Tantric vertical :Dragostea este un fapt ce vine din conspiratie chimica …

de danizvernariu

Collage Post Production PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPres

Collage
Post Production PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPres

Am o vaga senzatie ca in fapt putine lucruri le facem fara sa vina din simt.
Ma gandeam la cuvintele lui Coelho P. ” tot universul conspira atunci cand iti doresti ceva”. Putini inteleg profunditatea ideii si multi cred ca este un hocus pocus .

In tot si in toate acest mecanism functioneaza ca un principiu fundamental; in arta, in inspiratie muzicala, in creativitate, in prietenii si conflicte, in viata noastra asa cum noi o percepem.

Simturile dicteaza drumul, ratiunea daca exista spune cand si cum.

Traim un paradox, suntem condusi de elctrochimic intrun univers electromagnetic.
Ar putea fi viata noastra comparabila cu un proces de electroliza (alchimic: separatio)?
Un proces in care chimicul apei (alchimic : sufletul) este stimulat si conditionat de curent (alchimic : spiritul) astfel incat ionii pozitivi si cei negativi (precum sansele) sunt dirijati in mod opus de unde si pearadoxul existential ( la anod respectiv catod)?

Sugerez o tema ca ma fac inteles in opinie:
Dragostea este un fapt ce vine din conspiratie chimica , nu este nimic rational aici ci pur cauza/efect bazat pe compatibilitati; nu te vei indragosti asa din senin pentru ca asa ai programat. In momentul in care te-ai indragostit, trebuie sa constientizezi un mare adevar, ca acel moment este datorat unui precedent si nu este ca o bata in cap, „acum aici” . Ades acest lucru se petrece ca urmare a unor scene anterioare ce uneori sunt de ordinul secundelor , acel schimb de priviri inexpresiv sau expresiv dupa caz ce a fost uitat si trecut cumva in subconstient.Un schimb sugestiv de gesturi subtil si ultrarapid ca limbaj perceput doar cu ochii mintii.
Cred despre finta umana ca aceasta acctioneaza rational atunci cand face conexiuni insa irational atunci cand (tarziu) inexplicabil se loveste de ceva ce o impresioneaza aducand la obsesiv in subconstient.
Uneori nici macar nu bagam de seama ,pe moment, ce ne place ci pur si simplu inspiram si suntem stimulati de chimicul feromonilor (sa spunem) avand chiar un moment de absenteism si/sau autism in care ramanem cumva perplexi fara explicatie imediata sau fara reactie. Mai tarziu insa, aceasta scena revine subtil astfel incat fara sa realizam ne indreptam tocmai spre ceeace ne-a marcat.

Ce vreau sa spun cu aceste lucruri?
Daca mintea umana este o banca de date cu arhiva inseamna ca practic vointa eu-lui nu exista ci exista un mecanism matematic (probabilitati) ce este impresionat sau nu de exteriorul lui fapt ce va duce la realizare sau pura uitare facand sau nu combinatii , aranjamente si permutari de variante cu toata informatia ce o detine.
Toate acestea spus pentru o minte rationala treaza si nu pentru una adormita ce reactioneaza doar dupa chimic si nimic mai mult.

Sau altfel spus, momentul cand simti ca „te-ai indragostit” nu este realul moment , acela a fost practic cu catva timp bun in urma exact in clipa in care ai fost marcat insa nu ai apucat sa intelegi ce ti se intampla …cu toata experienta ta anterioara, pentru simplu fapt ca mintea tocmai a fost ocupata de alte probleme insa a memorat un aspect tinut in stand-by pana la creearea situatiei ce declanseaza.
Eu nu cred ca exista dragoste inexplicabila, ci tocmai una justa bazata pe ceva ce pana la un moment convergent disponibil si propice sta in adormire precum samanta in ogorul fertil asteptand …ploaia.

Anunțuri