Trei Lumini (33)

de danizvernariu

Master Xmas 33

Oamenii au nevoie de a reprezenta cumva un gand comun sau un gand oarecare; abstractul nu reda altceva decat o imagine informativa asupra a ceeae gandim si tranzmitem pentru a ne face intelesi. Nu toata lumea percepe abstractul iar cei care percep nu au capacitatea de-a emite sentiment in acesta pentru simplu fapt ca nu toata lumea percepe profund un simbol.
In adevar, simbolul in continutul lui, este un fel de „zip paste” , un pachet superconcentrat de idei ce odata deschis (activat) prin vizualizare acesta invadeaza constiinta si permite lansarea conexiuniilor .
Despre inspiratie vorbesc.
Ar putea fi valabila ideia ca un simbol despre care nu stiim nimic ar putea marca constiinta astfel incat sa activeze conexiuniile? Cred ca da, cred ca da pentru ca uneori suntem marcati de lucruri inexplicabil iar acestea raman fixate undeva in memorie pana ce involuntar sau voluntar descoperim sensul; un fel de impact asemenea cu acela in care te intalnesti cu tine insuti.

Oamenii au nevoie sa sarbatoreasca. Sarbatoarea nu este o intamplare ci reprezinta un cumul de idei si valori vazute aproximativ la fel de mai multi adepti. Sarbatoarea nu are o baza gratuita – doar pentru a face galagie- ci focalizaeaza o ideie ca pe langa aceasta si/sau in ritm cu aceasta sa decurga alte si alte idei si conexiuni atat de necesare progresul fiintei umane ce isi consuma existenta, proband, analizand, visand …planuind, corectand trecutul si trasand viitorul.

Obseva un fact cat se poate de evident in Sec XXI, Sarbatoarea Craciunului a devenit o sharada , un eveniment decazut mult in ultimile trei, patru decenii; fata de acum 100 ani in urma si prin comparatie cu azi, nu cred ca este cineva care nu imi va da dreptate cand spun ca azi, aceasta Sarbatoare este mai mult „de facto” decat o profunda religioasa zi.
Totusi in aceasta decadenta exista un lucru semnificativ bun , lumea la modul general a invatat si tranzmis catre noiile generatii ca stare ca acest simbol- sarbatoare este un moment de pauza in vulgar, un moment de Pace si ratiune, un moment de ” a ne aseza „putin si a incerca macar odata pe an spiritul pro uman. Un fel de faza intermediara in care povestea a devenit un numar abstract legat de o anumita data, 24/25 decembrie, noapte in care trebuie sa fim altfel decat in mod curent.

Ma intreb daca peste inca 100 de ani de azi inainte cineva va mai simti vibratia concluziei lui Ebenezer Scrooge in urma celor trei calatorii. Poate ca da, poate ca nu , insa mai cert este ca acest simbol inca va dainui in constiinta generatiilor viitoare si se va materializa sub diverse manifestari.

Mos Craciun in opinia mea este fie Spiritul Mag (Cel Verde) , fie unul din Cei 3 Magi , daca nu toti Trei in Unu.
Pana una alta…

Unica MAGIE in aceasta noapte altfel interpretata, decat in mod curent religios” ar fi, sa sti sa urmaresti Steaua in Calatoria din Intuneric, sa sti instinctual unde sa te opresti si cand sa te opresti , pentru a oferi valoriilor darul numarului matematic abstract „33”.
Un fel de mers pe sarma fara plasa de siguranta catre Lumina , aventura in care instinctual si rational avansam comunicand unii cu altii prin simboluri ce inspira, prin simboluri ce construiesc acel sir abstract 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, … ce porneste de la UNU si se incheie in UNU.

Ce ar trebui sa ramana in constiinta noastra legat de aceasta noapte magica? Nimic mai mult decat : uman, umanism, prefectionare, just, frumos, puternic si mereu dispus sa oferi….macar atat!

Un Craciun fericit tuturor!

Reclame