BENIDORM

de danizvernariu

Benidorm España

Impresii calatorie

Am facut un intreg plan, acasa in Madrid, cu 5 luni inainte de a pleca in concediu in Benidorm. De la modele selectionate si cele doua teme abordate pentru fotografie pana la cel mai mic detaliu…pentru ca in „Ziua Z” chiar cu 30 min inainte de prima sesiune foto sa fim informati de un eveniment negativ in familie fapt ce ne-a determinat sa anulam tot si sa impachetam pentru o cursa contra cronometru spre casa , catre Madrid.
A fost prima iesire in viata mea cand am planificat totul pe zile pentru ca sa nu iasa nimic.Ma consolez…, se intampla .

OK, Benidorm Esp. pana in anii 1960 a fost un mic sat de pescari pentru ca azi sa fie o putere industriala si financiara cu o infatisare moderna asemeni localitatiilor de pe coasta oceanica a U.S. . Practic este unul din putinele locuri din España unde realmete se vorbeste L. Engleza oriunde dat fiind faptul ca britanicii au monopolizat turistic si privat prop. cam toate zonele importante ale localitatii Benidorm si Finestrat.

SONY DSC

Doris & Dan Izvernariu Benidorm Photo & Post Production 2015 Benidorm : danIzvernariu

Ce trebuie sa sti ca turist care se respecta.
(tot ce afirm este din experienta)

Daca alegi aceasta localitate din perspectiva „romanticului clasic” esti in directie gresita, dar daca o alegi pentru show si petreceri de noapte incredibile, ai nimerit „strada”.
Desigur, Benidorm are si colturiile lui de lume spalata, relaxata si de buna maniera; in acest sens te sfatuiesc sa nu te zgarcesti la bani optand pentru locatii mai jos de 4 stele ca hotel dar poti alege orice fel de „birt” unde poti manca pe saturate meniuri foarte bune si supra incarcate (indestulatoare).
De asemenea mai poti opta pentru fermele turistice de lux din preajma Benidorm ,problema in acest caz ar fi iesirea la litoral cu masina din cauza parcariilor mereu arhipline si foarte rar gratis.
Daca ar fi sa recomand un hotel din experienta as spune sa alegi : Hotel**** Les Dunes Comodoro chiar pe plaja Levante , un loc cu bun gust, lux suficient pentru o vacanta ce include servicii impecabile .Daca optezi pentru varianta „ultralux” si alegi ferma turistica cu seri linistite , piscina cu design de noapte , cine romantice cu faclii , staif si servicii cinci stele ,recomand : Hotel Gastronomico Finca Fibola (Link TrypAdvisor) Finestrat .

Benidorm (pentru turisti cunoascatori) nu se poate compara cu genul Cascais sau Estoril Pt. unde este mult mai linistit, romatic si mult bun gust . Spuneam mai sus, Benidorm este o localitate absolut comerciala.
Viata de noapte incepe ca oriunde in lume de la 22:00 cel devreme . Exista o sumedenie de PUB uri, discoteci si chiar show in plina strada .
Consumatia la acest gen de distractii ca pret este absolut rezonabil si nu are acea conditie de „pret de litoral” , poate cativa centi diferenta fata de Madrid.

Plaja bine dotata, curata cu o apa calda in Septembrie relativ lunga in mare (adancime redusa) si foarte bine intretinuta igienic.
Plaja : Levante si/sau Poente sunt plaje liberale unde se admite topless iar atmosfera este cat se poate de civilizata (fara a fi incomodat de ceva sau cineva).

SONY DSC

Doris & Dan Izvernariu Benidorm Photo & Post Production 2015 Benidorm : danIzvernariu

Din partea autoritatiilor (Politia) gasesti foarte multa buna vointa, amabilitate si acel „in serviciul tau”. Am avut un caz de noapte in care GPS a avut un fail de strada neactualizata fapt ce ne-a scos in necunoscut. Un echipaj de motociclisti in patrula la careaam apelat intreband pe autopista, ne-au dus cca 12 km la iesirea unde avem nevoie „follow me” din proprie inititiva.
Serviciile din hoteluriile suite sunt absolut impecabile , mereu cu zambetul pe buze, dispuse sa ajute, explice si/sau indrume chiar din propria lor experienta.
Benidorm este o localitate foarte curata unde chiar daca ploua (spre deosebire de Madrid ca praf) nu esti nevoit sa iti speli masina dupa.
Varsta a III a are un spatiu vast de optiuni , cu terase cu muzica romantica si sau cu o deservire”ca pe timpuri”; ce este cumva neplacut vizibil aici, este acel, spuneam mai sus,comercial insa nu superficial.
Noi am optat pentru acest gen de terase cu butaforie de flori si plante exotice, cu lumini joase ca intensitate si muzica aniilor 50, 60, 70 in care am mai ascultat si acea muzica cantata live mai rara. Un fapt nu de neglijat considerand ca „house” pot asculta gratis la radio in masina.
Deservirea aici este ireprosabila. Ospatarii isi fac timp sa poarte conversatie si sa fie utili atunci cand recomanda ceva fara acel stereotip „doar ca sa vand”.

Doris & Dan Izvernariu Benidorm Photo & Post Production 2015 Benidorm : danIzvernariu

Doris & Dan Izvernariu Benidorm Photo & Post Production 2015 Benidorm : danIzvernariu

Circulatia in Benidorm (auto privat) este bine coordonata. Nu prea ai ocazii ca sa te pierzi daca ai reusit sa inveti reperele principale iar indicatoarele sunt vizibil si bine amplasate. Cu GPS am spus mai sus, am avut doar un singur fail insa inca neelucidat din vina cui, a mea sau a actualizarilor TOMTOM.

Drumul din Madrid catre Benidorm este foarte bun, safe si de mare viteza astfel incat poti scoate o medie de viteza de cca 110-120 km/h sau cca 3,30 H la peste 460 Km de parcurs. Ai la aproximativ fiecare 50-70 km „linia de servicio” pentru odihna temporara.

Pentru celelalte excursii (insula) si atractii consulta pagini de web relationate cu acestea.

Doris & Dan Izvernariu Benidorm Photo & Post Production 2015 Benidorm : danIzvernariu

Doris & Dan Izvernariu Benidorm
Photo & Post Production 2015 Benidorm : danIzvernariu

Ce nu recomand (din experienta!)sunt hoteluriile de 3 stele din Finestrat ce mereu au probleme cu parcarea si care daca ai o masina de clasa inalta cu gabarit limuzina risti sa nu poti parca ca urmare a spatiilor restranse sau lipsite de vigilanta CCATV. Nu sunt semnalate spargeri sau furturi insa te poti astepta la pagube prin erroare de manevra tipice de parcare.

SONY DSC

Doris & Dan Izvernariu Benidorm Photo & Post Production 2015 Benidorm : danIzvernariu

Ce trebuie sa intelegi ca finalitate pe scurt?
Benidorm este o localitate unde te poti distra bine, cheltui firesc cu maxim efect, cu multe optiuni din perspectiva genului pe care il abordezi, o localitate aglomerata ce „nu stinge lumina” pana dupa Ianuarie cand turismul este mult mai redus. In aceasta perioada de iarna se poate face plaja.

Reclame