Bohem in Octombrie

de danizvernariu

29-10-2016 Madrid

Spuneam ades ca sunt inebunit dupa soarele tarziu al sfarsitului de vara, acasa in Lisboa. Acel soare pal cald, auriu , acele seri cu pacala apasatoare dupa asfintit, cu fado pe strazile cu case vechi si drum pietruit, cu vinul matasos si greu .

Madridul nu ar fi cum mult mai diferit de Lisboa insa prin vasta lui marime pierde acel intim lisabonez in care toate sunt restranse si la indemana. Totusi si in Madrid poti restrange Lumea la un punct, al Eu-lui, al vis a vis-ului tau, vietii ce o duci

Doris Izvernariu Oct. 2016 Madrid

Povestea imaginii alaturate  este simpla.
Ne intorceam acasa dimineata dupa o cina mult prelungita in noapte cu discutii lungi, cu timp de reflexie , cu bossa nova brasileira , Rioja si petiscos para picar .
Ma asez pe sofa consumat de ganduri, fraze, scene urmarite in aceasta noapte meditand haotic asupra puzzle-ului de idei si fapte, urmarind miscarile de felina a lui Doris preocupata cu dezbracatul.
Surprind scena odihnei „intermezzo” in care ea isi alege o para din fructiera renuntand sa se dezbrace pentru moment.

Ma gandeam in sinea mea ca ea precum eu suntem in fapt doua vietati distincte si ca aceasta distinctie este data de acel profund interior ce exprima in exterior stari.
Oricat te straduiesti sa intelegi, sa percepi, sa simti acel Unio Alchimic tot distinct ramane pentru ca viata este in egala masura valabila pentru toti la fel si in diferita situatie individual asa cum fiecare din noi o percepem drept pentru care aceast fapt probeaza ca in sinea noastra suntem singuri.

Daca as fi fost un adept 100% a lui Modigliani poate as fi fotografiat pretinzand ca ea sa steie cu ochii inchisi. Sun rare acest gen de fotografii dar acestea au un mesaj „cand nu iti cunosc sufletul, ochii nu imi spun nimic”.
Dupa atatia ani, am ajuns sa o cunosc pe sotia mea in profunditatea sufletului ei. Acum ca o privesc in ochii ei ce privesc in gol am ajuns sa ma intreb o clipa „fiinta aceasta este vulnerabila insa deosebit de puternica pentru ca este rezistenta”.

Viata este deosebit de frumoasa si rafinata daca te indepartezi de vulgar si o contemplii putin. As putea spune ca are acel gust de Rioja sau portuguesul traditional Monte Velho in amestec cu mere sau pere sau putin bun gust in a sti cum sa traiesti din plin momentul.

Reclame