Equinox Primavara 2015 (6015) 20 Mar.

de danizvernariu

Dar ideea de înviere a devenit din ce în ce mai palidă. Ea era atât de vie în perioada de început a Creştinismului, încât din această epocă spre noi răsună cuvintele lui Pavel [ Nota 1 ]: “Iar de Christos n-a înviat, deşartă este credinţa voastră!” Pavel a legat direct Creştinismul de ideea Paştilor, adică de ideea învierii. Pentru oamenii care şi-au asimilat cultura epocii actuale, învierea este considerată un miracol şi, ca miracol, ea este alungată din sfera realităţii, din sfera a ceea ce poate fi numit realitate, aşa că pentru toţi aceia care nu mai pot pătrunde cu mintea ideea de înviere, sărbătoarea Paştilor nu mai corespunde, propriu-zis, decât unui vechi obicei, ca, de altfel, toate celelalte sărbători creştine. –Rudolf Steiner

Imi pare interesant cum viata noastra se exprima in Natura.
Pe masura ce inaintam spre Noua Era , Varsatorul, ERA asteptata ca o revarsare a cunosterii si revelatiei in constiinta omenirii lucrurile par sa se simplifice tot mai mult, un fel de minimalism per ansamblu a ceea ce traim ,cum traim si la ce ne putem astepta.

Este foarte clar ca nu exista ideia de Natura si uman pentru ca Natura sub diversele ai forme contine umanul si nu este in afara lui, asa cum cu „orbire” suntem obisnuiti sa percepem ceeace ne inconjoara.
Mereu am spus, „cand umanul devine rau, Natura devine rea” si tot ce ne inconjoara de la stari la material ne este impotriva.

Observa un fapt, de la patru sezoane aproape , aproape ca am mai ramas doar cu doua ; aceste treceri intermediare Primavara/Toamna aprape ca nu exista decat in forma de la o saptamana la alta de la frig la arid…culmea sub acelas Soare si incidenta a sa.
Observa comportamentul uman actual, in extremis tot mai accentuat, ori suntem pesimisti si tristi, ori suntem exaltati prntru ca in cel mai scurt timp sa se petreaca fenomenul revers la una din cele doua stari.
Doua generatii in urma au dus o viata rascolita de Razboaie insa a dus o viata ce putea fi anticipata , cumva paradoxal sigura in conjunctura data. Acum pe timp de mai bine de 60 ani de Pace viata pare mult mai putin linistita si mai certa in anticipatie privind acea „liniste” sau progres clar fara stress.
Este precum Natura in sezoane, Primavara (i.e.) a devenit un sezon scurt , am putea spune ca adevarata este istoria umanitatii ca principiu, omul merge prin extreme si nu prin mediana vietii. Acesta va alege mereu sa traiasca experimentand extrema in loc sa faca un echilibru din ceeace traieste.
Altfel spus, o viata radical schimbata a inceput cu noul Sec XIX , o viata ce se schimba macar odata la 6 luni rasturand valori , un fapt ce azi este trecut cu vederea insa care va privi urmatoarele doua generatii.Mai multa agitatie si mai mult stress.
Daca Primavara este sezonul simbol al Renasterii, al eliberarii de tenebre in orice cultura si/sau religie atunci aceasta a devenit mai scurta iar acest lucru fie ca inseamna ca ne apropiem tot mai mult de momentul travaliului nasterii Noii Ere fie ca speranta de Renastere a umanitatii a cam epuizat resursele si un nou ciclu prin decadenta va aduce civilizatia noastra catre acel „backup” , un fapt tipic petrecut in istoria umanitatii de mai multe ori atunci cand civilizatia a ajuns in maximal peak (varf) pentru ca un accident fie el social fie natural sa puna capat ascensiunii.

Noteaza inca un aspect in afara extremelor ce le traim azi, climatul anotimpurilor s-a schimbat, climatul social s-a schimbat prin disparitia clasei sociale de mijloc uniformizand media cu saracia, lucrul ordonat cumva pana ieri privind crezul astazi este reflectat in bulversare, confuzie si amenintare, vremurile s-au schimbat si continua sa se schimbe galopant radical de la o extrema la alta… toate acestea se datoreaza speciei noastre care continua sa se inmulteasca si sa consume resurse , un fel de plaga care si atunci cand produce un bine ei , devasteaza natura.
Omul paractic ar fi avut nevoie sa manance din Pomul Vietii , Fructul prohibit pentru ca iata alergand dupa himere materiale in fapt alergam dupa dorinta eternitatii …ati sunt cei care constientizeaza aceasta? Tot degeaba a fost ca omul a mancat din Pomul Cunoasterii pentru ca iata, cu toate ca incepe sa o aibe, nu stie ce sa faca cu aceasta.

Reclame