mai salbatic spectacol precum anticii in arena .

Cand lupti pentru ceva, lupti pentru ca acel ceva sa se materializeze din ideie in fapta si de regula aceasta ideie trebuie sa priveasca interesul comun si nu cel individual, daca se doreste progres.Interesant este ca acel inel al puterii (vezi Lord of the ings- trilogia) a orbit si inveninat pana si cele mai stralucite minti ce din conceptii deschise au devenit tenebroase peste noapte odata cu „darul” puterii.

Nimeni, exceptand o minte alterata, nu l-a vazut pe Dumnezeu. Nimeni exceptand patologia probata a unor subiecti intrati in istorie nu a auzit directive date din voci. Cand vocile iti spun ce trebuie sa faci, e grav…este grav pentru tine si pentru cei ce iti sunt in preajma.
Am un singur motiv sa afirm aceasta in doua variante, cea esoterica in care iti atrag atentia ca doar tu singur in capul tau ai permis sa intre forte necunoscute ceiti par dar nu suntceeace crezi si doi, eXoteric …patologic in care schizofrenia instalata nu iti permite sa mai faci diferenta intre realitate si virtual, stare in care este mereu mai credibila imaginatia decat realitatea asa cum toti o percepem aproximativ la fel.
Atunci cand distrugi ceva in numele religiei deci al constructivismului divin trebuie sa te gandesti daca esti benefic sau malefic de vreme ce sti bine ca doar maleficul este reclamat de religie ca fiind negativ si impotriva Domnului .
Iar daca constati ca acel Divin este si constructiv si distructiv in acelas timp atunci uita dogma pentru ca te alaturi crezului universal .

Imagineaza un trib (ce reprezinta omenirea) ; acest trib va evolua si se va inmulti in vremuri de prosperitate in care natura permite acest lucru. In aceste timpuri , membrii vor construi, se vor dota inventand sau inovand… vor merge impreuna la vanatoare si vor face fata furtunii iscate din senin.
Treptat insa viata tribului este afectata de interese, interese ce vor apela la idei occulte greu de probat , inventate, ce vor semana frica si discordia, precum supunerea si orbirea intelectului.
Din acest moment vor incepe sa existe „cei care gariesc in numele Divinului” si cei care sun aratat cu degetul , prigoniti sau macelariti.
Sa fie clar, oricare ar fi acel „Divin” din moment ce a construit omul actual (sic!) si l-a inzestrat cu liber arbitru nu poate sa decida decimarea propriei opere de vreme ce El este perfect iar opera imperfecta. Ar putea perfectul sa produca imperfect? Daca da, atunci ce este perfectul? Sau altfel spus, imperfectul creaza perfectul? De unde, si Diavolul isi are rolul lui bun?

Lumea noastra arata ca un reflex al cerului , este un haos de la macro la micro univers si invers, in acest haos (aparent) trebuie sa existe armonie iar armonia in cazul umanului tine de toleranta – sa tolerezi cat esti tolerat.
Din nefericire , insa, Marx a avut dreptate spunand ca religia este opiumul credinciosului ce abuzeaza de el si de ceeace este in jurul lui in numele unor idei ce sunt aplicate gresit si ades speculativ.

Suntem in Sec XXI, oameni buni… tot in Arena Romana ne petrecem timpul privind la macel in loc sa sustinem stiinta si progresul de vreme ce Penicilina si nu magica Apa Sfintita a facut minuni la scara mondiala?

 

Anunțuri