Complexul „Lucifer”

de danizvernariu

Lu Collage PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Lu
Collage PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Despre evolutie am tot vorbit in blogul meu, fie din perspectiva progresului uman fie din perspectiva persoanei (Eu). Am vorbit, insa foarte putin despre, ce cred eu despre teoria Creatiei.
Daca as discuta acest subiect implicand in detaliu religia (oricare ar fi) , opinia mea ar ajunge la o mare incalceala cu trimiteri (link) si alte probe luate de prin cartile sacre si nu ar avea finalitate ci doar contur.

-Totusi ce cred eu , asa simplu despre Creatie?

Opinia mea privind CREATIA (teoria) consta intr-o ideie simpla ce are ca punct de plecare „Nimic nu poate fi la intamplare”- de vreme ce orice efect are o cauza.

Creatorul (sau Marele Arhitect al Univesului) ar putea fi chiar o entitate mult asemanatoare cu fiinta umana asa cum stiim noi azi. Ce L-a determinat pe acest personaj sa deschida o Cutie a Pandorei prin propria Creatie o sa incerc sa lamuresc asa cum cred si cum simt.
Consider ca acest „Big Brother” ce are un ochi in Cer nu este altceva decat o fiinta ce a trait si foarte probabil a consumat existenta incercand sa creeze o fiinta perfecta, perfectionata, evoluata, avand ca model rasa si anatomia proprie Lui.
De vreme ce inca mai exista evolutie si progres, fapt vizibil in specia umana, putem crede ca insusi „Arhitectul” avea defectele lui sau neajunsuri astfel incat plauzibil a produs o fiinta capabila sa evolueze intrun anume sens…Omul.
Aceasta ideie este poate cea mai frumoasa si salutara; intrun alt sens ma mai gandesc ca ar putea exista , insa, un scop precis si greu vizibil …destinatia exacta a fiintei create; nu putem banui in baza teoriei punctului de plecare a opiniei mele ca destinatia a fost o distractie pura si nimic mai mult.
Destinatia ar fi putut fi, ori  clona-rezerva, ori o clona capabila sa desrveasca, sa munceasca, sa indeplineasca sarcini fara a ridica probleme, intrebari, …o fiinta previzibila , eventual programabila sau manipulabila astfel incat aceasta va avea propria ei personalitate insa ajustabila in anumite secvente sau time-line istoric pentru cazul in care aceasta ar deveni in vreun fel ostila celui care a programat.

In esenta, cred, am fost creati ca specie pentru a munci ramanand un timp sub obsevare (sau fiind in continuare sub observare) fara a pune intrebari, fara a ridica probleme,pentru a servi unui interes. Iata, Adam Kadmon, dupa ce a fost modelat si din „stalp” a devenit „statuie” a devenit „luminos”(deci: activ si inteligent) abia mai tarziu dupa crearea fizica . Decadenta lui Adam venind dupa , mult dupa, ce a cunoscut pe Eva ca reflex a lui , fiinta secunda, ce vom vedea, ce avea o anumita cunoastere ce a determinat deducerea propriei existente sau…acel „Eu exist!”.

Presupun astfel ca nu Creatorul a avut o minima intentie ca cei doi , Adam si Eva, sa fie in situatia activarii constiintei implicit a propriei personalitati independente de vreme ce, afirmam mai sus, cred ca am fost creati pentru a munci si/sau a deservi unui scop sau pur si simplu pentru a avea un duplicat rezerva (clona) vezi mai sus.
Sa spunem ca am fost creati in laborator si ca in acest laborator au existat acei lucratori (sfinti) . Intre acestia, dedicati trup si suflet Arhitectului sa denumim ca :rationali si dedicati Marii Opere (Omul-clona) trup si suflet ideii in sine si numai ei. Pentru ca iata, progresul este dat de ce rezulta din act , materializat si in plan secund de cine mai precis l-a facut sau gandit. Progresul in sine este dat din ideia de: a proiecta, a face si a finisa…finisaj ce nu pare a avea sfarsit lasand in urma nume, idei initiale…s.a.m.d. .
Consider astfel ca la un anume punct al creatiei a intervenit intriga intre dedicatii clonelor Adam si Eva-robot cu scop precis insa cu viata si suflet ce nu stiau ca exista din lipsa constiintei si tabara acelora care au dorit ca aceasta clona sa evolueze corect si de la sine fara ajutor si fara a fi controlata ca fiinta libera .
Te voi intreba acum, ce a fost in acest caz mai salutar? O fiinta robot clona avansata si nimic mai mult sau o fiinta absolut similara( clona) libera si cu proprie evolutie , cu sentimente, gandire, analiza, conexiune etc?

Cu timpul lupta celor care au dorit ca finalitate ca omul-clona sa aibe constiinta adevenit un curent underground cu aspect de rebeliune contra ideii de om clona-robot.
Din acest moment apare Constiinta activata, transferul de date catre Eva clona-clonata-robot si conexiunea ei primara relationata cu „Eu exist!” , observatia asupra timpului/imbatranirii si a vietii limitate. Cumva pot crede ca Eva a inteles ca nu este nici eterna si nici libera sa aleaga pana in acel moment.

Cred despre „Izgonirea din Rai” (laborator) nu a fost altceva decat o masura luata preventiv pentru a se evita o rebeliune in piramida sociala a celor care au fost proprii nostrii creatori. In acest punct istoric a aparut secesiunea si exilul.

Despre polaritati putem identifica simbolic trei si doar trei entitati: Creatorul -sau pozitivul, Diabolicul- sau distructivul si „Piatra” care a pus bazele libertatii, eliberarii si constiintei (Piatra Lapis) la omul-clona, „piatra” ce a (de-) cazut din Cer pe care o mai cunoastem sub numele de Lucifer.

O alta varianta in care mai pot crede citandu-l pe Nietzche „Dumnezeu este mort!” ar mai putea fi in aceasta ancestrala conspiratie faptul ca fiinta suprema din piramida sociala a celor care ne-au creeat a dorit sa aibe (stiind ca nu este eterna) o continuitate sau o garantie a continuitatii sangelui si a genei regale prin cele doua personaje create Adam si Eva, clone-robot. Problema arhitectului fiind a da sau nu constiinta celor doi asa precum el insusi avea.

Acest post nu doreste sa lamureasca nimic. Este doar o opinie bazata pe Biblie, Talmud, Tora, … bazata pe conexiune, logica si pe gandul ca…intradevar nimic nu este etern in Univers…iata, am fost construiti experimental dupa matrice , un proiect materializat ce a esuat in clipa in care acel 100% match a ridicat problema „Eu exist” ca o copie insa cu propria mea inteligenta, personalitate si vointa.