Experimentand in Rai, durerea

de danizvernariu

Lucrez chiar si in pauze la sfarsit de saptamana. Diferenta intre a lucra si a lucra in pauze este ca ca in pauza fac ce vreau , cum vreau si simt fara a fi constrans sa execut o tema anume asa cum clientul o doreste.
Actualmente studiez calitatea 4k , adica de 4x 1080p privind definitia imaginii. Un lucru nu tocmai usor pentru ca , ades, sunt detalii ce ar fi mai bine sa fie estompate decat super-clare.
De aceasta data ma intereseaza culoriile si cum sunt ele percepute prin intensitate de ochi. Sunt ele agresive? Sunt necesare de aceasta data sa fie agresive presupunand ca tema in cauza ar putea fi axata doar din perspectiva intensitatii ca finalitate ideie, OK?

Doris Izvernariu  Sept. 2015 Benidorm España

Doris Izvernariu
Sept. 2015 Benidorm España  4k resolution experimental

 

In paralel ma gandesc filosofand in sinea mea la exemple aleatorii, despre acceptul durerii , eu acela care ma declar „hedonist” fara rezerve. Cum poate un hedo sa accepte durerea, fapt contrar principiilor sale?
Intrebare ca fapt „apropos” de accept privind „cum primesc” si „ce ofer” in schimb.
Asociez durerea cu acel „rau” , rau pe care il definesc ca neplacut si discordanta cu propriile principii ce produce confuzia dureroasa si nelinistea sufleteasca. Un fel de mod tortionar ce oboseste ziua stresand si noaptea facand presiuni psihice in ganduri sau vise.
In fapt viata este un conflict intre constient si inconstient. Cand constiinta pune in ordine anumite principii existentiale prin experienta si analiza cu concluzie aferenta , inconstientul nu mai este acceptat decat ca un „portal al inspiratiei” si atat fara ai fi permis sa se manifeste ori mai rau sa primeze.
Cand viata cuiva este sufocata de lipsa rationalului totul in jur devine un film haotic cu idei/sugestii, imagini si acea forma de manifestare in extremis care cere extremis si nu se multumeste cu putin, inventand mereu noi jocuri diabolice mereu dispuse sa strice , nu sa construiasca.

Cred ca filmul „Antichrist” (2009)este cel mai elocvent exemplu transpus in subiect/imagine asupra raului ce invadeaza constiinta umana, in care dragostea este transformata in teroare si contra-natura, in tortura si lipsa de ratiune. Este ca si cum cineva iti intoarce tot ce oferi in rau , un fel de „magie neagra” ce apare tocmai in momentul in care lucruriile sunt pe linia constructiva si culmea fara o legatura cu acel „rau” enuntat ca intelegere mai sus. Un fel de surpriza neplacuta si dureroasa pe care o poti avea la un moment al vietii cand incepi sa ai un „respiro” si o speranta in plus in visele si proiectele tale. Mereu vorbesc ca exemplu despre acest film pentru ca mesajul subtil a lui este referitor la ce suntem si cum suntem noi in strafundul nostru .
Toti ajungem la puncte existentiale cruciale in viata, moment in care practic am ajuns in fata oglinzii „magice” , moment in care suntem fata in fata cu noi insine si descoperim ca timpul a trecut, suntem slabi, incompetenti si atat de limitati incat noi am vrea insa nu acceptam nimic pentru schimbare, desi…pe undea am vrea insa orgoliul si lipsa educatiei nu permit transformarea din perspectiva „Eu”lui deja viciat si compromis de o dorinta salutara traita insa prost si irational decade la rand …un fel de diabolic labirint in care iti doresti iesirea insa strabati in cerc vicios carariile batatorite pe acele intunecoase cai cu lumina slaba albastra.

Aceste lucruri se pot petrece cu tine tocmai in momentul frustrarii in care realizezi tot mai mult ca esti limitat de propriul ego ce a scapat educatiei anterioare si care a mers in paralel cu viata fara sa inteleaga mai nimic despre „cum ar fi mai bine” dar care azi are puterea razbunarii prostesti lasand si permitand raului sa isi faca nebunia.

Raul este un fapt banal precum binele insa paradoxal oamenii aleg raul pentru simplu fapt ca acesta nu presupune intortocheata judecata a ratiunii in care este bine sa ne asezam o clipa jos si sa observam ca suntem pe o cale gresita si rea, un fapt nu tocmai confortabil sau sesizabil aplicativ pentru o mare majoritate.

Reclame