Ce trebuie sa sti despre retus in PsCs (Photoshop) post productie dupa original

de danizvernariu

Post Production PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Post Production PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Imaginea originala :
portrait (1)

Spuneam in Facebook ca lumea a devenit tot mai constienta si chiar mai obsedata de cum se prezinta in retele sociale si numai .
Tendintele actuale sunt catre  o imagine foarte mult apropiata realitatii din perspectiva culoriilor dar si a corectiilor diverse ce au scapat sau nu au fost posibil de ocolit in timpul fotografierii.
In aceste conditii, tot mai multe persoane sunt interesate de o textura fina a pielii, de o culoare mult apropiata de cea naturala si daca se poate acel „fresh skin” sau nuante rozali in combinatie cu diverse efecte pastel.
Tot mai multe persoane prefera retusul detaliilor de la acnee la usoare riduri sau retusuri chiar de reflex culoare ochi.
Am ales la intamplare o imagine pentru a o prelurca in Photoshop .
Cerintele pentru un astfel de process de „POST PRODUCTIE” sunt fara discutii urmatoarele din persectiva originalului pe care il prezinti pentru a fi prelucrat:
O imagine bine expusa (clara)
Un format imagine de min. 2000×3000 px
O imagine ce arte detalii relativ bune.
Nu conteaza backgroundul ,lumina expunerii si culoriile din original conteaza doar o imagine echilibrata.
Un astfel de proces poate dura de la o jumatate de ora pana la cateva ore bune.Depinde de calitate si ce se cere in imaginea finala ca transforamare. De la simpla corectie lumini/umbre/culoare la corectii faciale anatomice pentru cazuri aparte.

In principiu pare simplu, in practica , ades este multa analiza, mult exercitiu anterior si putina cunoastere din cultura generala macar.

Pentru sesiunile mele fotografice, lucruriile se simplifica enorm. Eu fotografiez si eu prelucrez , adica cap-coada fara dureri de cap so frustrari.
In general lucrez pe efecte de lumina naturala, lumina soarelui Iberica a Spaniei sau a Portugaliei permite o buna calitate a imagini pentru ca este o lumina blanda si densa.
Pentru cei interesati in inbunatatirea imaginii

Reclame