(IX) Puterea

de danizvernariu

Specia noastra a fost supusa flagelului de milenii, flageului constiintei: cine suntem , de unde venim si in spre ce ne indreptam in haosul din jurul nostru.
Specia noastra se confrunta de la nastere cu  problema existentiala in tridimensiune ca viziune a spatului si dualitate ca dilema existentiala , intre intuneric si lumina , intre cald si rece,intre sec si umed, intre toate contrariile ce presupun unio mentalis .
Specia noastra a continuat sa evolueze in spatele unei masti urate: crime, razboaie, distrugeri, comploturi si perversitati doar pentru a-si confirma puterea. Toate acestea au dus la regres, la distrugerea naturii si pierderea altor specii, la fatalitate, la durere, chin, foamete, frustrare.

ScarletWoman PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

ScarletWoman
PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Specia noastra, azi, arata ca o multime in zori de zi , o multime mahmura, o multime confuza, o multime combinata cu diverse ipostaze: trezire, mahmureala si …inca adormire; adormire a constiintei , stare ce are insa o baza comuna, visul… visul in stare de veghe (gand), visul in stare de adormire.
Visul comun, vis ce pleaca ades de la confuza intrebare „Dece mie?” asu „Dece , eu…” , intrebare ce incolteste in momente de rascruce existentiala, intrebare ce are un singur raspuns in acel „cum ar fi mai bine” , in acel „cum trebuia sa fie” un fel de scenariu mental al filmului trait.

Intrebarea in acest caz ar fi : Cate millenii ar trebui ca sa mai treaca pana ce nu va mai exista opozite facuta progresului, stiintei, dorintei de-a intelege ca suntem asemenea insa diferiti ca personalitate, ca in aceasta ecuatie de variante suntem UNU in fond? Indiferent de crez, nationalitate, sex, s.a.m.d. .
Cat timp trebuie sa mai treaca pentru a intelege ca viata este un moment , acum, aici si ca la nimic nu serveste excesul , consumul nejustificat, lupta pentru putere, lipsa de rationament, egoism si dorinta de distrugrere?
Specia noastra inca se confrunta cu primul impuls la care reactioneaza, inca cedeaza irationalului procedand ca urmare prosteste

…si atunci… cum ar fi daca am pune Frumusetea in fata Puterii?

Reclame