Intre coloanele :ma gandesc ca NU dar cred ca DA

de danizvernariu

Diferenta intre alchimia pura si sistemul educational masonic este ca primul sistem te pune fata in fata cu tine fara a te implica in social, al doilea este fata in fata cu tine insa permanent cu acel vis a vis fratele sau semenul . Pentru cine incepe alchimia dupa masonerie este chin curat pentru simplu fapt ca alchimia iti dezvolta foarte mult personalitatea in vreme ce masoneria te obliga sa vorbesti doar din prisma locului tau recunoascut de altii in piramida sociala. Un fel de „esti bun” insa „stai jos”sau lupta pana mori.
In ceeace spun, nu este o criticala adresa masonica ci dimpotriva o atentionare la adresa acelora care vor mai mult si cred ca… .
Ambele au punct de plecare V.I.T.R.I.O.L. insa ce le deosebeste este ca Alchimia te formeaza ca persoana /caracter unic urmand propriul tau drum indiferent de cum lumea se schimba (un fapt putin egoist) pe cand masoneria te invata gestiunea lumii in care traiesti, un fapt nu tocmai usor si lipsit de responsabilitate sociala.
Ce alegi? Este cu tine.
Daca esti introvertit si vrei sa inveti ceva alege lupta dreapta in masonerie, daca esti extrovertit si asta iti joaca feste privind „eu ce si incotro” alege calea pura alchimica , pentru ca o sa aflii.

Dezavantajul alchimistului: insingurarea si „cearta” (dilema) permanenta cu alti practicanti autentici; dezavantajul masoneriei sincer… ” azi nu toti masonii sunt masoni chiar daca ii recunoastem asteptand schimbarea ce…nu se va petrece”.

Poti sa alegi sa mai fi si ignorant ( neofit) dar in momentele in care te izbesti de tine insuti esti suparat, enervat si te trezesti balamand „Illuminati” ca „vina este a lor” si „nu a ta” in propria ignoranta raportata la adevarul si realitatea in care traim.
Ce este realitatea atata timp cat pentru mine este una si pentru tine alta? Este mediana valoriilor asa cum impreuna le vedem fara subiectivisme, este acel fapt ce naste discordia orgolilor disputate public sau privat.
Acum mai afla un lucru, nu exista doar 33 grade ci multe, multe altele precum elevi-studenti in primul grad suntem toti inclusiv Venerabilul Mare Maestru ce mai are de invatat la gradele lui.

Reclame