Nostalgic ?(select alt+ctrl+del)

de danizvernariu

Incepusem de mult timp si sa ma tem, banuind, ca a fi deosebit inseamna a fi non-conformist si acel non-conformism tinde sa devina conformism tocmai in regula si legea sa, ce paradox.


☐ melancholy      ☐ aggressive      
☑ chaotic/disorder

☑  punk                 ☐ disco               ☐ pop

☐ life sux              ☐ life dream      ☑  same all shit

☐ run                     ☑  should i stay or should i go     ☐ stay

Interesant este cum se face ca, totusi, un punk a devenit un new romantic, ador genuriile Wagner, Klimt si Sinatra, citesc carti lunar si il comentez pe Jung , azi am parul lung, port costume la doua randuri ceas clasic si ma lafai in Jaguar.
Ei bine, am sa lamuresc imediat, ce este propria imagine PUNK .
PUNK pentru mine este momentul de rascruce in care am facut backup in informatie( educatie) , moment in care am inceput sa stabilesc ce este bine si ce este rau pentru mine.

Ca sa vezi… fac parte din „generatia cu cheie la gat” dar inside generation mai exista inca un curent : underground /PUNK sau „generatia cu lant si lacat la gat” – aici, in acest underground ma regasesc.

PINK & BLACK 

blge la 16 ani am inceput sa fac diferenta intre oameni si sa denumesc etichetand cine este „ghiolban” (jargon) si cine este „adevarat”.

Mai tarziu, foarte tarziu, am descoperit ca ghiolbanii au imaginatie si sunt adevarati camelioni jucand cartea evoluata fara nici o acoperire. Am descoperit gradual asa ca nu am fost socat sa aflu asa ca o lovitura traznet in cap.
Doar un singur lucru mai am de eliminat din bagajul trecutului pentru a fi liber si eliberat. Sa ma debarasez de compasiune gratuita.
Pentru ce am fi toti inregimentati in masa mereu in acord comun fara personalitate ca in comunism „dupa nevoi” cand nevoiile sunt puturoase rau?
Istoricul meu politic arata cam asa:
Soim al Patriei -nu am fost pentru ca nu exista acest grad la acea vreme anii 68-75.
Pioner am fost facut cu greu refuzand in grupa a IIa
UTC-ist am fost peste noapte si de doua ori pentru ca am reusit un record si m-am sters la fund cu cateva pagini din carnet ; fapt ce il spun public abia azi.
Pe la 16 ani am ales calea libera a chao, disorder, sex&violence, paranoia … PUNK. In alte cuvinte, m-am pus stare de confuzie si dezordine pentru a experimenta liber .
Prin urmare, nu sunt tocmai generatia cu cheia la gat ci aceia cu lant si lacat

 Photo : Selena_ Madrid 2015 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2015 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress


Photo : Selena_ Madrid 2015
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2015 ʘ 6015
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

 

Nici azi politicienii nu ma plac. Pentru liberali nu sunt bun pentru ca sunt prea liberal si fac ce vreau proband ca unii spun ca sunt liberi insa tot ingust judeca, pentru comunisti sunt un huligan nazy pentru ca le spun de la obraz: „suntem egali dar diferiti” iar pentru politica bisericeasca fatarnica un rebel decazut ce nu crede in turle de aur, Mercedes si Patriahul mult prea fericit . Nu ma plac nici cei apolitici sau agnostici care una spun ca sunt si alta demonstreaza.
Scopul meu este sa joc regula ta in modul cel mai corect, daca descopar ca minti in regula ta, te-ai ras definitiv cu mine.
Update…

Discut mereu versus problema acelui ” odata, in trecut …” ; sunt saturat si ades enervat sa aud mereu acele povesti despre cum ar fi mai bine luate din trecut si mai ales „ce bine era in trecut”.
Trecutul pentru mine este pura experienta cu sau fara concluzie.

Aici nu este loc de acel gand „in trecut era mai bine”pentru ca daca afirm aceasta , ori sunt idiot ce nu am evoluat spre insanatosire , ori sunt un actual pesimist ce a uitat sa traiasca.

Viata poate fi ca un vin bun sau un trascau original
– depinde de ingrasamantul natural ce il are la baza!

Foarte multi nu admit ca viata este un film iar daca „karma” se repeta este pentru ca noi nu ne-am schimbat si nu ne-am adaptat la noiile conditii. Ma oboseste sa tot turui ca o moara stricata depanad povesti despre trecut sau sa le ascult ca si cum, in prezent nu as avea ce sa mai fac ori ce sa mai inventez.
Pentru mine, exista doar o singura imagine a trecutului, aceia care imi convine sa imi amintesc si imi face placere amintind de cate ori (i.e.) „beau un vin” sa spun ca pe vremuri credeam ca cel mai bun vin este „Lacrima lui Ovidiu”, pentru ca azi sa descopar cu placere ca vinul de Porto bate orice record, exemplu ca ideie, am spus.

Asa imi amintesc de „Lacrima lui Ovidiu” si de acele vremuri in care acel vin a reprezentat ceva insa care, azi… nu are nici cea mai mica legatura cu ceeace traiesc. Fara sentiment de parere de rau, fara un sentiment de regret sau de autocondamnare ca asa am crezut atunci .. practic daca imi amintesc ma bucur ca , azi am gasit altceva mai bun, iata ideia de progres prin comparatie.

Ador romantismul cu spinare dreapta si detest dulcegariile!

Cand privesc in urma, sincer, am senzatia ca am trait din plin indoielnicul cu pretentie de mare pret. In unele cazuri a fost pentru ca nu am avut cu ce sa compar iar in altele pur si simplu asa am fost educat sa cred… ca ce se spune e bine si ce pare e si frumos (sic!) .
Nu ma jenez sa spun ca mitul grotei in care am trait si din anume perspective inca mai traiesc , m-a determinat si inca ma determina sa repet „karma” indoielnicului. Am facut pace cu ideia in sine spunand ” la prima o corectez”, pentru ca azi prin experienta anterioara stiu ce pot si in ce conditii pot sa ma desprind in totalitate de trecut.

Photo : Selena_ Madrid 2015 Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2015 ʘ 6015 New Zealand M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Photo : Selena_ Madrid 2015
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2015 ʘ 6015
New Zealand
M ∴ B ∴Dan Izvernariu Workshop
This picture belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Principiul balonului cu aer cald consta in ideia debarasarii de sacii de nisip pentru a se ridica si clar… a ruperii ancorelor daca acestea sunt lasate jos.
Imagineaza un lucru, cum ar fi sa doresti sa vrei sa probezi dar societatea, legea sa nu iti permita ( vorbesc de anii socialismului din Romania) sau sa vrei sa stii cum insa sa nu ai acoperirea aia financiara ca sa spui…sunt gata o fac fie ce o fi. Asa a fost in trecut.
Trecutul din prezent nu ai cum sa il stergi, nu ai cum sa il stergi pana ce nu accepti ca trebuie sa spui cu orice risc STOP, facem STOP, taiem si montam altceva…asa simplu ca pe o masa de montaj de 36mm.
Aici nu e loc de proces de constiinta gasind vinovati, vinovatul sunt chiar eu, nimeni altul.
In acest punct adevarat ca solutie intervine , tot trecutul,acel trecut educational in care sociatatea si parintii te invata ce este etic si moral ; observa in cazul prezent , desi sti ce trebuie sa faci eziti… desi sti exact ce este mai bine pentru tine , eziti…cauza? Acel robotel programat din tine care atunci cand nu mai are justificari pledeaza pentru ” hai sa mai incercam odata tovarasi ” – N. Ceausescu , acel slogan contagios ce minte constiinta umana in raport cu realitea spunand , hai mai fi macar odata ( a suta oara!)in detrimentul tau plin de compasiune .
Acest lucru, compasiunea la nesfarsit, este exemplul mortii intelectului lent precum o brasca pusa la fiert de vie pornind de la apa rece. Broasca va muri prin amanare si obisnuire cu temperatura apei in crestere lent . As se face ca multi dintre noi nu sesizeaza noroiul in care stau…din prea multa si exagerata compasiune.
Teoria de capatai PUNK 100% spune  „Same all shit!” adica totul este un rahat sau negarea absoluta dorind sa sublinieze un fapt subtil, filosofia este la fel de incurcata precum „caiile Domnului” si ca viata este asa cum o decidem , acum aici, fara regrete si fara bomboana lipicioasa de pe bat cumparata in targ de la o taraba indoielnica.
Da, recunosc, cu tot ce stiu, am aflat, am experimentat si am concluzionat filosofic pana acum am luat plasa ; in fapt nici macar nu ma plang ci atrag atentia ca prea multa compasiune strica, prea multa ratiune face rau , ca adevarul este la mijloc daca faci ceaece simti, cat simti si cum simti, atunci cand trebuie. Aici nu exista legi, nu exista morala si etica prescrisa, ci exista doar un singur moment de putin egoism in care ceeace vrei tu trebie sa cada in armonie cu terti , atata timp cat cade.
Observa un fapt interesant, ti se vorbeste de MORALA si ETICA cel mai ades si mai frecvent atunci cand vine vorba de terti, cand vine vorba de TINE… ” bine ma , dar EU, cu mine cum este?” ti se spune „rezista” … . Ca si cum morala si etica este valabila doar pentru mine si nu pentru toata lumea; ca si cum legea trebuie sa o respecti doar tu si nimeni altcineva, ca si cum doar tu trebuie sa intelegi dar nimeni sa nu faca nici cel mai mic efort sa te inteleaga.
In final constat ca despartirea de trecut este ca cea de „Clasa a XII-a”, au fost momente bune, altele rele …unele in care ne-am distrat, altele in care am tremurat, unele la care ne-am ajutat, altele la care ne-am sapat… mai cert este ca AU FOST, iar acum spre facultate si doctorat nu trebuie sa ne mai batem capul cu acesta „clasa a XII-a de vreme ce avem altele mult mai bune de facut, experimentat, distribuit si primit.
Si imi mai vine un gand.
„NEVER MIND THE BOLLOCKS!”- Sex Pistols

Anunțuri