Ever Rebel! (Mereu rebel!)

de danizvernariu

Title : EVER REBEL! Photo by: danIzvernariu  2012  Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Title : EVER REBEL!

Photo by: danIzvernariu  2012
Photoshop post prod.CS 6 by : danIzvernariu ©2013 ʘ 6014

Simboluri occulte, psihoanaliza si … produs final.

Sunt un cavaler investit, acest lucru a fost luat pe merit si nu pe VISA Card. Am fost Punk 100% in anii de glorie a Socialismului din Romania si m-am riscat in `89 … nu vad pentru ce m-as alinia acum in lucruri ce nu sunt OK sau doar de amorul artei?

Sunt acel cavaler soldat pe cont prorpiu ce azi servesc aici, maine acolo, in ultima mea zi o sa am o dorinta…

Exista in Scottish Rite A.:A.: 33 un anume stalp despre care nu se prea discuta. Este in fapt cel de-al Patrulea stalp al Templului respeciv , “coloana rupta” despre care stiim cu totii ca reprezinta distrugerea sau : Moartea.

Priveam odata in sesiune pe cand maestra a cerut ca “pentru data viitoare cineva sa se insarcineze cu intocmirea unei planse cu tematica simbolica”; ochii mi-au cazut pe acel spatiu gol in care ar fi trebuit sa fie coloana rupta. Brusc mi-a venit ideia sa o reprezint cumva in imaginile cu tematica esoterica din Fiveblueapples Publications si sa vorbesc putin de aceasta in mod public.

Asa s-a nascut ideia de mai jos si imaginea alaturata de mai sus.

Imaginea reprezinta locul subpamantean (mormantul)  ce contine aceasta coloana. Sa nu uitam ca ideia de coloana este asociata metaforic constructiei, sustinerii templului. Cand acestea se darama, templul nu mai exista. Conexiunea simbolica de EU-Templul , adica propria-mi constructie se reflecta in metafora EU – coloana prin ideia slefuirii pietrei brute extrase din stanca (marea masa a omenirii) ce urmeaza sa fie prelucrata, dimensionata si destinata. Reamintesc astfel metafora complecta : “Orice piatra bruta viseaza sa fie o frumoasa stautuie, orice statuie contine o piatra bruta” iata sensul “PROGRESULUI” eu-lui.

Am facut astfel conexiunea : EU-PUNK-REBEL –MOARTE(ca finalitate) si a rezultat : “Ever Rebel” ca ideie.

EVER REBEL ar fi pentru mine testamentul pe care l-as lasa … Nu sunt religios asa ca nu am nevoie de simboluri religioase , nu sunt un arogant esoterist asa ca nu am nevoie de simbologia masonica sau alchimica la vedere; in modestia mea as dori sa am o coloana rupta care sa poarte inscriptia “Ever Rebel!” si numele (eventual!).

A fi rebel inseamana a nu fi: docil, prost si indoctrinat; pentru mine rebel inseamna a fi LIBER…dece as crede in Biserica, Presidentie, Sefie, …oameni care vor sa se impuna fara a oferi nimic?

EVER REBEL ar mai putea fi si intelesul EU asa cum sunt cu toate bunele si relele mele, cu partiile perfecte si imperfecte , acel EU care se va alinia (atentie!) daca si numai daca proiectul tau (oricine ai fi) este just si perfect bilateral.

In fapt, am mai spus, sunt un autist 100% cu o buna calitate a observatiei si ades a concluziei nesubiective, pentru ce as fi o oaie intro turma si nu as fi un tap pe socoteala proprie?

Eu pot sa spun…SUNT LIBER, TU?