Lumina neagra/ Ce este pentru mine esoterismul?

de danizvernariu

danIzvernariu ☤322 THE STORYTELLER 2015 Post Production PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

danIzvernariu
☤322 THE STORYTELLER 2015 Post Production PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Nota:
Nu mai sunt adeptul misticismului. Am practicat aceasta 21 ani in toate formele occulte de la negru la alb. Azi sunt ” dry” din aceasta perspectiva din clipa in care am dedus ca acesta este doar in capul meu odata ce am deschis larg usa ,permitand, inconstientul peste rational.

Am sa va spun un lucru interesant ce tine de o mediana oarcare. Noi nu stim precis despre existente superioare precum nu putem afirma in extremis ca exista sau nu. Se spune popular ca ” diabolicul nu tine cont ca nu crezi in el , cand tu il ocolesti, te cauta el pe tine” si atunci cum poti proba sau nu ca polaritatiile exista sau nu exista?

Sunt controversat in afirmatie odata ce spun …” exista in forma” , „este bine sa ti cont desi nu exista”…?

Sa pornim de la o premiza, daca doua lucruri nu sunt la fel identic in acest Univers, atunci existente paralele nu pot fi identice cu existenta noastra si in acest caz nu ne putem astepta sa vedem entitati superioare sau inferioare altfel decat propria noastra limitare a memoriei o permite si nimic mai mult. Practic putem spune mai corect ca simtim imaginand dar nu vedem mai nimic, iata un adevar despre, omul modern.

In opinia mea  orice stare este dictata de o alta stare, orice stare exterioara este dictata de cea interioara pentru ca totul pleaca de la interiorul nostru si se exprima in exterior.
Suntem condusi de imaginatie si inspiratie, de impuls si de irational atunci cand fie ca ne indragostim sau avem un moment in care explodam de nervi.

Prin prostie se manifesta raul iar prin educatie si cultura se manifesta acel „un strop de mai bine”
In alte cuvinte toate sunt in acelas timp, toate plutesc in eter iar tu, eu , noi suntem receptori. Toate acestea sunt situatii posibilitati la care ne racordam sau nu. Ce anume ne tine disponibili sau indisponibili la acestea? Ratiunea sau lipsa ei.
Consider ca oamenii simplii (nu cei modesti comportamental) sunt mult mai disponibili raului  pentru simplu fapt ca acestia merg prin bine si rau trecand de la o stare la alta la diferente poate de secunde. In acest caz avem o usa deschisa diabolicului prin lipsa educatiei si a gandirii inaintea impulsului.
In opinia mea irationalul, acel spatiu „negru” necunoscut nici azi stiintei este un Portal al inspiratiei fara el am fi roboti dar, pe aici patrund atat inspiratii pozitive ca si negative , de aici se trag cele bune si cele rele la intamplare daca nu sunt trecute prin acel „filtru” sau ratiune.
Actualmente exista doar doua forme de cura , cea stiintifica prin psihoanaliza de la psihoterapeut la psihiatrie precum cea occulta mistica de la forma a samanului pana la cea a preotului prin exorcizare .
Pentru o constiinta ce este adormita si slaba oricare din aceste forme nu sunt decat eventuale ameliorari temporale , nu te astepta la minuni din partea tranchilizantelor sau a Apei Sfintite daca Eu-l refuza sa lupte incercand singur sa se redreseze.

Dupa 21 ani de experienta , spuneam mai sus, azi sunt „pensionat” in acest domeniu. Nu sunt adormit pentru ca „vad” dar refuz sa mai interactionez cu aceste stari inspirate fara a le trece prin „filtru”inainte si fara a ridica intrebari punand la indoiala tot , asteptand proba concreta.

Probabil am fost si sunt o entitate umana sensibila. Spuneam in acest blog ca pe vremea cand eram la doar la 7- 10 ani aveam o capacitate pecare stiinta nu o poate explica; mergeam de Boboteaza cu Crucea prin sat in vacanta cu bunicul meu, un om bun si un adevarat preot si nu un penibil popa. Erau case si incaperi unde refuzam sa intru pentru ca aveam senzatia ca ma sufoc ca ma trec fiori si ca imi este teama sa privesc in anumite unghere. Mai tarziu, mult mai tarziu bunicul meu inainte de-a muri mi-a marturisit ca fiind copil nu aveam de unde sa stiu ca in acele incaperi au avut loc tragedi, crime, sinucideri sau acte de violenta. A fost marcat de precizia mea pentru ca m-a urmarit cu atentie fara ca eu sa stiu sau fara sa ma influenteze in vreun fel, confirm acum aceasta.
Mai traziu, mult mai tarziu am inteles ca aceste stari erau induse prin oameni prin modul cum traiau sau se exprimau. Nimic mai mult.
Mai tarziu pe la 14-16 ani am inceput sa simt persoanele care simt pentru mine atractie fara sa arate aceasta. Simteam in plexul solar o arsura puternica in clipa contactului vizual .
Aceste lucruri verificate le simt si azi, le simt pana si in vibratiile vorbelor, le vad in gesturi sau grimase pe fractiuni de secunda fara ca sa imi propun aceasta initial.
Am avut lungi , foarte lungi perioade de Infern Albastru in care meditatia sau rugaciunea mi-a fost INVERS revelata in realitate. Am fost atat de bobardat de contrariu si rau (neplacut) incat in final am renuntat sa mai instrumentez aceste forme psihice ignorand de forma voita prezente prin act, exprimare, gest sau stari.
Am sa va spun, primul pas catre rational si constiinta treaza este deosebit de dureros (acea Iluminare) pentru ca incepi sa vezi, incepi sa lupti, incepi sa te zbati…ori ajungi pacient, ori ajungi sa renunti sau treci la nivelul urmator..ai vazut, ai cunoscut, ai trecut te-ai retras si ai devenit acel ascuns lunetist ce eradicheaza discret…frontal te asigur nu ai cum.

In ani si ani, am vazut cum inferiorul se exprima prin Lumina. Sexualitatea si atractia obsesiva este si ea o extrema. Am vazut oameni ce cumpara doar pentru a supune mai apoi, am vazut falsitate revelata in fractiuni de secunda prin oglindire in obiecte in care subiectul vizat odata intors cu spatele la mine a schimbat starea acea „de frumos” in privire si expresie chiar diabolica. Am vazut falsitatea in spatele lacrimilor si durerea in spatele surasului…si atunci ce sunt toate acestea daca nu stari ce se exprima prin noi insine.

Care ar fi mediana?
Sustin o teorie nu prea placuta pentru multi, „pe masura ce lupti impotriva raului acesta isi diversifica lupta si se intareste” – nu ai vrea sa auzi aceasta nu?! Dar daca verifici si observi ca este adevarat, din experienta spun?
Ideia este sa nu adormi si sa fi precaut- ai sansa paranoiei sau a schizo iti spuneam mai sus dar daca nu adormi si lupti cu tine vei gasi calea de mijloc ce este greu de descris ca echilibru „cum trebuie sa faci”.

Autismul este bun pentru ca acesta confera starea de impartial si de observatie. Sunt banuit de mult timp de autism , asa am putut observa in tacere si ades distantat de situatii scene ce altii le percep greu din cauza ignoarntei si lipsi de focalizare /moment si fractiune de secunda.

In fotografie este mai revelant ce spun. In trei decade subiectele ce au trecut prin fata camerei mele (unele) au comparat ca imagine cu realitatea, balanta ce a demascat ca nu tot ce vedem si este in realitate precum nu tot ce credem ca este rau se manifesta ca fiind asa.
Asa pot demonstra ca oamenii ascund sub stereotip sau grimase surprinse stari.

Toate aceste lucruri vazute de sus apar ca un reflex al existentei noastre ,pentru ca noi suntem ceeace in fapt suntem condusi de irational in lipsa constiintei treze ; imaginea realitatii noastre este data de cum suntem .
Mediana? Echilibrul (negotul)prin accept situatie si compensare a ei constructiva. Incerci riposta? Te poti astepta la surprize incredibile.
Sa sti ca nu ai „plasa de siguranta” cand mergi pe sarma, vigilenta o secunda adormita omoara, cand ai pierdut echilibrul urmeaza declinul ce nu are capat.

 

 

Reclame