Cunoaste-te pe tine insuti

de danizvernariu

Autumn 2015, Madrid PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

Autumn 2015, Madrid
PsCs by Dan Izvernariu 2015 New Zealand This pictures belongs to ☤322 THE STORYTELLER WordPress

In timp ce lucrez la diverse comenzi, gandurile ma duc catre o lume paralela a imaginatiei, nu in subiectul din desk in Photoshop la care oricum ii stiu finalitatea ci la alte vise in stare de veghe.
Am un fel de defect, un defect ce ades mi-a fost „fatal” in sens de erroare radicala; defectul meu consta in faptul ca , alchimic vorbind, sunt obsedat de transformare si care, totusi, in putine exmple mi-au adus o satisfactie enorma.
Sotia mea este opera transformariilor mele, de la un subiect banal initial la unul complex capabil de a lua diverse forme si stari in functie de capriciile vietii. Viata este versatila, adaptarea noastra este greoaie si ades fara finalitate. Aceasta ea a inteles in final.
Oamenii au nevoie de repere certe, dar…certe. Prezentand aceste modele existentiale nu ca o fatada ci tocmai ca un principiu poti schimba anumite lucruri sau chiar radical cu succes un mentalism; pentru ca omul are nevoie atat de teorie dar si de practica teoriei , doar in momentul acela de impact cu pleonasmul ” sine insusi” persoanele sunt capabile sa decida asupra schimbariilor sau chiar asupra ideiilor banuite insa niciodata probate din diverse motive ( teama, lipsa de respect de sine, pierderea identitatii sau invatatura obtuza) .
In primul rand omul trebuie sa isi aminteasca de copilul acela liber, nascut sub cer infinit, in al doi-lea rand trebuie sa isi reaminteasca ca invatatura este vasta insa doar o anumita parte a ei face obiectul personalitatii cu care se identifica, un moment de mare rascruce in care fie ca ne pierdem identitatea fie ca o recastigam privindu-ne ca in oglinda.
O mare parte din moelele mele trec experiemental si cu buna stiinta printr-un test/proba in carei nterwievul este fata in fata cu oglinda de fata. Unele persoane desopera ca in timp ce vorbesc imaginea din oglinda nu este a lor, altele au nevoie de ajutor, „ai afirmat ca… mai afirma odata simtind ce spui si privindu-te in oglinda cauta sa obesrvi ca te minti singur.”- este o fraza ce ades o folosesc cu persoanele ce s-au pierdut in : legi, legalizari, regularizari…niciodata acceptate prin propriul eggo.

Mai obisnuiesc sa invit la haotic si confuz; confuzia daca devine intrebare si/sau dilema este un pas important in descoperirea a ce sunt si cum sunt, precum ce vreau si unde vreau sa ajung pentru a deveni ceeace simt ca trebuie sa devin. Iata un coplex ce in fapt tine de psihologie (in alte cuvinte esoterice, de Spiritual) , pentru ca viata asa cum o vedem in exteriorul nostru si asa cum o simtim in interiorul nostru trebuie sa fie experimentata, gustata fara teama sau retinere indiferent de ceeace imaginam sau visam.

Exemplu (i.e.): ea doreste sa se vopseasca roscat aprins si sa poarte mov insa nu indrazneste sa faca aceasta chit ca ii vine perfect pentru simplu fapt ca aceste elemente nu sunt bine vazute de social pentru ca aceste simboluri reprezinta femeia usoara. Urmeaza apoi o stare de frustrare urmata de conflicte interne ce mai apoi se transforma in plafonare si lipsa de respect de sine pe fundalul nereusite-i in materializarea visului propriu : ” eu nu ma pot transforma in ceeace simt ca sunt pentru ca lumea…” .

Sa nu uitam un fapt, viata este unisens si un consumabil in urma care-ia raman doar amintiri placute/satisfatie sau regrete/ pacatul a ceeace nu am gustat sau am ratat.

Orice barbat sau femeie sunt o Stea. Se nasc liberi, stralucesc liberi si se sting insingurati indiferent de cat de mare sau mica este „constelatia” din care fac parte; in aceasta ideie principiu de la care nu ne putem abate trebuie sa fi constient catoae folosesc daca iti construiesc si duc la o satisfactie personala.

Unii oameni au menirea de-a arata, altii de-a promova, altii de-a ghida catre progres `prin cunoastere; precum unii se aliniaza, altii se conformeaza iar altii se auto limiteaza cu buna stiinta cuprinsi de anxietati, de preconcepte, de mentalisme ce nu le apartin…un fel de Infern existential din care nici cei mai intelepti psihologi si/sau preoti nu te pot scoate .

Fiecare din noi are un model, fiecare din noi adapteaza acest model felului nostru de „a fi”, fiecare din noi persevereaza insa daca nu te cunosti pe tine insuti tot ceeace construiesti poate fi eronat.

Reclame